Νότιο Αιγαίο Πολιτική

Υποψήφιοι με τον Γιώργο Χατζημάρκο οι Μιχάλης Διάκουλας, Νίκος Θυρής, Σάββας Λουλούς και Γιάννης Παπασταματάκης από τη Ρόδο

Τις υποψηφιότητες τεσσάρων πολιτών από τη Ρόδο, του Μιχάλη Διάκουλα, του Νίκου Θυρή, του Σάββα Λουλού και του Γιάννη Παπασταματάκη, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, ανακοινώνει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου.

 

Ο κ. Διάκουλας, επιχειρηματίας, με καταγωγή από τη Λίνδο, αναφέρει στη δήλωσή του, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να πορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο στις περιφερειακές εκλογές:

«Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή συμμετέχω στον εκλογικό συνδυασμό “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” με επικεφαλής τον πιο κατάλληλο Περιφερειάρχη, τον Γιώργο Χατζημάρκο, του οποίου οι ικανότητες, η εντιμότητα και το κύρος αποτελούν τη μέγιστη εγγύηση για την Περιφέρεια μας.

Η συμμετοχή μου στις εκλογές προσφέρει μια ευκαιρία να εκπροσωπήσω τις αξίες και τις ιδέες που θεωρώ σημαντικές για την κοινωνία μας. Ο σκοπός μου ως υποψήφιος είναι να προσφέρω λύσεις σε κοινά προβλήματα και να εργαστώ για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.»

 

Ο κ. Θυρής, επιχειρηματίας στους κλάδους της εστίασης, οινοπαραγωγής και αισθητικής, αναφέρει στη δήλωσή του, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να πορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο στις περιφερειακές εκλογές:

«Με χαρά αποδέχομαι την τιμητική πρόσκληση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου για την συμμετοχή μου στις εκλογική διαδικασία των Περιφερειακών εκλογών.

Σαν άνθρωπος των πράξεων, συμπορεύομαι με την περιφερειακή αρχή που έχει τα τελευταία χρόνια αποδείξει ότι τα έργα και δη τα μεγάλα είναι η φύση της.

Προσωπικά, πιστεύω ότι αξίζει αυτό το νέο για μένα ταξίδι στα κοινά και θα καταβάλω κάθε προσπάθεια απ΄ το δικό μου μετερίζι για τα νησιά μας και για τους νησιώτες, ώστε να λέμε αύριο ότι καταφέραμε και κάναμε την ζωή τους λίγο καλύτερη.

Γιώργο Χατζημάρκο, ευχαριστώ και συμπορεύομαι δίπλα σου σε αυτό τον αγώνα.»

 

Ο κ. Λουλούς, ιδιωτικός υπάλληλος, γεωπόνος στο επάγγελμα, με κοινωνική δράση σε πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, αναφέρει στη δήλωσή του, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να πορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο στις περιφερειακές εκλογές:

«Με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης και μετά από ώριμη σκέψη, αποφάσισα να συμμετάσχω στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές, ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» στο πλευρό του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, του πιο επιτυχημένου Περιφερειάρχη της χώρας, τον οποίο ευχαριστώ πολύ για την τιμητική του πρόταση.

Έχοντας ως γνώμονα, αφενός την περαιτέρω ανάπτυξη των νησιών μας, την επίλυση των- μικρών και μεγάλων-προβλημάτων των κατοίκων και την προώθηση του συγκρητισμού και αφετέρου την ουσιαστική προώθηση και διεκδίκηση μιας σειράς σημαντικών έργων του Νοτίου Αιγαίου, συστρατεύομαι στο πλευρό του Γιώργου Χατζημάρκου και στην κοινή προσπάθεια του συνδυασμού μας, για την αντιμετώπιση των μεγάλων ζητημάτων του τόπου μας στον πρωτογενή τομέα, στον τουρισμό, στον πολιτισμό, στο περιβάλλον, στην κοινωνική συνοχή και στα έργα υποδομής.

Όλα αυτά τα χρόνια ενασχόλησης μου μέσα από την επαγγελματική μου πορεία αλλά και την ενασχόληση μου σε αθλητικά σωματεία και πολιτιστικούς συλλόγους, πορεύτηκα με βάση τις αρχές  της διαφάνειας, της ειλικρίνειας στη σχέση μου με τους ανθρώπους, μακριά από εύκολους λαϊκισμούς, ανέξοδες υποσχέσεις και λασπολογίες.

Με τις ίδιες αρχές σκοπεύω να πορευτώ και τώρα με μοναδική μου υπόσχεση ότι θα εργαστώ με ήθος, εντιμότητα και ειλικρίνεια, λέγοντας την αλήθεια και βοηθώντας τους συμπολίτες μου και τον τόπο μας.

Με το βλέμμα καθαρό, σας κοιτώ στα μάτια και ζητώ την στήριξη στις προσεχείς Περιφερειακές  εκλογές.»

