Πολιτική

Ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, παρουσίασε τους υποψηφίους της παράταξής του (video)

Ομιλία του Αντώνη Β. Καμπουράκη στην εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων της παράταξης “Με Δύναμη για τη Ρόδο”

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Δημάρχου Ρόδου και Επικεφαλής της παράταξης «Με Δύναμη για τη Ρόδο», Αντώνη Β. Καμπουράκη στην εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων του συνδυασμού:

Ροδίτισσες & Ροδίτες,

Ένα Μεγάλο Ευχαριστώμέσα από την καρδιά μου, για την αποψινή, Συγκλονιστική Παρουσία σας.

Είμαι Ευγνώμων, για την Αγάπη, και για τη Στήριξή σας.

Για την Αποφασιστικότητά σας: Ενωμένοινα πάμε την Ρόδο Mπροστά!

Αυτό είναι, το Συμβόλαιο τιμής που υπέγραψα μαζί σας, το 2019 και την υπογραφή μουτην τιμώ Πάντα. Αυτό έκανα σε όλη τη ζωή μου. Αυτό κάνω και ως Δήμαρχος. Και, γι’ αυτό είμαι κι απόψε, Μπροστά σας:

Για να σας μιλήσω, ως Ροδίτης προς Ροδίτες, για όσα κάναμε, και για όσα πρέπει να γίνουν, για να πάει ο τόπος μας, Μπροστά.

Σε μια θητεία, γεμάτη Δυσκολίες, με Απρόοπτα, αλλά και με πολλά Επιτεύγματα, και με σκληρή δουλειά!

Επαγγελματίας πολιτικός, ΔΕΝ είμαι. Ούτε περιμένω, να βγάλω κέρδος, από την ενασχόλησή μου, με τα Κοινά. Κατέβηκα στις εκλογές, το 2019, για να Υπηρετήσω ένα όραμα, για τη Ρόδο μας. Χωρίς να μηδενίζω τίποτα. Με σεβασμό προς όλους, και πατώντας, πάνω σε ό,τι είχε κατακτήσει, τόσα χρόνια, το νησί μας.

Δουλέψαμε σκληρά, & πετύχαμε πολλά! Και είμαι σήμερα εδώ, για να ζητήσω την ανανέωση της εμπιστοσύνης, του Ροδιακού Λαού, με την υπόσχεση, να ολοκληρώσουμε όλα όσα δρομολογήσαμε, και να κάνουμε, όσα ΔΕΝ προλάβαμε.

Αυτή είναι η Φιλοδοξία μου. ΟΧΙ να είμαι αιώνιος Δήμαρχος. Αλλά ένας χρήσιμος Δήμαρχος, ένας άνθρωπος που προσπάθησε, και άφησε θετικό αποτύπωμα, στον τόπο του.

Ξεκινάμε λοιπόν και τυπικά, έναν μεγάλο αγώνα, για τις εκλογές της 08ης Οκτωβρίου. Έναν Έντιμο, και έναν Καθαρό Αγώνα.

Με μια πανίσχυρη παράταξη, που συγκεντρώνει, ό,τι καλύτερο έχει να δώσει, η Ρόδος μας.

Τους ευχαριστώ όλους, μέσα από την καρδιά μου, που συστρατεύτηκαν στον κοινό μας αγώνα! Και πολλούς άλλους, άξιους συντοπίτες μας, που παρότι θέλαμε, δεν μπορέσαμε να εντάξουμε στην ομάδα μας, λόγω των αριθμητικών περιορισμών του Νόμου.

Μαζί, θα κερδίσουμε! Ενωμένοι, θα πάμε τη Ρόδο μπροστά.

 

Φίλες & Φίλοι,

Αυτά τα τελευταία 4 χρόνια, δώσαμε έναν καθημερινό αγώνα, η Ρόδος μας να γίνει Καλύτερη. Με Ισχυρή Οικονομική Ανάπτυξη, και ποιότητα ζωής, που να αξίζει στους κατοίκους της.

