Με μεγάλη συμμετοχή και απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Παραδοσιακό Νησιώτικο Πανηγύρι
Ρόδος

Με μεγάλη συμμετοχή και απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Παραδοσιακό Νησιώτικο Πανηγύρι (Φωτο-Βίντεο)

Με ένα παραδοσιακό νησιώτικο πανηγύρι, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου καλωσόρισε το διεθνές επιστημονικό συνέδριο πληροφορικής ICASSP 2023

Την Τρίτη 6 Ιουνίου στις 7μμ σύνεδροι από χώρες των ΗΠΑ, της Ευρώπης και της Ασίας είχαν τη μοναδική ευκαιρία και βίωσαν από κοντά ένα παραδοσιακό, νησιώτικο πανηγύρι , απολαύσουν μία γνήσια εμπειρία της τοπικής παράδοσης και γαστρονομίας της Ρόδου.

Το  νησιώτικο πανηγύρι πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή

Διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου, στην πλατεία Αντιναυάρχου Περικλή Ιωαννίδη, στο Μανδράκι (πίσω από το κτήριο της Περιφέρειας)

Η εκδήλωση  ξεκινήσει με μία παρέλαση από το σύνολο των συλλόγων της Ομοσπονδίας με τις παραδοσιακές φορεσιές και τα λάβαρα τους.

Στη συνεχεία, 12 σύλλογοι-μέλη της Ομοσπονδίας παρουσίασαν χορούς από τη Δωδεκάνησο, ενώ οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα δοκίμασαν  και  χορέψουν μαζί με τους χορευτές νησιώτικους χορούς.

Στην πλατεία, διαμορφώθηκε  μία μικρογραφία παραδοσιακού σπιτιού της Ρόδου.

Σύνεδροι από το εξωτερικό, επισκέπτες και κάτοικοι της Ρόδου γεύθηκαν  αλλά και  παρακολούθησαν  ζωντανά πώς παρασκευάζονται παραδοσιακά φαγητά και εδέσματα, όπως συμβαίνει με αντίστοιχες εκδηλώσεις των πολιτιστικών συλλόγων της Ομοσπονδίας.