 

 

Ο κ. Παπασταματάκης, επιχειρηματίας, Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Ποδηλασίας Δωδεκανήσου και του Ποδηλατικού Ομίλου Ρόδου «Ροδήλιος» καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, με πολυετή εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού, αναφέρει στη δική του δήλωση:

«Μετά από μία διαδρομή που περιλαμβάνει επιχειρηματικότητα, τοπική αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού, Αθλητισμό, νιώθω ότι έχω να συνεισφέρω στον τόπο. Την απόφαση να θέσω τον εαυτό μου στην κρίση σας, στον Β’ βαθμό αυτοδιοίκησης, την πήρα ορμώμενος ότι είμαι άνθρωπος των πράξεων και όχι της θεωρίας. Εν ολίγοις χωρίς να θέλω να πλατειάζω διοχετεύω τη διάθεσή μου για προσφορά, στο πλευρό του επιτυχημένου Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, που έχει επιδείξει ένα πολύ σοβαρό έργο τα προηγούμενα χρόνια. Θεωρώ ότι ενώνοντας τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε ακόμα περισσότερα προς όφελος των νησιών μας και των κατοίκων τους.»

 

 

Βιογραφικό Μιχάλη Διάκουλα

 

Ο Μιχάλης Διάκουλας είναι επιχειρηματίας με καταγωγή από τη Λίνδο.

Έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο American College of Greece «Deree» και στο «Le Monde».

Έχει διατελέσει μέλος Δ.Σ. του σωματείου Εστιατόρων  Ρόδου «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ».

Είναι παντρεμένος με την Αναστασία Παπακωνσταντίνου, οικονομολόγο στο επάγγελμα και έχουν δύο παιδιά.

 

 

Βιογραφικό Νίκου Θυρή

 

Ο Νίκος Θυρής είναι επιχειρηματίας, που δραστηριοποιείται στην εστίαση, στην παραγωγή & εμπορία Οίνων και Αποσταγμάτων καθώς και στον χώρο των κέντρων αισθητικής.

Έχει σπουδάσει στην ΑΣΤΕ Ρόδου και στο Τμήμα Αγροτικής Βιοτεχνολογίας & Οινολογίας (ΤΕΙ Δράμας).

 

Βιογραφικό Σάββα Λουλού

 

Ο Σάββας Λουλούς είναι γεωπόνος, εργαζόμενος στην ΚΑΙΡ Α.Ε. εδώ και είκοσι δύο χρόνια στον γεωτεχνικό κλάδο.

Είναι απόφοιτος της αμερικανικής γεωργικής σχολής Θεσσαλονίκης στον κλάδο της φυτικής παραγωγής και της ανθοκηπουρικής καθώς και απόφοιτος του ΙΕΚ Χανίων στον κλάδο των θερμοκηπιακών  καλλιεργειών και εγκαταστάσεων.

Έχει διατελέσει  Πρόεδρος στον πολιτιστικό σύλλογο Μαλώνας ο «Φερακλός», Αντιπρόεδρος και Γενικός Γραμματέας στον αθλητικό σύλλογο Μαλώνας «Άγιος Γεώργιος», όπως επίσης Πρόεδρος στον αθλητικό σύλλογο Μασσάρων «Αστέρας» επί 2 χρόνια.

 

 

Βιογραφικό Γιάννη Παπασταματάκη

 

Ο Γιάννης Παπασταματάκης είναι επιχειρηματίας και Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Ποδηλασίας Δωδεκανήσου καθώς και Πρόεδρος του Ποδηλατικού Ομίλου Ρόδου «Ροδήλιος».

Ως μέλος πολύτεκνης αγροτικής οικογένειας 9 παιδιών, εργάζεται από πολύ μικρή ηλικία. Μόλις 16 ετών, κάνει το πρώτο του επιχειρηματικό εγχείρημα, ένα καφενείο, όπου σέρβιρε καφέδες και αναψυκτικά στα καταστήματα της πλατείας Κύπρου στη Ρόδο. Το 1987, εντάχτηκε ως τρίτο μέλος στην εταιρεία ΙΒΙΣΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Α.Ε., όπου εργαζόταν και σήμερα κατέχει τη θέση του Προέδρου.

Έχει εκλεγεί τρεις φορές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού, στο Δήμο Ατταβύρου διατελώντας 6 χρόνια Αντιδήμαρχος από το 1999 ως το 2004 και 2 χρόνια Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου από το 2007 ως το 2008.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας – Έφορος Εθνικών ομάδων, από τον Μάρτιο 2021 μέχρι και σήμερα.

Επί των ημερών του, ο ποδηλατικός όμιλος «Ροδήλιος» βρέθηκε στις κορυφαίες θέσεις της Ελληνικής Ποδηλασίας.