Μέσα στις δύσκολες, και πρωτόγνωρες συνθήκες, που ζήσαμε, καταφέραμε όλοι μαζί, η Ρόδος μας, να κάνει βήματα μπροστά!

Παρά την πανδημία, ο Τουρισμός, η βασική οικονομική δραστηριότητα του νησιού μας, αυξήθηκε, τόσο σε αφίξεις, όσο και σε έσοδα, σε αντίθεση με άλλους δημοφιλείς προορισμούς, της χώρας μας.

Καθώς ο Τουρισμός αποτελεί, πάνω από το 90% της οικονομίας μας, ήταν πάντα η Πρώτη Προτεραιότητα, της Δημοτικής μας Αρχής.

Με πρωτοβουλίες και δράσεις εξωστρέφειας, με ουσιαστική συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, και με όλους τους φορείς της Ρόδου, στηρίξαμε τον Ροδιακό Τουρισμό, και την τοπική οικονομία. Και Κοινωνία!

Και με τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, στην οποία είμαι υπερήφανος που συνέβαλα αποφασιστικά, συμφωνήθηκαν σημαντικές αυξήσεις για τους εργαζόμενους, στον Τουρισμό, ώστε όλοι να έχουν συμμετοχή στα κέρδη, από την αύξηση, και από την επιτυχία του. Αυτό, πρώτοι εμείς το πετύχαμε, σε όλη την Ελλάδα.

Όμως, δεν μείναμε μόνον στις επιτυχίες, του Τουρισμού. Ξεκολλήσαμε πολλά μεγάλα, και σημαντικά έργα, που είχαν βαλτώσει, για πολλά χρόνια, και που θα φωτίσουν, ξανά τη Ρόδο μας.

Μετά από δεκαετίες εγκατάλειψης, ξεκίνησαν τα έργα αποκατάστασης του Εθνικού Θεάτρου, το οποίο σύντομα θα αποτελεί ένα στολίδι, και έναν πόλο έλξης, για τη Ρόδο μας.

Υπογράφηκε η νέα προγραμματική Σύμβαση, για την ανάπλαση της Μεσαιωνικής Πόλης, με πολλές ευεργετικές προβλέψεις, για τους μόνιμους κατοίκους της, που θα είναι οι Μεγάλοι Κερδισμένοι, της ανάπλασης. Η προηγούμενη είχε υπογραφεί το 1984! Σαράντα Χρόνια πριν.

Ξεκίνησε η Αποκατάσταση της Νέας Αγοράς, ένα πολύ σημαντικό έργο, για την εικόνα της πόλης μας, αλλά και για πολλούς επαγγελματίες. Σε Σωστή όμως Κατεύθυνση, και με τις Ορθές Προτεραιότητες.

Επιπλέον, υλοποιήθηκαν, ή ξεκίνησαν να υλοποιούνται, μεγάλα έργα, που βελτιώνουν την καθημερινότητα, και την ποιότητα ζωής της Ρόδου, ήδη.

Όπως η γέφυρα της Κρεμαστής, τα φράγματα Γαδουρά & Απολακκιάς, η αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού, στο Βόδι, η Ροδιακή Έπαυλη, τα έργα ύδρευσης στην Νότια Ρόδο, στ’ Αφάντου και στον Αρχάγγελο.

Συνολικά υλοποιήθηκαν, ή υλοποιούνται, πάνω από 200 τεχνικά έργα, σε όλη τη Ρόδο: αντιπλημμυρικά έργα, ασφαλτοστρώσεις, κυκλικοί κόμβοι, νέοι φωτεινοί σηματοδότες, αστικές αναπλάσεις, αγροτική οδοποιία. Μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις του Δήμου, κάνουν την καθημερινότητα όλων μας, καλύτερη.

Ανακαινίσαμε και αναβαθμίσαμε, σχολεία, όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, καθώς και παιδικές χαρές, για τα παιδιά της Ρόδου μας.

Άλλα, από αυτά τα έργα, τα υλοποιήσαμε μόνοι μας, κάποια άλλα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, και τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο. Θέλω να τον ευχαριστήσω, για την άριστη συνεργασία μας, μια συνεργασία που καθημερινά παράγει έργο, και δίνει λύσεις, σε ζητήματα της Ρόδου, και των κατοίκων της.

Παράλληλα, ήταν διαρκής, επίσης η φροντίδα μας, για τους ανθρώπους της Ρόδου.

Μειώσαμε τα δημοτικά τέλη, για πολίτες 25%, και για επιχειρήσεις 14%. Στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες 40%. Γιατί, για εμάς, ο Δήμος είναι για να επενδύει χρήματα, για τους πολίτες, και ΟΧΙ, για να συσσωρεύει αποθεματικά, «Στεγνώνοντας» τους πολίτες, και την αγορά.

Αναβαθμίσαμε τις κοινωνικές δομές, του Δήμου μας.

Δημιουργήσαμε, το πρώτο Κέντρο Αστέγων στην Ρόδο, μια πολύ καίρια, κοινωνική δράση.

Προχώρησε η ψηφιοποίηση υπηρεσιών του Δήμου μας, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών μας. Ο Δήμος μας είναι από τους καλύτερους στη χώρα, στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του.

Τέλος, πριν 4 χρόνια, υποσχεθήκαμε Πολιτιστικές Εκδηλώσεις: που θα δίνουν χρώμα, στο νησί μας. Το πετύχαμε, με πολλές και ποιοτικές δράσεις, ενώ προχωρήσαμε, και στην ανακαίνιση, της Δημοτικής μας Πινακοθήκης.

Ταυτόχρονα στηρίξαμε τα Αθλητικά Σωματεία, του νησιού μας, με Επιχορηγήσεις, και με έργα Αναβάθμισης, των Αθλητικών Εγκαταστάσεων.

Αυτάμόνον όποιος δεν θέλειΔΕΝ τα βλέπει. Αυτά, αποτελούν το σημαντικό, συλλογικό έργο, της Δημοτικής μας Ομάδας, υπό τη δική μου καθοδήγηση. Έργο, που κανείς δεν μπορεί να μηδενίσει.

Όπως και κανείς βέβαια, δεν μπορεί και να το οικειοποιηθεί! Όπως επιχειρείται να γίνει, με το σπουδαίο έργο μας, στον χώρο του Πολιτισμού, και του Αθλητισμού: από κάποιους, που προσπαθούν να παρουσιάσουν, τους πόρους που εμείς εξασφαλίσαμε και αποφασίσαμε, Που να διαθέσουμε, ως δήθεν επιχορήγηση, από τον Προσωπικό τους ΚουμπαράΚαι που κάπως έτσι, έκαναν ψηφοδέλτιο. Και ο νοών, νοείτο.

Φίλες & Φίλοι,

Παρά τις πρωτόγνωρες κρίσεις, που αντιμετωπίσαμε, όπως η πανδημία, και η πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά, βγαίνουμε πιο Ενωμένοι, και πιο Δυνατοί: για να Συνεχίσουμε Μπροστά.

Επιτρέψτε μου να σταθώ, στο θέμα της πυρκαγιάς. Πέρασε δύσκολες στιγμές, η Ρόδος μας.

Ζήσαμε ένα εφιαλτικό δεκαήμερο, που άφησε μεγάλες πληγές, στο Φυσικό Περιβάλλον, στον Ζωικό Πλούτο, στις Καρδιές μας.

Σε αυτή την τραγωδία, ήμασταν όλοι μαςΣτελέχη & Εργαζόμενοι του Δήμου, στην Πρώτη Γραμμή. Και με τη δική μας συμβολή, πραγματοποιήθηκε το τεράστιο έργο των εκκενώσεων, η περίθαλψη των πληγέντων, η φροντίδα των ζώων του νησιού μας, μαζί πάντα με τους συμπολίτες μας, που μας έκαναν περήφανους: Δείχνοντας το Καλό Πρόσωπο της Ρόδου, σε όλο τον κόσμο! Και στους οποίους, είμαι Πάντα ευγνώμων.

