Τουρισμός

Η κατάταξη των ελληνικών αεροδρομίων με βάση τις αξιολογήσεις 11.000 χρηστών του διαδικτύου

Τα αεροδρόμια της Ελλάδας με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση για το Α’ Εξάμηνο του 2023
🔴 Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στατιστικά της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για το πρώτο εξάμηνο του 2023 τα αεροδρόμια με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση εμπορικών αεροσκαφών είναι: το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” της Αθήνας με πάνω από 12 εκατομμύρια επιβάτες. Ακολουθεί το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης “Μακεδονία”, το αεροδρόμιο Ηρακλείου “Νίκος Καζαντζάκης”, το αεροδρόμιο Διαγόρας της Ρόδου και το αεροδρόμιο Χανίων “Ιωάννης Δασκαλογιάννης”.
Κατάταξη αεροδρομίων της Ελλάδας με βάση τις αξιολογήσεις των χρηστών του διαδικτύου (Διαχρονικά)
🔴 Στην ανάλυση της άποψης των επιβατών στα αεροδρόμια με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση της Ελλάδας, όπως αυτή αποτυπώνεται διαχρονικά σε περισσότερες από 100.000 αξιολογήσεις χρηστών στην πλατφόρμα της Google, το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” είναι στην κορυφή της κατάταξης.
🔴 Google Review βαθμολογία διαχρονικά για τα αεροδρόμια της Ελλάδας με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση για το Α’ Εξάμηνο του 2023:
Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” της Αθήνας ➡️ 4.4
Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης “Μακεδονία” ➡️ 4.2
Αεροδρόμιο Χανίων “Ιωάννης Δασκαλογιάννης” ➡️ 4.0
Αεροδρόμιο Διαγόρας της Ρόδου ➡️ 3.8
Αεροδρόμιο Ηρακλείου “Νίκος Καζαντζάκης” ➡️ 2.7

Α’ Εξάμηνο 2023: 11.000 χρήστες του διαδικτύου αξιολογούν τα αεροδρόμια της Ελλάδας με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση

 

Η νέα ανάλυση της Tourix, εστιάζει στα αεροδρόμια της Ελλάδας με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση για το Α’ Εξάμηνο του 2023 και στις αξιολογήσεις που έλαβαν από περισσότερους 11.000 χρήστες του διαδικτύου.

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ (Α’ ΕΞΑΜΗΝΟ 2023)

 

Ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν με βάση τις αξιολογήσεις χρηστών μέσα από την πλατφόρμα της Google κατά το Α’ Εξάμηνο του 2023 για τα αεροδρόμια της Ελλάδας με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση.

Την πιο θετική εικόνα έχει το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης με αξιολόγηση 4.42 στα 5, ενώ στην δεύτερη θέση ακολουθεί το “Ελευθέριος Βενιζέλος” της Αθήνας με βαθμολογία 4.38. Ακολουθεί το αεροδρόμιο της Κω με 4.25, σημειώνοντας σημαντική βελτίωση στη βαθμολογία αξιολόγησης για το 2023 σε σχέση με τα προηγούμενα έτη. Η τοπ 5άδα των αεροδρομίων της Ελλάδας με τις καλύτερες αξιολογήσεις για το Α’ Εξάμηνο του 2023 συμπεριλαμβάνει επίσης το αεροδρόμιο Χανίων (4.20) και το αεροδρόμιο Ζακύνθου (4.09)

 

Στον αντίποδα, το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, εξακολουθεί να αποτελεί το αεροδρόμιο της Ελλάδας με τη χαμηλότερη βαθμολογία αξιολογήσεων και κατά το Α’ Εξάμηνο του 2023.

 

Για την εγκυρότητα των στοιχείων έχουν συμπεριληφθεί στην κατάταξη αποκλειστικά τα αεροδρόμια που έχουν λάβει περισσότερες από 145 αξιολογήσεις και πάνω για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ (ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ)

 

Στην ανάλυση της άποψης των επιβατών στα αεροδρόμια με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση της Ελλάδας, όπως αυτή αποτυπώνεται διαχρονικά σε περισσότερες από 100.000 αξιολογήσεις χρηστών στην πλατφόρμα της Google, το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” είναι στην κορυφή της κατάταξης μαζί με το αεροδρόμιο της Σάμου. Στις επόμενες θέσεις ακολουθούν τα αεροδρόμια της Λήμνου, των Ιωαννίνων και της Θεσσαλονίκης με βαθμολογία 4.2 στα 5.

Αντιθέτως τα αεροδρόμια του Ηρακλείου (με βαθμολογία 2.7), της Σαντορίνης (3.1) και της Μυκόνου (3.3) λαμβάνουν διαχρονικά τη χαμηλότερη βαθμολογία αξιολογήσεων ανάμεσα στα αεροδρόμια της Ελλάδας με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση.

ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΒΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Α’ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2023

 

Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στατιστικά της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για το πρώτο εξάμηνο του 2023 τα αεροδρόμια με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση εμπορικών αεροσκαφών είναι τα εξής: το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” της Αθήνας με πάνω από 12 εκατομμύρια επιβάτες Ακολουθεί το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης “Μακεδονία”, το αεροδρόμιο Ηρακλείου “Νίκος Καζαντζάκης”, το αεροδρόμιο Διαγόρας της Ρόδου και το αεροδρόμιο Χανίων “Ιωάννης Δασκαλογιάννης”.

Η συγκεκριμένη έρευνα της Tourix αποτελεί μέρος των εργαλείων Επιχειρηματικής Ευφυΐας που αξιοποιεί η εταιρεία με σκοπό την ανάλυση δεδομένων, την αξιολόγηση τους και την εξαγωγή συμπερασμάτων σε σχέση με τον κλάδο του τουρισμού και των ταξιδίων στην Ελλάδα.