Ρόδος

Σε εξέλιξη μεγάλη αναζωπύρωση στη Ρόδο Κάηκαν σπίτια στο Ασκληπιείο Εκκενώνονται Γεννάδι και Βάτι

Δύσκολη η κατάσταση στο Ασκληπιείο Ρόδου όπου η φωτιά πέρασε μέσα από το χωριό

Ποια είναι η εικόνα στο μέτωπο των υπόλοιπων πυρκαγιών σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την πυροσβεστική

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στη Ρόδο κοντά στον οικισμό Ασκληπιείο, με τους ανέμους να ενισχύονται δυσκολεύοντας το έργο της κατάσβεσης. Υπήρξε έντονη αναζωπύρωση στον Ασκληπιείο με νότια κατεύθυνση προς Κιοτάρι και Γενναδι. 

Αυτή την ώρα η πυρκαγιά έχει περάσει από το Ασκληπιείο, αλλά πήραν φωτιά 3 σπίτια και γίνεται προσπάθεια να σωθούν. 
Παράλληλα γίνονται χωματουργικές εργασίες για να σταματήσει η πυρκαγιά στο δυτικό ρέμα από το Κιοτάρι. 

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον εκπρόσωπο τύπου του Πυροσβεστικού σώματος, Βασίλη Βαθρακογιάννη, στην περιοχή επιχειρούν από αέρος οκτώ αεροσκάφη, εκ των οποίων τα δύο από Τουρκία και το ένα από Κροατία. Επίσης στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχθεί και 10 ελικόπτερα. 

Οσον αφορά το Ασκληπιείο η φωτιά πέρασε μέσα από το χωριό κατακαίγοντας σπίτια καταστήματα και περιουσίες. Οι κάτοικοι του χωριού κάνουν έκκληση για βοήθεια. Τα δύο μέτωπα απειλούσαν το χωριό από το βράδυ της Κυριακής. Πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι του χωριού πάλεψαν για να μην περάσει η φωτιά μέσα στον οικισμό αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν

Στο μεταξύ, μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των περιοχών Γεννάδι και Βατί εστάλη λίγο μετά τις 11:00 πρωί για να εκκενώσουν προς το Κιοτάρι.

Η δασική πυρκαγιά στην Ρόδο μαίνεται και μάλιστα λίγο μετά τις 10:00 το πρωί υπήρξε αναζωπύρωση στην περιοχή Ασκληπιείο, με αποτέλεσμα η πολιτική προστασία να ζητήσει την εκκένωση περιοχών στις οποίες πλησιάζει η φωτιά. 

112

 

 

Στην Κέρκυρα η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Λούτσες έλαβε μεγάλες διαστάσεις, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, απειλώντας οικισμούς στην βορειοανατολική πλευρά του νησιού.

Στην συνέχεια τόνισε ότι με διαδοχικά μηνύματα που εκδόθηκαν από το 112 εκκενώθηκαν 17 οικισμοί και απομακρύνθηκαν με ασφάλεια 2.466 πολίτες. Στο έργο της απομάκρυνσης συνέβαλαν δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Λιμενικού Σώματος καθώς και πλοίο της Πυροσβεστικής.

 

Επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, ενώ από αέρος 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Στην Εύβοια η φωτιά εξελίσσεται με πορεία προς τις περιοχές Λιβάδι, Ποτάμι. Πλατανιστός, Περναράκι, Καστρί και Πλατύς Γυαλός, οι οποίες και εκκενώθηκαν ύστερα από μήνυμα που εκδόθηκε από το 112.

Επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και δύο ελικόπτερα.

Στην Αχαΐα, η φωτιά εξελίσσεται πλησίον στην περιοχή Δερβενάκι και ανατολικά προς Τράπεζα και Κάστρο που ήδη έχουν εκκενωθεί. 

Στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν τρία ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη που αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες λόγω των πυκνών καπνών.

Σύμφωνα με το Βασίλη Βαθρακογιάννη, οι συνθήκες παραμένουν δύσκολες ενώ όπως είπε οι αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη ενός ατόμου στη Μεγαλόπολη ο οποίος άναψε φωτιά σε αγροτικά υπολείμματα.