Αστυνομικό

Παραδόθηκε ο αρχαιοφύλακας της Νισύρου Ποιες κατηγορίες τον βαρύνουν

Είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος του μετά από 11 καταγγελίες

Μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εναντίον του, ο 62χρονος αρχαιοφύλακας παραδόθηκε σε Αστυνομικό Τμήμα της Κρήτης.

Εις βάρος του εκκρεμούν κατηγορίες για προσβολή γενετήσιες αξιοπρέπειας, αποπλάνηση παιδιών, απόπειρα βιασμού, πορνογραφία ανηλίκων και για αγορά – κατοχή ναρκωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς έξι παιδιών έχουν υποβάλει καταγγελίες και έχουν δώσει καταθέσεις, ενώ σε εξέλιξη είναι ακόμα πέντε. Επίσης, σε καταθέσεις προχωρούν και τα παιδιά μετά την εξέτασή τους από ψυχολόγο του Νοσοκομείου Ρόδου.

Εντολή για ΕΔΕ εις βάρος του

Σημειώνεται πως η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα μετά από την καταγγελία του πατέρα ενός 11χρονου, ο οποίος μετέβη στις 15 Απριλίου στο Αστυνομικό Τμήμα του νησιού, όπου – όπως κατέθεσε – ο εν λόγω άνδρας έδειξε στον γιο του βίντεο με πορνογραφικό υλικό.

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα και από το Χαμόγελο του Παιδιού όπου έγινε λόγος για πιθανή σεξουαλική παρενόχληση από τον 62χρονο εις βάρος του 11χρονου αγοριού. Δόθηκε εντολή για τη διενέργεια διοικητικής έρευνας σε βάρος του.

Τι είπε ο ενδεκάχρονος για τον αρχαιοφύλακα

Ο 11χρονος κατέθεσε ότι ο 62χρονος προσκάλεσε τον ίδιο και άλλους τέσσερις ανηλίκους να πάνε στο σπίτι του, ενώ όταν ο άνδρας έμεινε μόνος μαζί του του έδειξε ένα ερωτικό βοήθημα και πορνογραφικό υλικό στο tablet.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στις 19 Απριλίου ο κατηγορούμενος τηλεφώνησε σε γνωστό του αστυνομικό και του ζήτησε να πάει εκεί να πάρει μια σακούλα που περιείχε μια πλαστική κούκλα σιλικόνης, δύο εσώρουχα και δύο ερωτικά βοηθήματα, και να τα κάψει.

Ο αστυνομικός πήγε και πήρε την τσάντα αλλά αμέσως την παρέδωσε στο Αστυνομικό Τμήμα Νισύρου. Την ίδια ημέρα, με την παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής αρχής, έγινε έλεγχος στον χώρο όπου διαμένει ο 62χρονος με τους αστυνομικούς να βρίσκουν κρυμμένο ένα tablet.