Τουρισμός για όλους 2023: Έρχεται το «Ρόδος Pass»
Τουρισμός

Τουρισμός για όλους 2023: Έρχεται το «Ρόδος Pass»

Τουρισμός για όλους 2023: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις  Έρχεται το «Ρόδος Pass»

Τον Οκτώβριο αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» – Ποιους αφορά

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2023», σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης (2/8) η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Τον Οκτώβριο λοιπόν αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», όπως ανέφερε η κυρία Κεφαλογιάννη, ενώ η διάρκειά του θα είναι ένα έτος. Το πρόγραμμα αφορά χιλιάδες ενδιαφερόμενους που περιμένουν να ανοίξουν οι αιτήσεις, ώστε να διεκδικήσουν μία δεύτερη ευκαιρία για διακοπές.

Ειδικότερα, όπως τόνισε η υπουργός Τουρισμού το πρόγραμμα «έχει στόχο να αναδείξει και προορισμούς και τις άλλες εποχές του χρόνου, ενισχύοντας την προσπάθεια για διεύρυνση της σεζόν», ενώ υπογράμμισε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1,  ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει διαφορές με τον πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού που υλοποιεί το Υπουργείο Εργασίας.

Έρχεται το «Ρόδος Pass»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η υπουργός Τουρισμού δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει ενίσχυση του τουρισμού στη Ρόδο, μέσα από προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, ανάλογα με αυτά που υπήρξαν για άλλες πληγείσες περιοχές στο πρόσφατο παρελθόν, όπως για παράδειγμα την Εύβοια. Το πρόγραμμα αυτό επεξεργάζεται ήδη το Υπουργείο Εργασίας, καθώς είναι στη δικαιοδοσία του.

Η κυρία Κεφαλογιάννη εστίασε και στο γεγονός ότι έχει προβληθεί και το θετικό αφήγημα από τις φωτιές στη Ρόδο, καθώς ο κρατικός μηχανισμός αντέδρασε άμεσα και εκκένωσε τις περιοχές που κινδύνευαν, αλλά και οι κάτοικοι του νησιού έδειξαν στους τουρίστες την ελληνική φιλοξενία σε όλο της το μεγαλείο.

Σημειώνεται ότι ήδη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη του σε βρετανικό ραδιόφωνο, δεσμεύθηκε ότι η χώρα μας θα προσφέρει μια εβδομάδα δωρεάν διακοπών στους Βρετανούς τουρίστες οι οποίοι είχαν πρόβλημα με τη διαμονή τους στη Ρόδο κατά την περίοδο των φωτιών.