Ρόδος: Εντυπωσιάζει η 17χρονη Αιμιλία που είναι πιλότος και μπορεί να πετάξει μόνη της με αεροπλάνο
Ρόδος

Ρόδος: Εντυπωσιάζει η 17χρονη Αιμιλία που είναι πιλότος και μπορεί να πετάξει μόνη της με αεροπλάνο


Η Αιμιλία Καραγιάννη είναι ένα κορίτσι 17 ετών που έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευσή της στη σχολή FAS Pilot Academy και πλέον μπορεί και πετάει μόνη της.

Τι κι αν γεννήθηκε μόλις το 2016 και δεν έχει κλείσει ακόμα ούτε τα 18, η ίδια κατάφερε με επιτυχία να πετάξει μόνη της από το αεροδρόμιο των Μεγάρων και πλέον στόχος της είναι να αποκτήσει πτυχίο επαγγελματία πιλότου Ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της σχολής Στυλιανός Φανουράκης μίλησε στη «Ροδιακή» για τη μαθήτριά του.

Η Αιμιλία θα πάει φέτος Γ’ λυκείου και ονειρεύεται να γίνει πιλότος.

«Έχει τελειώσει τη Δευτέρα Λυκείου, και μαζί με τον πατέρα της -την υποστήριξη του οποίου και έχει- ήρθαν και μας βρήκαν στη σχολή. Έκανε μαθήματα διαδικτυακά με εξειδικευμένους επαγγελματίες εκπαιδευτές κι όταν ολοκληρώθηκαν ανέβηκε στην Αθήνα, ήρθε στα Μέγαρα, έδωσε τις εξετάσεις της και πέρασε τη θεωρία.

Στη συνέχεια ξεκίνησε να πετά από εκεί μαζί με τον εκπαιδευτή της Δημήτρη Κουτσουράκη, που διετέλεσε διοικητής του Αεροπορικού Αποσπάσματος Ρόδου, μέχρι και προχτές που πέταξε μόνη της. Δεν ξέρει μόνο να χειρίζεται καλά το αεροπλάνο αλλά έχει δώσει και πολύ καλά αποτελέσματα και στην τεχνική εκπαίδευση καθώς και στις γραπτές εξετάσεις» .

Η 17χρονη Αιμιλία πήγε αποφασισμένη στη σχολή! Ήταν πλήρως κατασταλαγμένη και συνειδητοποιημένη, έχοντας τη στήριξη του πατέρα της Δημήτρη. «Όταν ήρθαν να μας βρούνε ήταν σαν να το συζητούσαν χρόνια. Εγώ πιστεύω ότι στα 19 της θα μπει σε αεροπορική εταιρεία».

Τώρα συνεχίζει την εκπαίδευσή της καθώς χρειάζονται άλλες 25 ώρες πτήσεων για ολοκληρώσει και τυπικά τον κύκλο των μαθημάτων της και πρέπει να τελειώσει και το λύκειο ώστε να μπορέσει να προχωρήσει και να πάρει πια το πτυχίο του επαγγελματία πιλότου.

Σύμφωνα με τον κ. Φανουράκη τα θεωρητικά μαθήματα έγιναν εξ αποστάσεως μέσα στη σχολική περίοδο και η Αιμιλία κατάφερε μέσα σε τέσσερις μήνες να ολοκληρώσει την εκπαίδευση. Ανέβηκε στην Αθήνα μόλις έκλεισε το σχολείο της, κι άρχισε να πετά από τα Μέγαρα, κάτι που θα συνεχίσει να κάνει και θα επιστρέψει στη Ρόδο λίγο πριν ανοίξουν και πάλι τα σχολεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και άλλοι δύο μαθητές της σχολής -από τη Ρόδο επίσης- πήραν πτυχίο επαγγελματία πιλότου αλλά πιο γρήγορα και σε λίγο μεγαλύτερη ηλικία από την Αιμιλία και δραστηριοποιούνται ήδη σε μεγάλη αεροπορική εταιρεία της Ελλάδας.

Όπως επισημαίνει με την ευκαιρία ο κ. Φανουράκης, το αεροπλάνο με το οποίο πέταξε η 17χρονη συμπατριώτισσά μας έχει το όνομα «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» και φέρει τον Κολοσσό στην ουρά του, το έμβλημα της σχολής.

Πηγή Ροδιακή