Δολοφονία στην Κω
Αστυνομικό

Δολοφονία στην Κω: Ο 32χρονος ομολογούσε σε μηνύματα ότι σκότωσε την Αναστάζια – Πώς επιχείρησε να διαφύγει

 Κως: Πώς εξιχνιάσθηκε η δολοφονία της 27χρονης – Τα κινητά τηλέφωνα και οι δέκα κάμερες ασφαλείας

Στην Ιταλία ήθελε να διαφύγει ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές που κατηγορείται για τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια στην Κω.

Σε μηνύματα προς την Ιταλία… ομολογούσε ότι σκότωσε την Αναστάζια. Από την ανάκτηση αυτών των μηνυμάτων, που έγιναν μετά τη δολοφονία της 27χρονης στην Κω, και αργότερα μετά την απόκρυψη της σορού της, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο 32χρονος είπε σε “γνωστούς” του τι φρικτό είχε κάνει και τους προετοίμαζε για την άφιξή του.

Αυτά τα μηνύματα και οι επικοινωνίες έχουν γίνει μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας έως και τις 04:30 τα ξημερώματα της Τρίτης. Παράλληλα κάνει αναζητήσεις στο διαδίκτυο για το πώς θα σβήσει το ιστορικό των στιγμάτων τοποθεσίας του και αργότερα πώς θα διαγράψει και το ιστορικό αυτών των αναζητήσεων. Ο 32χρονος δολοφόνος έχει ψάξει τα δρομολόγια και πώς θα βγάλει εισιτήριο για απευθείας πτήση στην Ιταλία.

Δολοφονία στην Κω: Ο 32χρονος ομολογούσε σε μηνύματα ότι σκότωσε την Αναστάζια - Πώς επιχείρησε να διαφύγει

Δολοφόνησε την Αναστάζια, μετέφερε και έκρυψε το άψυχο σώμα της στις Αλυκές ενώ παράλληλα επικοινωνούσε με γνωστούς του στην Ιταλία, επιχειρώντας να οργανώσει τη διαφυγή του. Η ανάσυρση δεδομένων από το κινητό τηλέφωνο του 32χρονου κατηγορούμενου από το Μπαγκλαντές, αποκάλυψε σειρά από… ενοχοποιητικά τηλεφωνήματα προς την γειτονική χώρα, λίγη ώρα μετά το στυγερό έγκλημα, ενδιάμεσα έως την απόκρυψη της σορού, και μετά από αυτή.

Τα νέα ευρήματα από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών φέρεται να “καίνε” τον 32χρονο, παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη DNA ή αποτυπώματα. Σε βάρος του άνδρα από το Μπαγκλαντές που πέρασε χθες το μεσημέρι εκ νέου το κατώφλι των δικαστηρίων, ασκήθηκε ποινική δίωξη και για βιασμό της 27χρονης, σύμφωνα με τα ευρήματα του ιατροδικαστή.

 

Δέκα κάμερες «είδαν» τον δράστη

Παράλληλα η Αστυνομία προχώρησε στην αναζήτηση βιντεοληπτικού υλικού από κάμερες ασφαλείας σε οικίες και καταστήματα από και προς την οικία του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκε υλικό για την υπόθεση από τουλάχιστον 10 διαφορετικές κάμερες που δείχνουν τον 32 με το μηχανάκι και τη διαδρομή που ακολουθεί είτε μόνος του είτε με την 27χρονη.

Όλα αυτά τα στοιχεία έδιναν μια σαφή εικόνα για τι θα μπορούσε να είχε συμβεί και ότι 32χρονος έλεγε ψέματα στις καταθέσεις του.

Παράλληλα διαπιστώθηκε από την εξέταση που έγινε στο κινητό του, η προσπάθεια που έκανε να σβήσει στοιχεία και δεδομένα γεγονός που ενίσχυε το σενάριο της Αστυνομίας.

Το κινητό της 27χρονης

Όσον αφορά το κινητό τηλέφωνο της 27χρονης αυτό βρέθηκε την επόμενη ημέρα του εγκλήματος από έναν εργαζόμενο ο οποίος το πήρε, έβγαλε την κάρτα sim που είχε και έβαλε τη δική του.

Χρησιμοποίησε το κινητό τηλέφωνο τουλάχιστον για μία ημέρα. Ωστόσο βλέποντας τις έρευνες που γίνονταν στην περιοχή για τον εντοπισμό της 27χρονης, παρέδωσε τη συσκευή στην Αστυνομία την επόμενη ημέρα και όπως αποδείχθηκε ήταν αυτό της άτυχης κοπέλας.