Καταφέραμε λοιπόν, να προστατέψουμε τις ανθρώπινες ζωές. Να προφυλάξουμε τη φήμη, του νησιού μας. Να γίνει, η Ροδίτικη Αλληλεγγύη, πρώτο θέμα, στα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Να έχουν ξεκινήσει μέτρα, για τους πληγέντες, που διαρκώς εμπλουτίζονται.

Και όλα αυτά, με μια Ξεκάθαρη Δέσμευση: Ό,τι ήταν δάσος, παραμένει δάσοςΤελεία και παύλα.

Και είναι πολύ σημαντικό για όλους, ότι η Ρόδος μας, έχει ήδη επιτύχει την ολική επαναφορά της, στην Τουριστική Κανονικότητα, και πάμε για νέες κορυφές. Και Εισοδήματος στην Κοινωνία.

Τα Ρεκόρ, δεν είναι κάποιοι ξεροί αριθμοί. Είναι το Φαγητό στο σπίτι, τής Ροδίτικης Οικογένειας. Είναι θέσεις Απασχόλησης. Είναι Εισοδήματα. Είναι τζίροι για τις επιχειρήσεις. Είναι συνεισφορά στο εθνικό ΑΕΠ. Κι αυτό μας δίνει τη δυνατότητα, να διεκδικούμε, ανταποδοτική αναγνώριση, από το Κεντρικό Κράτος.

Νιώθω ευγνωμοσύνη, για όλα τα στελέχη του Δήμου, που ήταν στην πρώτη γραμμή, εκείνες τις ώρες.

Νιώθω Ευγνωμοσύνη, για τους χιλιάδες εθελοντές μας, που έδειξαν την ψυχή των Ροδιτών, έως τα πέρατα του κόσμου.

 

Ροδίτισσες & Ροδίτες,

Πάντοτε σας μιλούσα, και θα σας μιλώ έντιμα, και με ειλικρίνεια. Κοιτώντας σας στα μάτια.

Γνωρίζω πολύ καλά, ότι σίγουρα σε κάποιες στιγμές, μέσα στην τετραετία, έγιναν και λάθη. Υπήρξαν & αστοχίες. Πρώτοι εμείς το αναγνωρίζουμε. Ποτέ εξάλλου, δεν διεκδικήσαμε το αλάθητο. Ούτε είπαμε, πως θα κάνουμε σε μια (1) μέρα, όλα όσα, ΔΕΝ έγιναν, για χρόνια ολόκληρα. Υποσχεθήκαμε όμως, ότι τίποτα ΔΕΝ θα μας σταματήσει, από τη διεκδίκηση των λύσεων, που αξίζουν οι Ροδίτες. Και αυτό κάνουμε.

Και εξηγούμαι: Η Καθαριότητα για παράδειγμα, ήταν ένα ζήτημα, που μας πόνεσε. Η αλλαγή του συστήματος καθαριότητας, που παραλάβαμε, ήταν ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα. Υπήρξαν καθυστερήσεις, και στο μεσοδιάστημα υπήρξαν προβλήματα.

Το πρόβλημα λύθηκε όμως, και Λύθηκε Οριστικά!!! Από τον περασμένο μήνα, έχει ξεκινήσει να λειτουργεί ένα νέο σύστημα, με πολύ περισσότερους εργαζόμενους, καλύτερο εξοπλισμό, περισσότερη Ανακύκλωση, και αυξημένη φροντίδα, σε κάθε γωνιά της Ρόδου.

Η κατάσταση είναι ήδη καλύτερη, και είμαι Απολύτως Βέβαιος, ότι σε σύντομο χρόνο, η διαφορά θα είναι αισθητή, και το νέο σύστημα καθαριότητας του Δήμου Ρόδου, θα είναι Πρότυπο για Όλη τη χώρα.

Αυτή είναι η ουσία της Πολιτικής, για εμάς. Να δίνουμε μάχες, να λύνουμε θέματα, να ανοίγουμε δρόμους, για ένα καλύτερο αύριο. Και κυρίως, στα δύσκολα, να μην κρυβόμαστε, αλλά να είμαστε στην πρώτη γραμμή, με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης μας, της αποστολής μας, και του καθήκοντός μας, απέναντι στους πολίτες της Ρόδου.

