Η Ρόδος στην κορυφή των αναζητήσεων της Google για το 2023
Τουρισμός

Η Ρόδος στην κορυφή των αναζητήσεων της Google για το 2023

Τουρισμός: Οι Βρετανοί «ψηφίζουν» Ελλάδα

Η Google αποκάλυψε τους πιο περιζήτητους ταξιδιωτικούς προορισμούς για τους Βρετανούς με την Ελλάδα να είναι η νούμερο ένα αναζήτηση για το 2023

Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση στον τομέα των ταξιδιών, παρουσιάζοντας τη σημαντικότερη αύξηση του ενδιαφέροντος σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα

Ελλάδα «ψήφισαν» για τις διακοπές τους οι Βρετανοί καθώς η χώρας μας βρέθηκε στην κορυφή των αναζητήσεων για τους πιο περιζήτητους ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Η Google αποκάλυψε τους πιο περιζήτητους ταξιδιωτικούς προορισμούς για τους Βρετανούς με τη χώρα μας να είναι η νούμερο ένα αναζήτηση. Όσον αφορά τις πόλεις στην κορυφή των αναζητήσεων βρίσκεται το Ορλάντο, ενώ η χώρα μας κέρδισε ακόμα μία πρωτιά στις προτιμήσεις με τη Ρόδο να κερδίζει το «στέμμα» του πιο δημοφιλούς νησιού.

Κάθε χρόνο η Google δημοσιεύει την έκθεση «Year in Search», στην οποία αναλύονται στοιχεία για το τι αναζήτησαν οι χρήστες του διαδικτύου τους τελευταίους 12 μήνες. Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση στον τομέα των ταξιδιών, παρουσιάζοντας τη σημαντικότερη αύξηση του ενδιαφέροντος σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, η Ρόδος ήταν πρώτη στη λίστα το 2023, με τις περισσότερες αναζητήσεις σε νησιά και πόλεις.

Ο πόλος έλξης είναι η μεσαιωνική ακρόπολη στην Παλιά Πόλη της Ρόδου:

«Περπατήστε κατά μήκος των πολεμίστρων και θα “κατασκοπεύσετε” βυζαντινές εκκλησίες, ρωμαϊκά ερείπια, συναγωγές και μιναρέδες. Στο μεσαιωνικό λαβύρινθο, αναζητήστε το Marco Polo Mansion, έναν ξενώνα του 15ου αιώνα διακοσμημένο σαν χαρέμι πασά, με ένα μαγευτικό εστιατόριο στον κήπο», γράφει το Conde Nast Traveler.

«Τα ξενοδοχεία της ανώτερης κατηγορίας είναι συγκεντρωμένα γύρω από τη Λίνδο, με την υπέροχη ακρόπολή της να περιβάλλεται από σχιστολιθικούς βράχους και σμαραγδένιους όρμους. Πηγαίνετε για τη θέα -και για το εξαίσιο ραγού χταποδιού στο εστιατόριο Μαυρίκος. Καθώς κατευθύνεστε νότια, τα πολυώροφα θέρετρα δίνουν τη θέση τους σε εκτάσεις με χρυσή άμμο, όπως η Γλύστρα, η Τσαμπίκα και οι Φούρνοι», συνεχίζει.

«Στην ακτογραμμή, εντυπωσιακά βράχια προσφέρουν επική θέα σε αμμουδερές χρυσαφένιες παραλίες, ενώ τα δάση του νησιού είναι τέλεια για πρωινές πεζοπορικές εξορμήσεις. Το νησί δεν έχει συνέλθει πλήρως, το ενδιαφέρον και η προθυμία των ταξιδιωτών να υποστηρίξουν τη Ρόδο αποτελεί απόδειξη της ομορφιάς της», καταλήγει ο αρθρογράφος που δεν ξεχνά να κάνει αναφορά και στις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν το νησί το περασμένο καλοκαίρι σημειώνοντας: «Η Ρόδος ανασυντάσσεται».

Στη λίστα με τις πόλεις με τις περισσότερες αναζητήσεις τη Ρόδο ακολουθούν μεταξύ άλλων το Ορλάντο των ΗΠα, το Τελ Αβίβ, η Σεβίλλη και το Μαρακές.

H λίστα της Google διαμορφώθηκε αφού ανέλυσε τους προορισμούς για τους οποίους το ενδιαφέρον αναζήτησης αυξήθηκε περισσότερο το 2023 σε σχέση με το 2022 μαζί με λέξεις-κλειδιά όπως «πτήσεις προς» και «ταξίδια προς» το Ηνωμένο Βασίλειο, για να αφαιρέσει τις μη ταξιδιωτικές αναζητήσεις.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, στη λίστα με τις δέκα πιο δημοφιλείς χώρες για τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου περιλαμβάνονται επτά προορισμοί στην Ευρώπη, δύο στην Αφρική και ένας στην Ασία.

Μετά την Ελλάδα, η χώρα που πληκτρολόγησαν περισσότερο στο Google οι Βρετανοί ήταν η Ισπανία (δεύτερη) και ακολουθούν η Ιταλία (τρίτη), η Πορτογαλία (τέταρτη) και η Κροατία (πέμπτη).

Στην έκτη θέση βρίσκεται η Κύπρος, η οποία προηγείται της Ταϊλάνδης (έβδομη), της Αιγύπτου (όγδοη), της Μάλτας (ένατη) και του Μαρόκου (δέκατη).

Η Ρόδος πιο δημοφιλές νησί

Στον κατάλογο των πόλεων, το «ασημένιο μετάλλιο» παίρνει το Τελ Αβίβ στο Ισραήλ που έρχεται μετά το Ορλάντο, ενώ η Σεβίλλη στην Ισπανία είναι στην τρίτη θέση και η δημοφιλής πόλη του Μαρόκου, Μαρακές κατατάσσεται τέταρτη.

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η γαλλική πόλη Λα Ροσέλ, που βρίσκεται στον Βισκαϊκό Κόλπο, η οποία διαθέτει μια «μεγάλη μαρίνα σκαφών αναψυχής» και μια ιστορία «που σχετίζεται κυρίως με τη θάλασσα», σύμφωνα με το Tripadvisor.

Ακολουθούν το Νέο Δελχί της Ινδίας (έκτη θέση), το Κορκ της Ιρλανδίας (έβδομη θέση) και το Άμστερνταμ της Ολλανδίας (όγδοη θέση).

Η παραλία στο Πρασονήσι στη Ρόδο

Τέλος, όσον αφορά τα νησιά, το δεύτερο πιο δημοφιλές νησί μετά τη Ρόδο, σύμφωνα με τη Google, είναι η Σικελία.

Οι αναζητήσεις των Βρετανών για ταξιδιωτικούς προορισμούς στο Google

Σύμφωνα με τη Google το ενδιαφέρον αναζήτησης για διακοπές στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν υψηλότερο το 2023 από ό,τι σε οποιοδήποτε άλλο έτος από το 2019 και μετά -το έτος πριν από την πανδημία- προσθέτοντας, ωστόσο, ότι ακόμα διακρίνονται οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού γύρω από το σύνολο των ταξιδιών, καθώς δεν έχει ακόμη ανακάμψει στα προ της πανδημίας επίπεδα.

Η Google ανέφερε ότι το 2023 ήταν το τρίτο έτος που είδε αύξηση του ενδιαφέροντος αναζήτησης σε σχέση με το προηγούμενο έτος σε ό,τι αφορά τα ταξιδιωτικά θέματα, συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων, της διαμονής και των εισιτηρίων τρένων.