Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Διάκριση σε Διεθνή Διαγωνισμό Εκπαιδευτικού Βίντεο
Ρόδος

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Διάκριση σε Διεθνή Διαγωνισμό Εκπαιδευτικού Βίντεο

Όλες οι φοιτητικές ομάδες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό απέδειξαν το ταλέντο τους και τη δημιουργικότητά τους.

Επιτυχία και δημιουργικότητα συναντούν τη διεθνή αναγνώριση, καθώς φοιτητές/τριες μας διακρίθηκαν σε διαγωνισμό παραγωγής εκπαιδευτικού βίντεο.

To Edit Video Challenge  https://www.editvideochallenge.org/ λαμβάνει χώρα κάθε Νοέμβριο επί 10 χρόνια και συμμετέχουν 12 ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια από 11 χώρες. Η Ελλάδα συμμετέχει μέσω της ομάδας Media Pedagogy http://www.mediapedagogy.gr/  από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το μοναδικό στην Ελλάδα που συμμετέχει στον διαγωνισμό.

Η κεντρική ιδέα του διαγωνισμού είναι η εξής: Ανακοινώνονται 3 λέξεις κλειδιά και οι ομάδες των φοιτητών/τριών που συμμετέχουν έχουν μόλις 4 ημέρες να κινηματογραφήσουν, να μοντάρουν και να ανεβάσουν στο YouTube ένα εκπαιδευτικό βίντεο που περιλαμβάνει αυτές τις λέξεις. Ο διαγωνισμός έτρεξε από 22 Νοεμβρίου (ανακοίνωση των λέξεων κλειδιά στην ιστοσελίδα) μέχρι 1 Δεκεμβρίου (ανακοίνωση νικητήριου βίντεο). Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου φέτος έλαβε δύο από τις τρεις διακρίσεις.

Βραβείο κοινού: Snow Globe https://www.youtube.com/watch?v=QEFsSHvRwVM (Άγγελος Ρίζος και Ευαγγελία Ντούρη, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης).
Ειδική αναφορά: Pontos, Never Forget https://www.youtube.com/watch?v=fYq9fb4hxkI (Δημήτρης Συμελίδης και Μαρία Ορφανού, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης)

Όλες οι φοιτητικές ομάδες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό απέδειξαν το ταλέντο τους και τη δημιουργικότητά τους. Η διάκρισή τους αντιπροσωπεύει όχι μόνο την ατομική τους επιτυχία, αλλά επίσης την υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης που παρέχεται στο πανεπιστήμιο.

Υπεύθυνος για την συμμετοχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου είναι ο Αλιβίζος (Λοΐζος) Σοφός http://www.lsofos.com/