Η ασφάλεια του μαθητή στον δρόμο για το σχολείο είναι το κύριο μέλημα της «ΕΥΘΥΤΑ- Ρόδου»
Εκδηλώσεις

Η ασφάλεια του μαθητή στον δρόμο για το σχολείο είναι το κύριο μέλημα της «ΕΥΘΥΤΑ- Ρόδου»

Η «ΕΥΘΥΤΑ-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΡΟΔΟΥ» συνεχίζει και αυτή τη σχολική χρονιά την εκπαίδευση των μαθητών με τα ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής που απευθύνονται σε μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και υλοποιούνται με την έγκριση του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Η «ΕΥΘΥΤΑ-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΡΟΔΟΥ» επενδύει στην Παιδεία Οδικής Ασφάλειας. Η εκπαίδευση αποτελεί βασικό πυλώνα της πρόληψης και αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την «ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ», υλοποιώντας από την αρχή της σχολικής χρονιάς μέχρι 19 Ιανουαρίου 2024 στα σχολεία που αναφέρονται.

Η «ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου», σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής περί της εκπαίδευσης που πραγματοποίησε σε σχολεία της πόλης μας, ενημερώνοντας το μαθητικό κοινό για την οδική ασφάλεια.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:
«Η κυκλοφοριακή διαπαιδαγώγηση είναι μέρος του προγράμματος σπουδών και θεωρείται ένας από τους αποτελεσματικούς τρόπους απόκτησης οδικής παιδείας, γνώσης στο θέμα της οδικής ασφάλειας.

Άλλωστε, τα παιδιά είναι το μέλλον του τόπου μας και με την κατάλληλη εκπαίδευση αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της οδικής ασφάλειας συμβάλλοντας ουσιαστικά σε ένα κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα. Στόχος οι μαθητές να λάβουν τα κατάλληλα εφόδια για να γίνουν υπεύθυνοι οδηγοί και υπεύθυνοι πολίτες αργότερα στη ζωή τους.

Α) ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ
1. 1o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΡΟΔΟΥ
2. 18o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΡΟΔΟΥ
3. 21o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΡΟΔΟΥ
4. ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ «ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΡΟΔΟΥ»

Β) ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
1. 1o Δ.Σ ΚΑΛΥΘΙΩΝ
2. 1o Δ.Σ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ
3. 1o ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ Δ.Σ ΡΟΔΟΥ
4. 3o Δ.Σ ΡΟΔΟΥ
5. 6o Δ.Σ ΡΟΔΟΥ
6. 7o Δ.Σ ΡΟΔΟΥ
7. 8o Δ.Σ ΡΟΔΟΥ
8. 5o Δ.Σ ΡΟΔΟΥ
9. 13o Δ.Σ ΡΟΔΟΥ
10. 17o Δ.Σ ΡΟΔΟΥ
11. Δ.Σ ΔΑΜΑΤΡΙΑΣ
12. Δ.Σ ΛΑΡΔΟΥ
13. Δ.Σ ΦΑΝΩΝ
14. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»
15. Δ.Σ ΤΗΛΟΥ

Γ) 2o ΕΙΔΙΚΟ Δ.Σ. ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ

 

Δ) ΓΥΜΝΑΣΙΑ
1. ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΑΣΣΑΡΩΝ
2. 6Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΡΟΔΟΥ
3. 2Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΡΟΔΟΥ
4. ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΕΜΠΩΝΑ
5) ΕΠΑΛ ΠΑΡΑΔΙΣΕΙΟΥ
Σύνολο μαθητών: 2.117 μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης.

Συνεχίζουμε δυναμικά μέχρι το τέλος αυτής της σχολικής χρονιάς 2023-2024!
Μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετέχουν ενεργά, σε όλη τη διαδικασία της θεωρητικής και βιωματικής μάθησης, με αμείωτο ενδιαφέρον εκδηλώνοντας τον ενθουσιασμό αλλά και τον προβληματισμό τους σε σχέση με την οδική παιδεία. Η εκπαιδευτική ομάδα, μέλη, εθελοντές, πτυχιούχοι και φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κάνουν τις εκπαιδευτικές παρεμβάσεις μοναδικές, βασισμένες σε καλές πρακτικές από προγράμματα που υλοποιούνται και σε σχολεία της Ε.Ε.

Οι βασικές αρχές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ) του ΟΗΕ καθώς και οι 10 Στρατηγικές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, είναι τα παιδιά να παραμένουν ασφαλή στους δρόμους.

Άλλωστε, το φετινό θέμα του ημερήσιου ημερολογίου της «ΕΥΘΥΤΑ-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΡΟΔΟΥ», υπενθυμίζει με μηνύματα και χρήσιμες συμβουλές στους γονείς, στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και στους οδηγούς πως οφείλουν να οδηγούν υπεύθυνα, τηρώντας τον κ.ο.κ.!

Η εκπαιδευτική ομάδα της ΕΥΘΥΤΑ, είναι η χαρά, η δύναμη, η ψυχή και η ελπίδα στην διαμόρφωση της οδικής παιδείας με όραμα έναν κόσμο με ΜΗΔΕΝ απώλειες από τροχαία.

Οι άνθρωποι της «ΕΥΘΥΤΑ-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΡΟΔΟΥ», θα συνεχίσουν…για έναν κόσμο με ασφάλεια και πολιτισμό στους δρόμους, έναν κόσμο που αξίζουμε και τον έχουμε ανάγκη, έναν κόσμο δίχως άλλες χαμένες ανθρώπινες ζωές στον δρόμο.

Οφείλουμε και θα συνεχίσουμε να προβάλλουμε την σοβαρότητα της Οδικής Ασφάλειας, της ανάληψης πρωτοβουλιών και ευθυνών από όλους για να αλλάξουμε την τραγική κατάσταση με τους ανθρώπους που χάνονται στους δρόμους και τα θλιβερά αποτελέσματα των τροχαίων δυστυχημάτων στη χώρα μας.

Δίνουμε προτεραιότητα στη ΖΩΗ. Οδηγούμε Υπεύθυνα, δεν παραβιάζουμε τον ΚΟΚ, προσέχουμε στις παραβάσεις που θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ΖΩΗ μας και των υπολοίπων χρηστών του οδικού δικτύου.
Απαιτούμε να κυκλοφορούμε σε ασφαλείς δρόμους σε μία βιώσιμη πόλη!
Καλή Χρονιά με Ασφάλεια και Υγεία!»