Γ. Χατζημάρκος: “Ο ΦοΔΣΑ δεν αυξάνει τα δημοτικά τέλη”
Περιφέρεια

Γ. Χατζημάρκος: “Ο ΦοΔΣΑ δεν αυξάνει τα δημοτικά τέλη”

Για την Γενική Συνέλευση του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (03/02) στη Ρόδο κάνει λόγο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στα social media, κάνοντας αναφορά για κάποιους που “επιμένουν να μιλούν για χρεώσεις του ΦοΔΣΑ και ακόμα χειρότερα, της Περιφέρειας”, τονίζοντας πως “δεν αυξάνει δημοτικά τέλη ο φορέας.

Τα Δημοτικά Συμβούλια μόνο μπορούν να το κάνουν αυτό και ο άκρατος λαϊκισμός που αναζητά ψευτοάλλοθι, το βρήκε”

H ανάρτηση του Περιφερειάρχη:

“Η χθεσινή Γενική Συνέλευση του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο με την παρουσία μετόχων που εκπροσωπούν το 92% κεφαλαίου του.

Οι νέες μειώσεις στον πίνακα των ετήσιων εισφορών των Δήμων του Νοτίου Αιγαίου προς τον φορέα και η εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, τα θέματα της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης.

Για ένα περίεργο λόγο, η είδηση των μειώσεων δεν περνά ποτέ προς τους πολίτες, όπως και το γεγονός ότι το συντριπτικό ποσοστό των εισφορών αυτών αφορούν και προέρχονται από το Τέλος Ταφής που θεσπίστηκε με νόμο που ενσωμάτωσε στο Ελληνικό Δίκαιο την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή Οδηγία που το προέβλεπε. Όμως, κάποιοι επιμένουν να μιλούν για χρεώσεις του ΦοΔΣΑ και ακόμα χειρότερα, της Περιφέρειας. Είναι αυτοί που θέλουν να μιλούν στους πολίτες, στην καλύτερη περίπτωση με μισές αλήθειες και στην χειρότερη με κατασκευασμένα ψεύδη.

Ο φορέας αυτός, στα τρία μόλις χρόνια της λειτουργίας του έχει βιογραφικό και έργο που είναι και η καλύτερη απάντηση στην προπαγάνδα. Είναι ταυτόχρονα και η καλύτερη απάντηση στην ανάγκη των νησιών για οργάνωση των υποδομών διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.

Όχι, δεν αυξάνει δημοτικά τέλη ο φορέας. Τα Δημοτικά Συμβούλια μόνο μπορούν να το κάνουν αυτό και ο άκρατος λαϊκισμός που αναζητά ψευτοάλλοθι, το βρήκε. Όπως σε όλα τα πράγματα, η ανάληψη ευθύνης, σε όλα τα επίπεδα, είναι δύσκολη αλλά κάποιοι μπορούν, θέλουν και αντέχουν. Μπορούν, θέλουν και αντέχουν να λειτουργούν υπεύθυνα”