Τουρισμός

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την γνωστή blogger Anne Maria De Graaf Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

H φανταστική φύση του νησιού, τα αξιοθέατα της Ρόδου, η ιστορία και ο πολιτισμός του νησιού, τα Μνημεία, η Μεσαιωνική Πόλη, η ευγένεια των κατοίκων, η μοναδική ροδίτικη φιλοξενία καθώς και οι παραδοσιακές γεύσεις του νησιού, συνέθεσαν τη θαυμάσια εμπειρία που έζησε στη Ρόδο, την οποία επισκέφθηκε  για πρώτη φορά, από τις 20-24 Απριλίου 2024, η content creator & food blogger Anne Maria de Graaf από το blog με τίτλο ANNE TRAVEL FOODIE, το οποίο εστιάζει σε διακοπές με έμφαση στην τοπική γαστρονομία.

Το blog ANNE TRAVEL FOODIE έχει κάθε μήνα 35.000 αναγνώστες (unique users) και 80.000 page views με ενδιαφέρον για ταξίδια.

Με το blog της η κα Graaf παροτρύνει τους ακολούθους της να ταξιδέψουν στη Ρόδο και να γευθούν τη ροδίτικη γαστρονομία, αναδεικνύει δε το νησί ως ιδανικό προορισμό τόσο για τα αξιοθέατα, τα Μνημεία, τη θάλασσα και τους μοναδικά χωριά του νησιού, όσο και για την πλούσια τοπική γαστρονομία της. Η προβολή εξάλλου και η ανάδειξη της «άλλης» Ρόδου, της παράδοσης και της γεύσης, της ροδίτικης γαστρονομίας, αλλά και των τοπικών προϊόντων και παραγωγών της Ρόδου στην ολλανδική και βελγική αγορά και όχι μόνο, ήταν και ο σκοπός του ταξιδιού της Anne de Graaf στο νησί, το οποίο και διοργάνωσε το Γραφείο του ΕΟΤ Κάτω Χωρών σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου.

Η κα Graaf μαζί με το παιδί και την μητέρα της και  με ξεναγό την κα Μαρία Κρητικού περπάτησε στα σοκάκια της Μεσαιωνικής Πόλης, θαύμασε το μεγαλείο που εκπέμπει το μοναδικό Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, εντυπωσιάσθηκε από το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και το σύνολο των εκθεμάτων του όπως και του Αρχαιολογικού  Μουσείου.

Εντυπωσιάστηκε από τις Πηγές Καλλιθέας, το λιμανάκι του Anthony Quinn, έφθασε μέχρι τη Λίνδο και την Ακρόπολη της Λίνδου, περπάτησε στη πόλη της Ρόδου δοκιμάζοντας street food, περιηγήθηκε στα γραφικά στενά στα Κοσκινού. Επισκέφθηκε το Μουσείο Μέλισσας, τη Φάρμα Ρόδου, το Οινοποιείο Αναστασία Τριανταφύλλου, τον Αγροτουριστικό συνεταιρισμό γυναικών του Apollona Village – Apolloniatises στα Απόλλωνα.

Γευμάτισε στο εστιατόριο Pizanias στην Μεσαιωνική Πόλη,  στο εστιατόριο Calypso στη Λίνδο και στο παραδοσιακό εστιατόριο Παράγκα στο χωριό Απόλλωνα, ενώ δείπνησε στην παραδοσιακή ταβέρνα Καραβελλάδικα στο χωριό Κοσκινού. Σε όλα τα εστιατόρια πέρα από την γευσιγνωσία προσπάθησε να βοηθήσει στην παρασκευή ορισμένων ροδίτικων φαγητών.

Η επίσκεψη της κ. Graaf και η εμπειρία της συνολικά από το νησί  αποτέλεσε και το αντικείμενο της συνάντησης της με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού και Πολιτισμού Γεώργιο Τόππο στο γραφείο του, τον οποίο και ευχαρίστησε θερμά για την ενημέρωση και διοργάνωση του ταξιδιού της, διευκολύνοντας κατά πολύ τη δουλειά της.

Ο κ. Τόππος με τη σειρά του ανέλυσε την πληθώρα των επιλογών που προσφέρει η Ρόδος, από τη μοναδικής ομορφιάς φύση της, τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, μέχρι τα προϊόντα της ροδίτικης γης, τις γεύσεις, και τη μοναδική φιλοξενία των ανθρώπων της!

«Ο Δήμος Ρόδου έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την προώθηση του νησιού της Ρόδου ως εναλλακτικού τουριστικού προορισμού, διεκδικεί  ένα σημαντικό μερίδιο της διεθνούς τουριστικής αγοράς, εν προκειμένω της ολλανδικής και βελγικής, με την προσέλκυση επισκεπτών που αναζητούν νέες εναλλακτικές ταξιδιωτικές εμπειρίες, ανάμεσα τους γαστρονομικές εμπειρίες, πλούσιες γεύσεις και αυθεντική γενικά ροδίτικη κουζίνα. Οι Ολλανδοί και Βέλγοι επισκέπτες εξάλλου εντάσσονται στην πρώτη δεκάδα των τουριστών που έρχονται στο νησί μας κάθε χρόνο» υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος.

Να σημειωθεί ότι η κα Graaf καθ’ όλη την διάρκεια της επίσκεψης της, συνοδευόταν από υψηλά καταρτισμένο στέλεχος της Διεύθυνσης Τουρισμού που παρείχε πληροφορίες για αξιοθέατα και άλλα μνημεία και την προμήθευσε με πλούσιο, έντυπο και ψηφιακό, ενημερωτικό υλικό για τη Ρόδο.

Η Ρόδος της ιστορίας και του πολιτισμού, των Μνημείων και της φυσικής ομορφιάς αλλά και η εναλλακτική θεματική Ρόδος και δη η πλούσια γαστρονομική πλευρά της, μία καθαρά μεσογειακή κουζίνα, θα είναι τα θέματα που θα προβάλλει η Anne de Graaf στα αφιερώματα της για το νησί στο blog της ANNE TRAVEL FOODIE.

 

«Σίγουρα θα επιστρέψω στη Ρόδο για να δω ακόμα περισσότερα αξιοθέατα» δήλωσε η blogger Anne de Graaf, καθώς όπως ανέφερε η ίδια «η Ρόδος είναι ένας τουριστικός προορισμός που προσφέρεται για διακοπές και ποικίλες δραστηριότητες για παιδιά και μεγάλους. Έχει εκπληκτική γαστρονομία με  παραδοσιακές υπέροχες γεύσεις και ροδίτικα φαγητά αξέχαστα, ενώ οι κάτοικοι της είναι ιδιαίτερα φιλικοί και ζεστοί. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο info@annetravelfoodie.com. , να με κάνετε like στο Facebook και να με ακολουθήσετε στο Instagram @anne_travel_foodie για να θαυμάστε τη εκπληκτική Ρόδο».

 

Για την εξαίρετη εικόνα που είχε για το νησί μας και τη φιλοξενία της Anne Maria de Graaf  συνέβαλαν τα μέγιστα και Ρόδιοι επιχειρηματίες – χορηγοί του press trip και συγκεκριμένα οι: In Camera Art Boutique Hotel, SK – Auto Holidays Car Rental, Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών Δωδεκανήσου, Bee Museum, Anastasia Triantafillou Winery, Agrotouristic co-op Apolloniatises, Taverna Karavelladika, Calypso restaurant, Pizanias restaurant, Traditional restaurant Paraga, Throne of Helios 9D Experience.