Περιφέρεια

Γ.Χατζημάρκος: “Λύθηκε το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Νοσοκομείου Ρόδου μετά τις πιέσεις μας Ευχαριστώ τον Υπ. Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για τα αντανακλαστικά του”

Λύθηκε το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Νοσοκομείου Ρόδου με παρέμβαση Γεωργιάδη, μετά τις πιέσεις του Γ. Χατζημάρκου

“Ευχαριστώ τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, για τα αντανακλαστικά του Με το άρθρο 38 του Ν.5102/2024 το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου λύθηκε ” δηλώνει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος με ανάρτηση του στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης

 

“Πέρασαν δεκαετίες μέχρι να λυθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου. Έπρεπε να ξεκινήσουμε τη συζήτηση για την ανέγερση Ακτινοθεραπευτικού και να αρχίσουμε να κτυπάμε ένα-ένα τα προβλήματα στην πορεία υλοποίησης του. Η εξαγγελία του Πρωθυπουργού Κυριακού Μητσοτάκη, που εμπιστεύθηκε την Περιφέρεια μας στην ανάθεση υλοποίησης αυτού του ιδιαίτερα σημαντικού έργου, λειτούργησε ως το έναυσμα μίας πορείας υπερπήδησης όλων των εμποδίων.
Ευχαριστώ τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, για τα αντανακλαστικά του.
Όταν τον επισκέφθηκα, αρχές του χρόνου, και του εξήγησα ότι δεν μπορεί να εκδοθεί οικοδομική άδεια γιατί το οικόπεδο στο οποίο είναι κτισμένο το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου ανήκει σε άλλο Υπουργείο και ουδέποτε μεταβιβάστηκε, μου απάντησε ότι θα το λύσει με το πρώτο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που θα πήγαινε στην Βουλή. Και το έκανε.
Ναι, τώρα βγαίνουν και άδειες στα έργα που υλοποιούμε. Τι ώραία εποχή πρέπει να ήταν αυτή που οι “τοπικοί άρχοντες” έκτιζαν όπου ήθελαν, όπως ήθελαν, ο,τι ήθελαν. Και τώρα μας χρονομετρούν.
Δεν ζηλεύω εκείνη την εποχή, δεν με τρομάζει η δουλειά της αδειοδότησης των έργων, η χώρα είχε ανάγκη να γυρίσει σελίδα και να περάσει απο την εποχή της “μαγκιάς” στην ζωή με τάξη και κανόνες και μέσα σε αυτό το νέο διοικητικό περιβάλλον έχουμε γεμίσει εργοτάξια τα νησιά μας. Εμείς δεν είχαμε και δεν έχουμε ανάγκη την εποχή της ασυλίας και της αταξίας για να παράξουμε έργο. Απο σχολεία μέχρι δρόμους και λιμάνια, σήμερα μόνο η αδειοδότηση και η δημοπράτηση τους διαρκεί διπλάσιο χρόνο απο όσο ήθελαν κάποτε για την κατασκευή τους. Επρεπε να τελειώσει αυτό και ορθά άλλαξε, γιατί
η ζωή με κανόνες είναι η βάση κάθε οργανωμένης κοινωνίας.
Αυτή την ζωή και αυτή την πολιτική επιλέγουμε να υπηρετούμε.
Ναι, επιλογή είναι “