Περιφέρεια

Γ. Χατζημάρκος: Ιστορική ημέρα η χθεσινή για τον Eυρωπαϊκό Tουρισμό Το “Φόρουμ της Ρόδου” οδήγησε στην υπογραφή της Διακήρυξης της Ρόδου

Ιστορική μέρα για τον ευρωπαϊκό τουρισμό, χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, με αφορμή το Φόρουμ που οδήγησε στην υπογραφή της Διακήρυξης της Ρόδου, ως αφετηρία της συνεργασίας και της συνένωσης των δυνάμεων όλων των κλάδων της τουριστικής οικονομίας της Ευρώπης σε δύο μέτωπα: στην Κλιματική Κρίση και στην τοποθέτηση του Τουρισμού στον πυρήνα των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Περιφερειάρχης εκφράζει και τις ευχαριστίες του προς τον Πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και της Hotrec Αλέξανδρο Βασιλικό για την ψήφο εμπιστοσύνης στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τη Ρόδο.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου σε ανάρτησή του στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει τα εξής:

Ιστορική ημέρα η χθεσινή για τον Ευρωπαϊκό Τουρισμό. Το “Φόρουμ της Ρόδου” οδήγησε στην υπογραφή της Διακήρυξης της Ρόδου, που είναι η αφετηρία της συνεργασίας και της συνένωσης των δυνάμεων όλων των κλάδων της τουριστικής οικονομίας της Ευρώπης, σε έναν διαρκή αγώνα σε δύο μέτωπα: στην Κλιματική Κρίση και στην τοποθέτηση του Τουρισμού στον πυρήνα των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Είναι εξαιρετική τιμή για εμάς να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του σχεδιασμού μιας κοινής ευρωπαϊκής απάντησης στην παγκόσμια πρόκληση του κλίματος.
Ευχαριστώ τον Πρόεδρο του ΞΕΕ και της Hotrec Αλέξανδρο Βασιλικό για την ψήφο εμπιστοσύνης στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Ρόδο✌️

Το Φόρουμ “Ευρωπαϊκός Τουρισμός, Ανθεκτικότητα στην κλιματική κρίση” πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο (Καστέλλο), με πρωτοβουλία της HOTREC, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και είχε ως στόχο την αναζήτηση τρόπων αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης από τους φορείς του τουρισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι εργασίες του ολοκληρώθηκαν με την υπογραφή διακήρυξης με την οποία οι φορείς θα αναλαμβάνουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την κλιματική αλλαγή και τον ευρωπαϊκό τουρισμό.