Πολιτική

Γαβριήλ Σακελλαρίδης για Νίσυρο: Οι κάτοικοι απέτρεψαν την απέλαση του πατέρα

“Η Νίσυρος είναι ένα υπέροχο νησί, αλλά οι κάτοικοί της είναι ακόμα καλύτεροι” δήλωσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, εξαίροντας την άμεση κινητοποίηση των νησιωτών για τον πατέρα που κατήγγειλε τη σεξουαλική παρενόχληση του παιδιού του και κινδύνευσε να απελαθεί.

 Η κινητοποίηση των κατοίκων της Νισύρου ήταν αυτή που τελικά απέτρεψε την απέλαση ενός πατέρα, που κατήγγειλε τη σεξουαλική παρενόχληση του 12χρονου παιδιού του από υπάλληλο του Μουσείου του νησιού, τονίζει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, επισημαίνοντας παράλληλα τα σοβαρά ερωτηματικά που προκύπτουν από την υπόθεση.

“Η παράνοια του να κινδυνεύει να απελαθεί ο καταγγέλλων για τέτοια σοβαρή εγκληματική πράξη δείχνει από την μία την αναλγησία του κρατικού μηχανισμού και από την άλλη την απουσία ενός σοβαρού θεσμικού πλαισίου προστασίας. Πώς προστατεύεται ένας άνθρωπος χωρίς χαρτιά από απέλαση όταν θέλει να καταγγείλει μία εγκληματική πράξη εις βάρος του ή της οικογένειάς του; Ποιες δικλείδες ασφάλειας έχει για την προστασία του από εγκλήματα;”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

“Μέσα σε λίγες ώρες από την καταγγελία του περιστατικού στις αστυνομικές αρχές της Κω, ο φερόμενος ως θύτης της σεξουαλικής παρενόχλησης βρέθηκε ελεύθερος, και την ίδια στιγμή ο καταγγέλλων βρέθηκε στο κρατητήριο της Νισύρου προς απέλαση!

Επομένως το μήνυμα της πολιτείας σε τέτοιες περιπτώσεις είναι «θα μπλέξετε, μείνετε καλύτερα σιωπηλοί». Ε, οι άνθρωποι της Νισύρου προς τιμή τους δεν έμειναν”, τονίζει.