Φίλες & φίλοι,

Οι εκλογές της 08ης Οκτωβρίου, για την ανάδειξη της νέας Δημοτικής Αρχής της Ρόδου είναι απόλυτα κρίσιμες, για τις ζωές μας, και για τις ζωές των παιδιών μας.

Κάθε Ροδίτισσα, και κάθε Ροδίτης, αναλαμβάνουν την ευθύνη, να απαντήσουν στα διλήμματα, αυτής της αναμέτρησης, και να επιλέξουν τα Πρόσωπα, τις Πολιτικές, τις Νοοτροπίες και τις Αξίες, που Εμπιστεύονται, και που τους Εκφράζουν.

Καλούνται να αποφασίσουν, το πως θα διοικηθεί το νησί μας. Ποιος μπορεί να οδηγήσει με Ασφάλεια, το καράβι, μέσα στη φουρτούνα των εισερχόμενων κρίσεων, που αντιμετωπίζει ολόκληρος ο κόσμος, και βιώσαμε και εμείς, τα 4 τελευταία χρόνια. Αλλά και ποιος μπορεί να αξιοποιήσει, τις ευκαιρίες, που δημιουργούνται για το νησί μας.

Από τη μία, υπάρχει μια παράταξη, η δική μας παράταξη, που εργάζεται νυχθημερόν, για τη Ρόδο. Με σχέδιο, και με υπεύθυνη, καθημερινή δουλειά. Με σημαντικό έργο, που πρέπει βέβαια, ακόμη περισσότερο να Επιταχύνουμε και να Επαναστοχεύσουμε. Με υπεύθυνη Διεκδίκηση Πόρων, σαν και αυτούς, που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, για τη Ρόδο μας. Χωρίς να αφήνουμε, τίποτα ξεχασμένο στο ράφι, τίποτα κρυμμένο, κάτω από το χαλί.

Απέναντί μας έχουμε, είτε τα μεγάλα και εύκολα λόγια, που μένουν πάντα, χωρίς αντίκρισμα, είτε συνθήματα, που αν ο μη γένοιτο εφαρμόζονταν ποτέ, θα έπλητταν βαριά τον τουρισμό, και την οικονομία της Ρόδου μας. Κριτική εύκολη, από τον καναπέ, ή από το πληκτρολόγιο, χωρίς πρόγραμμα, και χωρίς καμία αίσθηση, ούτε των ικανοτήτων που απαιτούνται, για να διοικηθεί αποτελεσματικά, ένας σύγχρονος Δήμος, ούτε και της τεράστιας ευθύνης, που πηγαίνει μαζί, με τη Λαϊκή Εντολή, για την Ανάληψη της Ηγεσίας του.

Από τη μία, υπάρχει μια παράταξη, η δική μας παράταξη, που οι Ροδίτες την ξέρουν. Όπως ξέρετε και εμένα. Με τα Καλά μου, και με τα στραβά μου.

Μαζί εργαζόμαστε, με προσεκτικά και υπεύθυνα βήματα, σε μια στοχευμένη πορεία, που φέρνει Αποτέλεσμα. Με καθυστερήσεις; μπορεί κάποιες φορές ναι. Αλλά με σταθερή επιμονή, στην επίτευξη του στόχου, προς όφελος του τόπου μας, και των ανθρώπων του.

Και από την άλλη έχουμε την Περιπέτεια. Αυτή είναι η αλήθεια, μην κοροϊδευόμαστε. Σε έναν τόπο, που γνωριζόμαστε όλοι, μεταξύ μας.

Απέναντί μας είναι πρόσωπα, που είναι αλλού, τη μία μέρα, και αλλού την άλλη. Και το διαφημίζουν μάλιστα, και στην ιστοσελίδα τους! Άλλα λένε, άλλα κάνουν, κι άλλα σκέφτονται, ανάλογα με τη στιγμή. Πρόσωπα, που διεκδικούν τη Δημαρχία, χωρίς κανένα Ηθικό Φραγμό. Που εκμεταλλεύονται τα πάντα, και τους πάντες, με πρώτον εμένα, το ομολογώ, και το θεωρώ, το μεγαλύτερο λάθος μου.

Πρόσωπα, που ξαφνικά μιλούν, με τα χειρότερα λόγια, τόσο για το Δήμαρχο, που τους ευεργέτησε προσωπικά, και πολιτικά, όσο και για τους πρώην συναδέλφους τους, στους οποίους «πούλαγαν» Φιλία.

Πρόσωπα, που βαφτίζουν την αποστασία, και το Πάθος τους για Εξουσία, ως δήθεν «Αδέσμευτη Ανεξαρτητοποίηση», και τον Τυχοδιωκτισμό ως δήθεν «Αυτοδημιούργητος», με ένα μόνο στόχο: το Δήμο Ρόδου, ως Λάφυρο.

Αυτές οι συμπεριφορές, δεν είναι το νέο στην πολιτική: είναι ενδείξεις, ανεξέλεγκτης ματαιοδοξίας, είναι οι χειρότερες πτυχές, της πολιτικής, που ΔΕΝ αξίζουν, στο νησί μας.

Αλλά και πρόσωπα, που μηδενίζουν τα πάντα, και δείχνουν απαράδεκτη μικροψυχία, ειδικά στις δύσκολες στιγμές μας.

Που για να κάνουν αντιπολίτευση, στον Καμπουράκη, μάς παρουσιάζουν, σαν ένα Διαλυμένο Νησί. Δυσφημούν τον τόπο μας, λες, και το κακό, θα το πάθει ο Καμπουράκης, προσωπικά! Όχι οι χιλιάδες οικογένειες, που ζουν από τον Τουρισμό. Όχι η κοινωνία, και το εισόδημά της.

Και που την ώρα της μεγάλης φωτιάς, που έπληξε το νησί μας, και ενώ όλοι μας, ο Δήμος Ρόδου, και όλο το δυναμικό του, Περιφέρεια, πυροσβεστική και εθελοντές, προσπαθούσαμε να διαχειριστούμε, το πρόβλημα, μέσα σε δραματικές συνθήκες, εκείνοι επιχειρούσαν, τυχοδιωκτικά & ανεύθυνα, να Κερδοσκοπήσουν Πολιτικά, πάνω στις φλόγες! με ….Σκηνοθετημένες εμφανίσεις, σε εθνικά μέσα ενημέρωση. Κάνοντας μικροπολιτική, την ώρα της μάχης.

Από τη μία υπάρχει, μια παράταξη ανθρώπων, που ξεπέρασαν τις διαφορές τους, δείχνουν αίσθημα ευθύνης, και που ενώνουν δυνάμεις, για το καλό, τής Ρόδου μας.

Μια ομάδα ανθρώπων, που την Προσήλωσή μας στη Συνεργασία, την αποδείξαμε έμπρακτα, σε όλη τη διάρκεια, της θητείας μας.

Με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Με όλους τους Φορείς της Ρόδου, με τους Εργαζόμενους, χωρίς Αποκλεισμούς, και χωρίς Εξαιρέσεις. Με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων. Και βεβαίως με την Κυβέρνηση, διεκδικώντας υπεύθυνα, και τεκμηριωμένα, με απτά αποτελέσματα, για το νησί μας.

Και απέναντί μας; Απέναντί μας, αυτοί που κλείνουν το μάτι, στις Ύβρεις, και στις Χυδαιότητες. Αυτοί, που έχυσαν το δηλητήριο, τής τοξικότητας, μέσα στη φωτιά, πυροδοτώντας τα επεισόδια, στο κέντρο της πόλης, ακριβώς τη στιγμή, που εμείς προσπαθούσαμε να ανατάξουμε, τον Τουρισμό της Ρόδου μας. Να διασφαλίσουμε το ψωμί μας!!!

