Πολιτική

Συνάντηση του υφυπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Παππά με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

Με την υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη συναντήθηκε ο υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το σύνολο των έργων για την προστασία και την ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος των Δωδεκανήσων, που έχουν δρομολογηθεί με τη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Ειδικότερα συζητήθηκε η πορεία των εργασιών στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, η οποία αποτελεί ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα όχι μόνο της Δωδεκανήσου αλλά και όλης της Ελλάδας.

Στόχος όλων των εμπλεκόμενων φορέων όπως τονίστηκε είναι, μέσω των συγκεκριμένων έργων αλλά και μέσω της εφαρμογής του στρατηγικού σχεδίου του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων για την αξιοποίηση των εκατοντάδων δημοσίων ακινήτων, η εικόνα της Μεσαιωνικής Πόλης τα επόμενα χρόνια να αποκτήσει μια διαφορετική μορφή από αυτή που έχει σήμερα.

Επίσης συζητήθηκε η πορεία των έργων στην Κω με την αποκατάσταση των σεισμόπληκτων από το 2017 μνημείων, στη Σύμη και στη Λέρο. Ξεχωριστή αναφορά έγινε στο θέμα της πορείας της αποκατάστασης του ιερού προσκυνηματικού ναού της Παναγίας Πορταΐτισσας στο νησί της Αστυπάλαιας, που υπέστη σοβαρές ζημιές από την πυρκαγιά που ξέσπασε το 2023, έτσι ώστε να μπορεί να επαναλειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν.

“Ευχαρίστησα την κ. Μενδώνη για το αστείρευτο ενδιαφέρον της και για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων και έργων εξαιρετικής σημασίας για τα Δωδεκάνησα και το σύνολο της νησιωτικής χώρας”, αναφέρει, τέλος, ο κ. Παππάς σε σχετική ανακοίνωσή του.