Η τοποθεσία του πτώματος «συμπλήρωσε» τα κενά

Όταν βρέθηκε το πτώμα της 27χρονης στην συγκεκριμένη περιοχή στις Αλυκές, το παζλ συμπληρώθηκε για τους αστυνομικούς.

Το σημείο που βρέθηκε η σορός εξηγούσε το δρομολόγιο του 32χρονου που είχε καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας ενώ αυτό επιβεβαιωνόταν και από το στίγμα του κινητού του τηλεφώνου.

Επίσης το στίγμα τοποθεσίας από το κινητό τηλέφωνο της 27χρονης έδειξε ότι ήταν μαζί μέχρι το σημείο που η συσκευή απενεργοποιείται.

Η αστοχία με το DNA

Υπήρχε η εκτίμηση ότι η σορός της άτυχης κοπέλας θα έδειχνε τον δολοφόνο της μέσα από την ανάλυση DNA που θα τον συνέδεε άμεσα με το έγκλημα.

Τελικά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν εκεί η λύση του μυστηρίου. Η σορός ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση λόγω της προχωρημένης σήψης. Τόσο ο τρόπος που είχε τυλίξει το σώμα με νάιλον σακούλες ο δράστης, όσο και το ότι ήταν για ημέρες σε βαλτώδες μέρος με πολύ υγρασία επιταχύνθηκε η διαδικασία της αποσύνθεσης και αλλοιώθηκαν όλα τα στοιχεία που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες αν κα βρέθηκε ξένο DNA στα ψεύτικα νύχια της 27χρονης, το δείγμα ήταν τόσο αδύνατο που δεν κατέστη εφικτό να ταυτοποιηθεί με αυτό του 32χρονου.

Το χρονικό

Σύμφωνα με την ΕΡΤ  τα στοιχεία, που κατέγραψε η κάμερα και φέρεται να στοιχειοθέτησαν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, κατά του 32χρονου είναι τα εξής:

– Στις 22.30 της Δευτέρας αφού έχουν βγει έξω από το σπίτι του 32χρονου επιβιβάζονται στο μηχανάκι και αναχωρούν
-Στη 01:00 τα ξημερώματα ο κατηγορούμενος επιστρέφει μόνος του στο σπίτι
-Παίρνει σακούλες σκουπιδιών οι οποίες εξετάζεται αν είναι αυτές που βρέθηκε τυλιγμένη η σορός και αποχωρεί από το σπίτι 3 λεπτά αργότερα
-Στις 04:00 τα ξημερώματα της Τρίτης φαίνεται στο ίδιο βίντεο να επιστρέφει με το μηχανάκι στο σπίτι του.
-Από το δορυφορικό στίγμα των κινητών του κατηγορούμενου και του θύματος, φαίνεται να κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση, με πορεία προς τον υδροβιότοπο στις Αλυκές, όπου βρέθηκε η σορός της 27χρονης.

Δεν υπάρχει συνεργός

Μιλώντας στο MEGA η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνα Δημογλίδου είπε ότι «από την στιγμή που βρέθηκε το πτώμα της κοπέλας άρχισε να να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης και να ξεκαθαρίζουμε πώς έδρασε ο 32χρονος αλλοδαπός».

Αν εξετάζεται το ενδεχόμενο ο 32χρονος φερόμενος δράστης να έχει συνεργό απάντησε: «Τα δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής μας αποκλείουν τον συνεργό. Σε κάθε περίπτωση, δεν βλέπουμε κίνηση άλλου ανθρώπου κοντά στα σημεία που έγινε το έγκλημα κι εκεί που βρέθηκε το πτώμα».

Την Τρίτη η απολογία

Την προσεχή Τρίτη θα απολογηθεί ο 32χρονος που κατηγορείται για την δολοφονία της 27χρονης Πολωνής στην Κω. Όπως έγινε γνωστό παραιτήθηκε από την εκπροσώπηση του 32χρονου που κατηγορείται ότι βίασε και σκότωσε την 27χρονη, ο δικηγόρος Ζαφείρης Δρόσος.

Μετά την παραίτηση του δικηγόρου Ζαφείρη Δρόσου που διορίστηκε συνήγορος υπεράσπισης, από το δικαστήριο ορίστηκε η κ. Αθηνά Φουντωτού. Η δικηγόρος ζήτησε για λογαριασμό του πελάτη της και πήρε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ο κατηγορούμενος την Τρίτη 27 Ιουνίου.

Σε βέρος του 32χρονου έχει ασκηθεί δίωξη για αρπαγή, βιασμό και ανθρωποκτονία.