Περιφέρεια

Γ. Χατζημάρκος για την φωτιά στον Αίθωνα: “Δυστυχώς, είμαστε σε μια άνιση μάχη με τους πάσης φύσεως εμπρηστές”

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την φωτιά στον Αίθωνα Ρόδου επισημαίνει τα εξής :

Η φωτιά που ξέσπασε χθες το βράδυ στην περιοχή Αίθωνας της Ρόδου, ήταν εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη.
Η παρέμβαση και η αποτελεσματικότητα των ανδρών του Πυροσβεστικού Σώματος, ενισχυμένη φέτος με τη νέα μονάδα δασοκομάντος ΕΜΟΔΕ, ήταν υποδειγματική. Με τη συνδρομή, όπως πάντα γίνεται, των δυνάμεων του Δήμου και της Περιφέρειας, των οργανωμένων εθελοντικών ομάδων και απλών πολιτών, η φωτιά ελέγχθηκε πολύ γρήγορα.
Δεν εχω λόγια για να περιγράψω την αυτοθυσία των ανδρών του Πυροσβεστικού Σώματος και ένα μεγάλο Ευχαριστώ και τα Συγχαρητήρια μας είναι το ελάχιστο οφειλόμενο.
Δεν μπορεί να με πείσει κανείς ότι σε αυτό το σημείο και στις 11 το βράδυ, δεν ήταν εμπρησμός. Δυστυχώς, είμαστε σε μια άνιση μάχη με τους πάσης φύσεως εμπρηστές. Είναι δε η δεύτερη φωτιά σε ένα μήνα στο ίδιο σημείο. Η κλιματική κρίση είναι δεδομένη αλλά ο χειρότερος εχθρός μας παραμένει ο εμπρηστής.
Συγχαρητήρια ξανά σε όλους όσους έδωσαν την χθεσινή μάχη και φυσικά, πάνω απ’ όλους, στο Πυροσβεστικό Σώμα που χθες μας έδωσε, στην πράξη, ένα εξαιρετικό πρώτο δείγμα του νέου δόγματος λειτουργίας του.