Αστυνομικό

Ρόδος: Το «μαϊμού» Market Pass της στοίχισε 3.500 ευρώ


Καθημερινό φαινόμενο έχουν γίνει τα περιστατικά απάτης από “μαϊμού” λογιστές σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών σε όλη την Ελλάδα με πρόσχημα την χορήγηση του market pass, με το τελευταίο θύμα να είναι η ιδιοκτήτρια ενός καταστήματος στη Σπάρτη που κατέφυγε στην Ασφάλεια.

Σύμφωνα με την καταγγελία που υπέβαλε η επιχειρηματίας, πριν από λίγες ημέρες επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της μια άγνωστη γυναίκα η οποία της συστήθηκε ως συνεργάτιδα του λογιστή της επιχείρησής της, της είπε ότι μπορεί να καταθέσει στον λογαριασμό της το επίδομα και την έπεισε να της δώσει τους κωδικούς e-banking της για να το κάνει άμεσα.

Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος δεν υποψιάστηκε ότι είχε να κάνει με απατεώνισσα και έδωσε τα απόρρητα στοιχεία, με αποτέλεσμα να διαπιστώσει ότι από τον τραπεζικό λογαριασμό της είχε μεταφερθεί σε άλλους το ποσό των 3.500 ευρώ. Οι αστυνομικοί διενεργούν προανάκριση για να ταυτοποιήσουν τους κατόχους των λογαριασμών στους οποίους μεταφέρθηκαν τα χρήματα και σχημάτισαν δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστου.