Νότιο Αιγαίο Πολιτική

Υποψήφια με τον Γιώργο Χατζημάρκο η Μαριτάνα Αλακιώτου Ανθοπούλου από τη Ρόδο

Την υποψηφιότητα της Μαριτάνας Αλακιώτου Ανθοπούλου, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, ανακοινώνει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου.

Η κ. Αλακιώτου Ανθοπούλου, φιλόλογος αγγλικής γλώσσας, επιχειρηματίας, μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και υπεύθυνη του έργου γαστρονομίας Aegean Cuisine αναφέρει στη δήλωσή της, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της να πορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο:

«Οι φίλοι μου ξέρουν ότι δεν κρατάω ιδέες για εμένα και ουδέποτε πρόταξα το προσωπικό συμφέρον. Μοιράζομαι τον ενθουσιασμό και τις ιδέες μου, ώστε μαζί να κάνουμε ό,τι καλύτερο για τον τόπο μας και τα παιδιά μας. Με συναρπάζει η χαρά της δημιουργίας και της καινοτομίας και εργάζομαι ανιδιοτελώς.

Κατεβαίνω μαζί με τον Γιώργο Χατζημάρκο και την ομάδα του, ώστε να συνεισφέρω και εγώ με όλες μου τις δυνάμεις στην επιτυχία της Ανάπτυξης της Περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου.

Από το 2000 είμαι δίπλα του, μαζί του ή κοντά του. Μου έχει αποδείξει ότι είναι ο μοναδικός οραματιστής που είναι αποτελεσματικός, καινοτόμος, τίμιος και επιλέγει το καλύτερο για τον τόπο μας, την πατρίδα μας.

Πάμε πιο μπροστά, Γιώργο Χατζημάρκο!!!»

Βιογραφικό

Η Μαριτάνα Αλακιώτου Ανθοπούλου είναι φιλόλογος αγγλικής γλώσσας, επιχειρηματίας, μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και υπεύθυνη για το Aegean Cuisine καθώς και Μέντορας του Ευρωπαϊκού Δικτύου Μεντόρων για την Γυναικεία Επιχειρηματικότητα.

Γεννήθηκε στον Πειραιά, Πασαλιμάνι το 1961 από γονείς με καταγωγή από Δωδεκάνησα, Ρόδο-Αστυπάλαια. Είναι παντρεμένη με τον Μισαήλ Ανθόπουλο Οικονομολόγο – Πράκτορα Ασφαλιστικών Εταιρειών και έχει δύο παιδιά τον Γιάννη, Υποπλοίαρχο του ΕΝ και την Όλγα, Οικονομολόγο.

Σπούδασε Αγγλική γλώσσα και φιλολογία στην Αγγλία, Sussex.  Είναι μόνιμη κάτοικος Ρόδου από το 1985 με Κέντρα Ξένων Γλωσσών σε Λάρδο, Λίνδο, Κάλαθο, Αρχάγγελο, Μαλώνα, Μάσσαρι, και Ρόδο, όπου αγάπησε και γνώρισε ανθρώπους του μόχθου, της φιλοξενίας της προσφοράς.

Ως Nαυτοδηγός και μετά Στέλεχος του Σώματος Ελληνίδων Οδηγών στον Πειραιά έμαθε να προσφέρει στα κοινά από νεαρή ηλικία.

Είναι Μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, έχοντας διατελέσει ως εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Αναπτυξιακής του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και Γενική Γραμματέας της.

Διετέλεσε Οικονομική Επόπτης του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Γυναικών Επιχειρηματιών Ελλάδος, Μέλος του ΔΣ ΝΕΛΕ, Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Παιδείας Δωδεκανήσου και Πρόεδρος της Επιτροπής Δελτίου του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου «Η 12νησος των Επιχειρήσεων».

Έχει διατελέσει Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Δωδεκανήσου για 8 χρόνια και Πρόεδρος του επί οκτώ χρόνια με αξιοσημείωτη δράση. Υπήρξε Μέντορας του Ευρωπαϊκού Δικτύου Μεντόρων για την Γυναικεία Επιχειρηματικότητα.

Έχει διατελέσει Έφορος εξετάσεων Palso, Εκπρόσωπος Γραφείου Εκπαίδευσης, Συντονίστρια Εξετάσεων Δωδεκανήσου, Μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών, Μέλος του ΔΣ του Ταμείου Αρωγής της ΠΟΙΦΞΓ, Μέλος του ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης Καθαριότητας του Δήμου Ροδίων, Πρόεδρος και Μέλος Σχολικών Επιτροπών, Μέλος του ΔΣ Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο ΑΙΘΩΝΑΣ» Αρχαγγέλου Μέλος του ΔΣ Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Βενετοκλείου Γυμνασίου.