Δωδεκάνησα

Ο δήμαρχος Νισύρου Χριστοφής Κορωναίος στη λίστα των κορυφαίων επιστημόνων του κόσμου

Στη λίστα των 2% των κορυφαίων επιστημόνων του κόσμου βρίσκεται ο Δήμαρχος Νισύρου.

O Δήμαρχος της Νισύρου κ. Χριστοφής Κορωναίος βρίσκεται στην κορυφή των πλέον διακεκριμένων επιστημόνων του κόσμου, με βάση την κατάταξη που ανακοίνωσε έγκριτος επιστημονικός εκδοτικός οίκος και το διάσημο Πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ. για το έτος 2022, και δημοσιεύτηκαν στις 4 Οκτωβρίου 2023.

Η διάκριση αφορά επιστήμονες οι οποίοι κατατάσσονται στο υψηλότερο 2% του επιστημονικού πεδίου στο οποίο δραστηριοποιούνται, με κριτήριο την απήχηση του έργου τους και με βάση αντικειμενικά κριτήρια όπως για παράδειγμα ο αριθμός των ετεροαναφορών ή ο συντελεστής αντικτύπου (impact factor).

Ο πίνακας, που στηρίζεται στα στοιχεία της Scopus, της μεγαλύτερης βάσης δεδομένων περιλήψεων και παραπομπών επιστημονικών δημοσιεύσεων με κριτές, έχει δύο κατατάξεις. Η πρώτη αφορά το σύνολο του επιστημονικού έργου και της σταδιοδρομίας των επιστημόνων, ενώ η δεύτερη καταμετρά μόνο τις αναφορές που έλαβαν κατά το τελευταίο έτος αναφοράς, δηλαδή το 2022, όπως αυτά είχαν διαμορφωθεί κατά την 1η Σεπτεμβρίου 2023.

Τι αξιολογήθηκε

Η ανάλυση διεξήχθη με βάση αριθμό δεικτών με επίκεντρο τον αντίκτυπο του δημοσιευμένου έργου τους, και αφορά σε αξιολόγηση των δεικτών αυτών για πέραν των 8.000.000 επιστημόνων παγκοσμίως, απαριθμεί δε επιστήμονες των οποίων οι δημοσιευμένες ερευνητικές εργασίες έχουν επιταχύνει την πρόοδο στους αντίστοιχους τομείς τους και έχουν επηρεάσει την εξέλιξη της εργασίας άλλων ερευνητών.

Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία εννέα χρόνια αφιερώνει τον χρόνο του στο τιμόνι του δήμου Νισύρου, εντούτοις ο Δήμαρχος Νισύρου, με σημαντική ακαδημαϊκή διαδρομή στον τομέα της Χημικής Μηχανικής, παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα της παγκόσμιας διανόησης.

Αυτή η διάκριση του Δημάρχου Νισύρου αποτελεί τιμή για τη Νίσυρο, τα Δωδεκάνησα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.