Νότιο Αιγαίο Πολιτική

Ο Χρήστος Ευστρατίου και ο Γιώργος Λεονταρίτης και πάλι δίπλα στον Γιώργο Χατζημάρκο για την επόμενη θητεία

Την εκ νέου υποψηφιότητα του Χρήστου Ευστρατίου και του Γιώργου Λεονταρίτη στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, καλωσορίζει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου και Σύρου, αντίστοιχα.

Ο κ. Ευστρατίου, επιχειρηματίας, Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, αναφέρει στη δήλωσή του σχετικά με την ανανέωση της απόφασής του να συμπορευτεί και πάλι με τον Γιώργο Χατζημάρκο:

«Ολοκληρώνεται σε λίγους μήνες η θητεία μιας περιφερειακής αρχής, στην οποία νιώθω υπερήφανος που συμμετέχω. Μιας περιφερειακής αρχής που έθεσε πρώτα απ’ όλα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και ασφάλειας, που πέρασε πρωτόγνωρες δυσκολίες και κρίσεις και βγήκε από όλες με ψηλά το κεφάλι. Γιατί όχι μόνο πράξαμε αυτό που θεσμικά μας αναλογεί αλλά υποστηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις κάθε αξιόλογη πρωτοβουλία, κάθε πρόταση, δράση και έργο φορέων και ομάδων με θετικό αποτύπωμα στα νησιά μας.

Στην θητεία αυτή σχεδιάσαμε και υλοποιούμε το  μεγαλύτερο σε έκταση έργο καθαρισμού ρεμάτων που έχει συντελεστεί ποτέ στα νησιά μας, λαμβάνοντας τα μέτρα μας απέναντι σε ασύμμετρες απειλές.

Στον Εθελοντισμό πετύχαμε τον μέγιστο βαθμό εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τους στυλοβάτες της κοινωνίας συλλόγους εθελοντών. Επενδύσαμε στην εκπαίδευση και τον εξοπλισμό τους.

Στην υπηρεσία Μεταφορών, εισάγουμε την καινοτόμα υπηρεσία των 9θέσιων ταξί πρώτα από τα νησιά μας σε πανελλαδικό επίπεδο, ενώ παράλληλα δίνουμε καθημερινά τη μάχη για καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες και νέα ψηφιακά εργαλεία.

Κυρίως όμως διατηρήσαμε την επαφή μας με τους πολίτες, με τις ανησυχίες και την καθημερινότητά τους, παντού παρόντες, στο δρόμο, στις γειτονιές, στις πλατείες, στα χωριά, σε κάθε πρόβλημα για να βρίσκουμε λύσεις μαζί.

Όλα αυτά μπόρεσαν να έρθουν εις πέρας χάρη στην ηγεσία του Γιώργου Χατζημάρκου, στο σχέδιο, στη σκληρή δουλειά του ιδίου πρώτα και στην καθοδήγησή του.

Από το Επιμελητήριο μαζί, κάθε μέρα μαζί, παραμένει το ίδιο μαχητικός όσα χρόνια και αν περνάνε.

«Πρόεδρε», σ’ ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σου. Σ’ ευχαριστώ για το πόσο παλεύεις για ένα καλύτερο αύριο.

Είμαστε μια μεγάλη, δυνατή ομάδα. Μπορούμε ακόμα πιο #mprosta.»

 

Ο κ. Λεονταρίτης, φαρμακοποιός, Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων αναφέρει στη δική του δήλωση με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να συμπορευτεί για τρίτη φορά με τον Γιώργο Χατζημάρκο:

«Με αίσθημα ευθύνης δηλώνω παρών στις επερχόμενες Περιφερειακές Εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Με την ολοκλήρωση δύο (2) θητειών, ως Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, αισθάνομαι υπερήφανος που υπήρξα μέλος της Περιφερειακής παράταξης «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» με Περιφερειάρχη τον Γιώργο Χατζημάρκο, τον οποίο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου.

Με σχέδιο, αποφασιστικότητα και σκληρή δουλειά ξεπεράσαμε τις πρωτόγνωρες αντιξοότητες που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της θητείας μας και οδηγήσαμε το Νότιο Αιγαίο #mprosta.

Το οδηγήσαμε στην κορυφή και αυτό καταγράφεται από όλα τα επίσημα ελληνικά και ευρωπαϊκά στοιχεία:

–          1η Περιφέρεια σε απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων στην Ελλάδα

–          1η Περιφέρεια σε ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat

–          1η Περιφέρεια σε τουριστική ανάπτυξη στην Ελλάδα (1η σε τουριστικό εισόδημα, 1η σε διανυκτερεύσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος)

Κατά τη διάρκεια της θητείας μας ολοκληρώσαμε δεκάδες έργα υποδομής, τόσα όσα δεν είχαν γίνει ποτέ στο παρελθόν, σε όλους τους τομείς, ακόμη και σε αυτούς που δεν είναι της αρμοδιότητάς μας, όπως είναι οι τομείς της υγείας, της παιδείας, του αθλητισμού και του πολιτισμού και στηρίξαμε ηθικά και οικονομικά το σύνολο των πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με Δήμους, αθλητικούς και πολιτιστικούς φορείς.

