Ελαφάκι γεννήθηκε μέσα στις φλόγες
Ρόδος

Συγκίνηση στη Ρόδο: Ελαφάκι γεννήθηκε μέσα στις φλόγες- Δεν τα κατάφερε η μητέρα του

Εθελοντές που συμμετείχαν στην περιφρούρηση καμένων εκτάσεων στο χωριό Απόλλωνα στο νησί της Ρόδου, βρήκαν ένα νεογέννητο ελαφάκι το οποίο και διέσωσαν.

Το ελαφάκι, ήταν σε πολύ κακή κατάσταση και δεν δέχονταν ούτε νερό ενώ ήταν φανερά εξουθενωμένο.

Οι εθελοντές μετέφεραν το ελαφάκι, στην φάρμα του  Στέργου Σεντονά (υποστράτηγου ε.α της ΕΛΑΣ) ο οποίος κατάγεται από το χωριό Απόλλωνα και διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια μια μικρή ομάδα ελαφιών ειδικής ράτσας, μέσα στην φάρμα του.

«Τα παιδιά έφεραν εδώ σήμερα λίγο μετά τις 10 το πρωί το ελαφάκι και ήταν σε πολύ κακή κατάσταση. Το βρήκαν μέσα στα καμένα. Σε πολύ κακή κατάσταση, αδύναμο και φοβισμένο. Ήταν ουσιαστικά ετοιμοθάνατο και νηστικό. Συμβουλευτήκαμε ειδικούς και αμέσως προχωρήσαμε ξεκινήσαμε διαδικασία διάσωσης.

Φοβισμένο αρχικά αλλά στη συνέχεια ξεθάρρεψε. Με λίγη προσπάθεια, το δέχθηκε κοντά της η μία από τις δύο ελαφίνες που έχω και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Το ονομάσαμε “Νικήτα”.

Μέσα σε λίγες ώρες όχι μόνο κατάφερε να σταθεί στα πόδια του, αλλά άρχισε να παίζει και με τα άλλα ελαφάκια που έχω στη φάρμα. Το θαύμα της φύσης. Σε όλο του το μεγαλείο. Και γι αυτό είμαστε πολύ χαρούμενοι όλοι όσοι βοηθήσαμε» δήλωσε στη ΡΟΔΙΑΚΗ ο Στέργος Σεντονάς.

Δείτε την ανάρτησή σου: