Αθλητικά

O Παύλος Κριαράς κορυφαίος Έλληνας αθλητής στίβου Κ18 το 2023

Ο Παύλος Κριαράς και η Μαρία Ραφαηλίδου αναδείχθηκαν κορυφαίοι για το 2023 στην κατηγορία Κ18 ανδρών και γυναικών αντίστοιχα

Το ελληνικό κοινό ψήφισε κι επέλεξε τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές κι αθλήτριες στίβου του 2023 ανά κατηγορία, με ενδιαφέρον αυτή τη φορά και για τα Δωδεκάνησα!

Συγκεκριμένα, ήταν μια ψηφοφορία που κέντρισε το ενδιαφέρον, καθώς συμμετείχαν περίπου 35.000 μοναδικοί χρήστες, αριθμός που δείχνει την απήχηση του ελληνικού στίβου στην ελληνική κοινωνία.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ανοιχτού και πρωταθλητής Ευρώπης κλειστού στο μήκος Μίλτος Τεντόγλου ήταν ο μεγάλος νικητής στους Άνδρες. Στις γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε η «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 35χλ. βάδην, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, που για μία ακόμη χρονιά κατάφερε να βρεθεί ανάμεσα στις κορυφαίες του κόσμου.

Η «ασημένια”» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στο ύψος, Παναγιώτα Δόση απέσπασε τις περισσότερες ψήφους και αναδείχθηκε κορυφαία της κατηγορίας για το 2023, ενώ τον τίτλο στους Άνδρες Κ23 κατέκτησε η ομάδα 4Χ100 μ. που κατάλαβε την 4η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Έσπο πετυχαίνοντας μάλιστα δύο φορές πανελληνίου ρεκόρ, τόσο στον προκριματικό, όσο και στον τελικό με 39.09. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έτρεξαν οι Βασίλης Μυριανθόπουλος, Γιάννης Καριοφύλλης, Γιάννης Γρανιτσιώτης και Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ αναπληρωματικοί ήταν οι Θοδωρής Βροντινός και Βασίλης Παπαμαργαρίτης.

Στους Άνδρες Κ20 κορυφαίος Άνδρας είναι ο φιναλίστ στο μήκος Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας Χρήστος Χήτας και στις Γυναίκες Κ20 η «χάλκινη» στα 3.000 μ. στιπλ στη διοργάνωση της Ιερουσαλήμ, Βασιλική Καλλιμογιάννη.

Στην κατηγορία Κ18 το κοινό επέλεξε τον άλτη του επί κοντώ και τρίτο στις Ολυμπιακές Ημέρες Νεότητας, Παύλο Κριαρά από τον ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009 και την Μαρία Ραφαηλίδου, που στην ίδια διοργάνωση κατέκτησε μετάλλια σε σφαιροβολία και δισκοβολία.

 

Με πληροφορίες από Ροδιακή