Πετύχαμε τον υψηλότερο βαθμό συνεργασίας με τον Α’ βαθμό Αυτοδιοίκησης και τους φορείς του Νοτίου Αιγαίου, αντιμετωπίσαμε όλα τα προβλήματα της περιοχής μας και σχεδιάζουμε το μέλλον της με ένα και μοναδικό δόγμα «Όλα τα νησιά, Ένα νησί».

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες, θέτω την υποψηφιότητά μου στην κρίση και αξιολόγησή σας.

Δεσμεύομαι ότι εφόσον με τιμήσετε με την ψήφο σας (όπως συμβαίνει αδιαλείπτως επί 33 συναπτά έτη), θα συνεχίσω να προσπαθώ για την προσωπική ευημερία του καθενός εξ υμών αλλά και για την περαιτέρω πρόοδο και ανάπτυξη των νησιών μας.»

 

 

Βιογραφικό Χρήστου Ευστρατίου

 

Ο Χρήστος Ευστρατίου είναι επιχειρηματίας. Από το 2019 έως σήμερα είναι Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου. Είναι επίσης αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος, Μεταφορών, Εθελοντισμού και διαχείρισης οχημάτων και μηχανημάτων έργων της Π.Ν.Α. στο Νομό Δωδεκανήσου.

Διατελεί Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Π.Ν.Α, του Κοινωνικού Παντοπωλείου, και των διοικητικών συμβουλίων του ΚΕΚ Γεννηματάς  και του ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου. Διατελεί επίσης εκπρόσωπος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας στο Π.Ε.Π. Νοτίου Αιγαίου.

Είναι Περιφερειακός Σύμβουλος από 1/9/2014 μέχρι και σήμερα. Στα χρόνια αυτά διετέλεσε Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Εμπορίου & Ανάπτυξης, Εντεταλμένος Σύμβουλος Επιχειρησιακής Ετοιμότητας και Αντιπρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας της Οικονομικής Επιτροπής από το 2014 έως το 2019.

Διετέλεσε επίσης Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου από το 2011 μέχρι και 31/8/2014.

Είναι Μέλος της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου συνεχώς από  το 2006 μέχρι και σήμερα.

Διετέλεσε ακόμα:

–          Οικονομικός Επόπτης της Δωδεκανησιακής Εταιρείας Ανάπτυξης και Προόδου ΔΕΤΑΠ, του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου από το 2010 μέχρι το 2020

–          Ταμίας του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών, από το 2012 έως 2014.

–          Διοικητικό μέλος του «ΔΙΑΓΟΡΑ», έφορος μπάσκετ, επί τρία έτη μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2013.

 

 

Βιογραφικό Γιώργου Λεονταρίτη

 

Ο Γιώργος Λεονταρίτης είναι φαρμακοποιός. Από το 2014, είναι Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων.

Διατελεί επίσης Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, Αντιπρόεδρος στον Αναπτυξιακό Οργανισμό της Περιφέρειας «Κ2» και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

Γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου όπου και ολοκλήρωσε τη φοίτησή του στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Συνέχισε τις σπουδές του στη Φαρμακευτική Σχολή της Πάντοβα στην Ιταλία από όπου και απέκτησε το πτυχίο του φαρμακοποιού.

Η ενασχόλησή του με την πολιτική υπήρξε έντονη από τα φοιτητικά του χρόνια. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ασχολήθηκε ανελλιπώς από τη δεκαετία του ’90 μέχρι και σήμερα αποκλειστικά και μόνο με τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, για τον οποίο πίστευε και πιστεύει ότι είναι  χώρος “δημιουργικής πολιτικής“.

Έχει υπηρετήσει τόσο τον Α‘ όσο και τον Β‘ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης από θέσεις ευθύνης.

Παράλληλα, όλα αυτά τα χρόνια συμμετείχε στα κοινωνικά δρώμενα και υπήρξε μέλος πολλών Διοικητικών Συμβουλίων διαφόρων Συλλόγων, με εντονότερη δράση στο χώρο του Volley, ως Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Κυκλάδων, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Volley και Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος της Volleyleague.

Είναι παντρεμένος  με την Φλώρα Χαλαβαζή με την οποία έχει αποκτήσει έναν γιο, τον Ευάγγελο.