Απέναντί μας, αυτοί που ψαρεύουν ψήφους, στα θολά νερά του λαϊκισμού, για να υπηρετήσουν τα προσωπικά τους σχέδια.

Ας μην επικαλούνται λοιπόν, αυτοί, τάχα την Ενότητα, και τη Συνεργασία. Είδαμε πολύ καλά, το πως την Εννοούν.

Φίλες & Φίλοι,

Εμείς, είμαστε εδώ, για να εγγυηθούμε, πως δεν θα αφήσουμε κανέναν, να παίξει με τις τύχες, της Ρόδου μας.

Ούτε εκείνους που τη συκοφαντούν, πιστεύοντας ότι έτσι κάνουν τάχα πολιτική αντιπολίτευση, ούτε εκείνους που μπροστά στη μανία τους, για εξουσία και προβολή, δεν σέβονται απολύτως τίποτα.

Είμαστε εδώ για να εγγυηθούμε, τη συνεργασία και την ενότητα δυνάμεων. Σε αυτή την πολιτική πιστεύω και ως Δήμαρχος, αλλά και ως απλός Ροδίτης.

Και είμαι πραγματικά Υπερήφανος, που η παράταξή μας, γίνεται πόλος Συνάντησης, και Συνεργασίας, όλων των υγιών, και δημιουργικών δυνάμεων, της Ρόδου μας. Όπως συνέβη, και σε όλη, τη θητεία μας.

Και θέλω, κι από αυτό το βήμα απόψε, να ευχαριστήσω τον Στράτο Καρίκη, ο οποίος από την πρώτη μέρα της θητείας μας ήταν ένας πολύτιμος φίλος και συνεργάτης. Όπως και τους Γιάννη Φλεβάρη, και Σάββα Διακοσταματίου, οι οποίοι ενώνοντας τις δυνάμεις τους, μαζί μας, έκαναν την Δημοτική μας Παράταξη, ακόμα πιο Ισχυρή.

Αυτό είναι το Προσκλητήριο, που απευθύνω στις Ροδίτισσες, και στους Ροδίτες.

Ενωμένοι, να πάμε τη Ρόδο μας, Μπροστά!

Να γυρίσουμε την πλάτη στην Τοξικότητα, στο Μηδενισμό, στον Τυχοδιωκτισμό.

Ειδικά τώρα, που τα πράγματα, μπαίνουν σε μια σειρά. Τώρα που μεγάλα Έργα Ξεκόλλησαν, τώρα που ο Τουρισμός μας ανεβαίνει. Τώρα που 200 έργα, σε όλη τη Ρόδο, θα κάνουν καλύτερη την καθημερινότητά μας, Τώρα πρέπει να συνεχίσουμε, Ενωμένοι, Μπροστά.

Να συνεχίσουμε καλύτερα!

Με ένα καθαρό σχέδιο για την επόμενη μέρα.

Την πράσινη αναβάθμιση του λιμανιού της Ρόδου.

Του λιμανιού της Καμείρου.

Την Αστική Ανάπλαση της πόλης της Ρόδου, για να έχει επιτέλους πρόσωπο, η πόλη μας, στη Θάλασσα. Μετά από ανοιχτή διαβούλευση με τους Πολίτες.

Την ανάπλαση της Λεωφόρου Δημοκρατίας, ώστε να γίνει ένας δρόμος, που να απολαμβάνεις να τον περπατάς. Και να τον Χαίρεσαι.

Την δημιουργία των αναγκαίων χώρων Πάρκινγκ. Και Στάθμευσης.

Την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου, η οποία ξεκίνησε μετά από δεκαετίες απαξίωσης. Με τα έσοδα και τις χρήσεις, να τίθενται στην υπηρεσία, του Ροδίτη.

Τον Κολοσσό, και τα «Βήματά του»

Την συνέχιση της καθημερινής φροντίδας του νησιού μας, σε όλα τα επίπεδα. Στα Σχολεία, στους Αθλητικούς χώρους, στις γειτονιές, στις πλατείες, στα Χωριά μας. Σε κάθε γωνιά της Ρόδου μας.

