Ρόδος

Επιστολή Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για το θέμα των μεταναστών

Επιστολή στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας απέστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου ζητώντας να αναλάβει τις ευθύνες του για τη δυσχερή κατάσταση που επικρατεί στα Δωδεκάνησα εξαιτίας των αυξημένων μεταναστευτικών ροών και της  αδυναμίας καταγραφής, στέγασης και μεταφοράς των ατόμων αυτών

Η Επιστολή της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κο Λάζαρο ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ:

Κύριε Αρχηγέ,

Το τελευταίο χρονικό διάστημά η περιοχή μας και ιδιαίτερα το νησί της Ρόδου αποτελεί ένα από τους κυριότερους προορισμούς των παράνομα εισερχόμενων μεταναστών στη χώρα μας. Ο αριθμός των αφίξεών είναι δυσανάλογα μεγάλος με αυτόν που μπορούν να διαχειριστούν οι Αστυνομικές και Λιμενικές Υπηρεσίες της Περιοχής. Αυτονόητο είναι ότι όσους δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν οι υπηρεσίες, να καταλαμβάνουν κοινόχρηστους χώρους (πάρκα, πλατείες, κ.α) ενώ συχνά πυκνά προσπαθούν με τη βία να εισέλθουν στις Αστυνομικές Υπηρεσίες θεωρώντας ότι έτσι θα φύγουν ταχύτερα. Όλα τα παραπάνω εκτός του ότι έχουν εξουθενώσει το προσωπικό έχουν στρέψει και την τοπική κοινωνία εναντίον μας με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η πραγματικότητα μιλάει από μόνη της, αφού από τον Ιούλιο έως και σήμερα έχουν συλληφθεί 7.000 μετανάστες και έχουν γίνει 150 μεταγωγές.

Κύριε Αρχηγέ

Επειδή έχουμε βαρεθεί να ακούμε από τα ΜΜΕ τους αρμόδιους Πολιτικούς ότι η Ρόδος έχει στοχοποιηθεί , αλλά από εκεί και πέρα μόνο ευχολόγια, καμία πρωτοβουλία και δυστυχώς στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το Αρχηγείο που εσείς ηγείστε. Σας καλούμε έστω και την ύστατη ώρα να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και της ευθύνης της θέσεώς σας. Εκτός και αν θεωρείτε ότι πράξατε το χρέος σας με το να στείλετε 10 αστυνομικούς τις ΟΠΚΕ με απόσπαση και 3 Αστυνομικούς στις συμπληρωματικές μεταθέσεις την στιγμή που μετατίθενται 10 και έχουμε 73 οργανικά κενά.

Κλείνοντας θέλουμε να σας καταστήσουμε σαφές ότι στο εξής ότι και αν συμβεί καλό ή κακό θα βαραίνει αποκλειστικά εσάς, καθώς τοπικά οι δυνατότητες είναι συγκεκριμένες και τις γνωρίζετε.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ

Ο Γεν. Γραμματέας ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ Γεώργιος