Δήμος

Εθελοντική Δράση από το Πρόγραμμα «Στέγαση & Εργασία για τους Αστέγους» του Δήμου Ρόδου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εθελοντική Δράση εξωραϊσμού του αύλειου χώρου του 1ου ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου από τα ωφελούμενα νοικοκυριά του σχεδίου δράσης «Πράξεις Κοινωνικής Βιωσιμότητας στον Δήμο Ρόδου» του προγράμματος «Στέγαση & Εργασία για τους Αστέγους».

Οι συμμετέχοντες, με την εποπτεία της Κοινωνικής Λειτουργού του προγράμματος Κατερίνας Φτάκλα και του Διοικ./Οικ. Υπεύθυνου Νίκου Κούλλαρου, συνέβαλαν ώστε να καθαριστεί ο προαύλιος χώρος και να γίνει αποψίλωσή του. Όλοι μαζί, μάζεψαν κλαδιά, χόρτα και πρασινάδες, ενώ άλλοι ξεχορτάριασαν και σκούπισαν, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να ομορφύνουν το χώρο.

Στόχος της εθελοντικής δράσης ήταν η προώθηση του ιδεώδους του εθελοντισμού, η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των ωφελούμενων του προγράμματος καθώς και η ενδυνάμωση τους για την ομαλή κοινωνική τους ένταξη.

Αρωγοί πάντα στο επιστημονικό προσωπικό του Προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους Αστέγους» είναι ο Δήμος Ρόδου με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Ισότητας κ. Θωμάς Σωτρίλλης και ο Αναπτυξιακός Οργανισμός ΚΟΛΟΣΣΟΣ 2047 Α.Ε., ως διαχειριστής φορέας, με τον Πρόεδρό του κ. Γεώργιο Παυλούς και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Γεώργιο Υψηλάντη.

Το πρόγραμμα «Στέγαση & Εργασία για τους Αστέγους» του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας, συμβάλλει ενεργά στην κοινωνική και οικονομική επανένταξη ευάλωτων συνανθρώπων μας μέσω ολοκληρωμένων δράσεων παρέμβασης.