Ρόδος

Εργατικό Κέντρο Ρόδου: Γενική απεργία στις 17 Απριλίου

Κορυφώνει τις διεκδικήσεις της με εικοσιτετράωρη γενική απεργία την Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) με βασικό μήνυμα «η ακρίβεια στον Θεό, οι μισθοί στα τάρταρα. Θέλουμε πραγματικές αυξήσεις, θέλουμε πίσω τις Συλλογικές μας Συμβάσεις και τα θέλουμε τώρα».

Η ΓΣΕΕ θέτει στο επίκεντρο των διεκδικήσεων τις αυξήσεις των μισθών, τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, την πάταξη της αισχροκέρδειας, καθώς και την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

To Εργατικό Κέντρο Ρόδου σε ανακοίνωση του αναφέρει τα εξής:

Την ώρα που η ακρίβεια έχει γίνει θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων, με τον πληθωρισμό να έχει εξαντλήσει τα εισοδήματα τους και την αγοραστική τους δύναμη να βρίσκεται στα τάρταρα, την ώρα που η ΓΣΕΕ έχει τεκμηριωμένα καταθέσει πρόταση για αύξηση στο 60% του διάμεσου μισθού που είναι το κατώφλι της φτώχειας συν την αύξηση της παραγωγικότητας και τον εκτιμώμενο πληθωρισμό, την ώρα που η Ελλάδα είναι πρώτη στη συμμετοχή των επιχειρηματικών κερδών στο εθνικό εισόδημα αλλά προτελευταία στους μισθούς των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, η Κυβέρνηση ανακοινώνει κατώτατο μισθό αναντίστοιχο των αναγκών των εργαζομένων.

Αυξήσεις που σε καμία περίπτωση δε διασφαλίζουν συνθήκες στις οποίες ένας εργαζόμενος, που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό, δε θα βρίσκεται κάτω από το κατώφλι της φτώχειας και θα έχει ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο.

Εμείς δε ζητάμε ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ζητάμε αυξήσεις από τους εργοδότες μας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Ζητάμε πίσω τα εργαλεία συλλογικής διαπραγμάτευσης μέσω της επαναφοράς του θεσμικού πλαισίου των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Ζητάμε μετρά που να αμβλύνουν το κόστος ζωής μας. Απατούμε ισότιμη μεταχείριση και δίκαιες συνθήκες εργασίας μακριά από πρακτικές εκμετάλλευσης και ανισότητας. Διαμαρτυρόμαστε εναντία στις πολιτικές που ευνοούν τα ιδιωτικά συμφέροντα εις βάρος του δημόσιου καλού και της κοινωνικής ευημερίας .

Απαιτούμε την επαναφορά του επιδόματος ανεργίας τουλάχιστον στους 5 μήνες, την επαναφορά της απονομής του εφάπαξ κατά την συμπλήρωση της εικοσαετίας, στους εποχιακά απασχολούμενους.

Άμεσα στελέχωση του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας της περιοχής μας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Στηρίζουμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις στην προσπάθεια τους να εκπροσωπούν αποτελεσματικά τους εργαζόμενους και να διασφαλίζουν τα συλλογικά δικαιώματα τους.

Απαιτούμε πολιτικές που υποστηρίζουν μια βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη, δίκαιη για όλους και όχι μόνο για έναν περιορισμένο αριθμό ανθρώπων ή επιχειρήσεων.

 

Οι εργαζόμενοι, και αυτό το μήνυμα είναι σαφές, δε μπορούν να πορευθούν με μισθούς στα τάρταρα και την ακρίβεια στα ύψη.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΩΡΑ 11:00

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΓΓΛΕΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ               ΦΡΑΝΤΖΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