 

 

Φίλες & φίλοι,

Είμαστε όλοι πλέον, ακόμα πιο αποτελεσματικοί, ακόμα, Πιο Έμπειροι.

Η ίδια η ζωή εξάλλου, είναι ένα μεγάλο σχολείο, για όλους μας. Κι εγώ προσωπικά, μπήκα στο στίβο της αυτοδιοίκησης, με έναν ιδεαλισμό. Υποτίμησα ίσως τις δυσκολίες, τη γραφειοκρατία, και την αντίσταση συμφερόντων, και νοοτροπιών, που Υπηρετούν το «εγώ», και ΟΧΙ το «εμείς».

Επέμεινα όμως. Έπαθα, Έμαθα, και Πείσμωσα. Και με αυτό το πείσμα, για τη διεκδίκηση του καλύτερου, που αξίζουμε, συνεχίζω να τιμώ το λόγο μου, και να Αγωνίζομαι.

Αλλά, μόνον το προσωπικό πείσμα, ΔΕΝ φτάνει. Τίποτα αληθινά μεγάλο, δεν γίνεται από έναν. Η επιτυχία γεννιέται, από την ομαδική προσπάθεια.

Γι’ αυτό είμαι πραγματικά περήφανος, για την ομάδα μας. Μια ισχυρή, αυτοδιοικητική ομάδα, που και θέλει, και που μπορεί να δουλέψει, για να ανεβάσουμε, όλοι μαζί, τη Ρόδο μας, εκεί που πραγματικά, Αξίζει!

Αγαπημένες μου Ροδίτισσες, Αγαπημένοι μου Ροδίτες,

Απόψε είναι για μένα, μια ιδιαίτερα φορτισμένη στιγμή.

Είναι τιμή για μένα, η εμπιστοσύνη της ομάδας, που παρουσιάζουμε, και επίσημα, Απόψε.

Μιας ομάδας, με Ποιότητα, Δυναμισμό, Γνώσεις, Φρεσκάδα και πάνω απ’ όλα, με Αγάπη για τη Ρόδο μας.

Παρουσιάζουμε απόψε, το μεγαλύτερο, σε αριθμό υποψηφίων Ψηφοδέλτιο, που κατέβηκε ποτέ, στη Ρόδο!

Κάτι που δείχνει, την εμπιστοσύνη την κοινωνίας, στην παράταξή μας, και τη μεγάλη δυναμική, που αποκτάμε, στην Τελική Ευθεία, των Εκλογών.

Ένα ψηφοδέλτιο, που Ενώνει Δυνάμεις, Συνθέτει Εμπειρίες, προσελκύει Νέους ανθρώπους, στα Κοινά.

Μια ομάδα που εκπροσωπεί, όλη τη Ρόδο, από τη μια άκρη, έως την άλλη.

Μια ομάδα πανέτοιμη, να δώσει τη μάχη, για μια καλύτερη Ρόδο, και να την κερδίσει.

 

Αυτό ακριβώς το Μήνυμα της Νίκης, αυτό το Μήνυμα της Αισιοδοξίαςκαλώ όλους τους Υποψηφίους, να το μεταδώσουν, από αύριο κιόλας, σε κάθε άκρο του Νησιού μας.

 

Και θα ήθελα, από όλους εσάς, το πιο ζεστό χειροκρότημα, για καθέναν, από τους υποψήφιούς μας!

Για τους υποψηφίους των τοπικών Συμβουλίων, που τα ονόματα τους ακούστηκαν ήδη, αλλά και για τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους, που θα παρουσιαστούν τώρα.

 

Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου, για την τιμή, που μου κάνετε!

 

Για τη μεγάλη δύναμη, που μου δίνετε απόψε.

Η αγάπη σας, η εμπιστοσύνη σας, η συμμετοχή σας, είναι μήνυμα Νίκης.

Ενωμένοι προχωράμε μπροστά! Με Δύναμη για τη Ρόδο μας!

Προχωράμε μαζί, προχωράμε δυνατά!

 

Συνεχίζουμε!

Καλύτερα!

Σας ευχαριστώ όλους!