Αστυνομικό

Ρόδος: Συνελήφθη 68χρονος για κατοχή 50.500 πυροτεχνημάτων

Δικογραφία για διάθεση ειδών πυροτεχνίας χωρίς άδεια προς πώληση σχηματίστηκε σε βάρος 68χρονου σε χωριό της Ρόδου

Για κατοχή 50.500 πυροτεχνημάτων συνελήφθη τη Μεγάλη Πέμπτη (3/5) 68χρονος σε χωριό της Ρόδου

Ειδικότερα, έπειτα από έλεγχο που έγινε σε κατάστημα με υπεύθυνο τον δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 50.500 τεμάχια πυροτεχνημάτων και πυροτεχνικών παιδικών αθυρμάτων, με αποτέλεσμα αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ιαλυσού να προχωρήσουν στη σύλληψη του 68χρονου.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για διάθεση προς πώληση ειδών πυροτεχνίας χωρίς άδεια.

 

 

Η σύλληψη αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής, εμπορίας και χρήσης βεγγαλικών-κροτίδων, για την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

Η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο πρόληψης των ατυχημάτων από είδη πυροτεχνίας συνιστά στους πολίτες και ιδίως στους γονείς τα εξής:

• Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών, καθώς και κάθε είδος πυροτεχνίας άνευ άδειας από οποιονδήποτε απαγορεύεται.

• Η καύση βεγγαλικών απαγορεύεται κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα.

• Αποτρέψτε τα παιδιά από τη χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.

• Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού.

• Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.

• Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.