Περιφέρεια

Τα φαβορί της πρώτης κάλπης στις Περιφέρειες Στο 60% ο Γιώργος Χατζημάρκος με άνετη νίκη στο Νότιο Αιγαίο

Σήμερα είπα να ασχοληθώ λίγο με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, με αφορμή κάτι πληροφορίες που έχουν φτάσει στ’ αυτιά μου από μυστικές δημοσκοπήσεις που έχει παραγγείλει το Μαξίμου. Ξεκινώ -όπως είναι λογικό- από την Αττική, όπου, όπως φαίνεται, όσο περνούν οι μέρες η υποψηφιότητα του φίλου μου, Νίκου Χαρδαλιά, κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος.

Με βάση τα ευρήματα δύο δημοσκοπήσεων, ο εκλεκτός του προέδρου Μητσοτάκη για την Περιφέρεια Αττικής συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να επικρατήσει από την πρώτη Κυριακή του 78χρονου Σγουρού και του παντελώς άγνωστου Ιωακειμίδη. Να φανταστείτε ότι ακόμη και η Μαριάννα Πυργιώτη, που έχει αναλάβει την επικοινωνία του τελευταίου, άρχισε να απογοητεύεται από τις επιδόσεις του. Με δεδομένο ότι ο Χαρδαλιάς είναι παίκτης… περιοχής, όσο πλησιάζουμε προς τις κάλπες, τόσο θα πολλαπλασιάζονται και οι πιθανότητες να οδηγηθεί σε θρίαμβο.

…η έκπληξη Στεφανή στο Βόρειο Αιγαίο…

– Εκτός από την Αττική, ο πρόεδρος Μητσοτάκης έχει βάλει και δυο-τρία ακόμη (προσωπικά) στοιχήματα. Ένα απ’ αυτά σχετίζεται με το Βόρειο Αιγαίο και τον υποψήφιο περιφερειάρχη, Αλκιβιάδη Στεφανή, που, αν και έχει απέναντί του τον νυν περιφερειάρχη Μουτζούρη, μέρα με τη μέρα κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στον δρόμο προς τη νίκη. Σε πρόσφατη δημοσκόπηση ο Στεφανής άρχισε να προηγείται (έστω και οριακά) του αντιπάλου του. Καθοριστικό ρόλο στη δυναμική που απέκτησε ο έχων το χρίσμα του Μαξίμου έπαιξε και το γεγονός ότι Μηταράκης και Αθανασίου (μιλάμε για τους τοπικούς βουλευτές) έχουν πέσει με τα μούτρα πάνω στην υποψηφιότητα του στρατηγού Αλκιβιάδη.

…η αναγνωρισιμότητα Πτωχού… 

– Βελτιωμένη είναι η εικόνα στις δημοσκοπήσεις και για τον Δημήτρη Πτωχό της Πελοποννήσου, ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα αναγνωρισιμότητας. Η καμπάνια που κάνει, σε συνδυασμό με την ολοένα και αυξανόμενη στήριξη που του παρέχουν Μαξίμου και Πειραιώς, έχουν συμβάλει καθοριστικά προς την κατεύθυνσή του να αυξήσει και την αναγνωρισιμότητα και την επιρροή του. Καθοριστικό ρόλο στην όλη προσπάθεια που καταβάλλει ο Πτωχός μαθαίνω ότι παίζουν δύο πρόσωπα που συνδέονται στενά μαζί του. Ο ένας είναι ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου, και ο άλλος ο πρόεδρος της καρδιάς μας, Αντώνης Σαμαράς.

…και τα φαβορί της πρώτης κάλπης

– Όπως και να το κάνουμε, ένα κάποιο ενδιαφέρον έχουν και οι εκτιμήσεις σε σχέση με τα φαβορί της πρώτης Κυριακής. Στην κατηγορία αυτήν, πρώτος με διαφορά είναι ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, που κινείται σε ποσοστά πέριξ του 80%, ο Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, που φλερτάρει με το 65%, και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, που πλησιάζει το 60%,

Δυναμική πρώτης Κυριακής έχουν ο καλός περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, και ο επίσης δυναμικός συνάδελφός του στη Στερεά Ελλάδα, Φάνης Σπανός, που το τελευταίο διάστημα έχει κάνει (όπως φαίνεται) μεγάλη ρελάνς.

powergame.gr