Πολιτική

Γιάννης Παππάς: Ήρωες σαν τον Κων. Ηλιάκη, μας υπενθυμίζουν πως τα σύνορά μας φυλάσσονται με ανδρεία και αυταπάρνηση από τα στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

Συμπληρώθηκαν 17 χρόνια από τον θάνατο του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από αναχαίτιση τουρκικού αεροσκάφους κοντά στην Κάρπαθο.

Ήταν 23 Μαΐου του 2006όταν ο ήρωας σμηναγός αναχαίτισε το τουρκικό πολεμικό αεροσκάφος, ο πιλότος του οποίο όμως, έκανε έναν κυριολεκτικά δολοφονικό χειρισμό, 21 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της νήσου, εντός του FIR Αθηνών.

Η Κάρπαθος τιμά τον ήρωα Σμηναγό Ηλιάκη, πραγματοποιώντας μνημόσυνο.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Παππάς, από την Κάρπαθο με ανάρτηση του στα social media αναφέρει τα εξής:

“Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στην Κάρπαθό μας, μαζί με τον Α/ΓΕΕΘΑ GEN Konstantinos Floros, τιμώντας τη μνήμη του Ήρωα της Πολεμικής μας Αεροπορίας, Σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη, ο οποίος στις 23 Μαΐου 2006, έπεσε υπέρ βωμών και εστιών, στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, έπειτα από τον επικίνδυνο ελιγμό του Τούρκου πιλότου που χτύπησε το αεροσκάφος του Σμηναγού μας, κατά τη διάρκεια αναχαίτισης.

Ήρωες σαν τον Κωνσταντίνο Ηλιάκη, μας υπενθυμίζουν πως τα σύνορά μας φυλάσσονται με ανδρεία και αυταπάρνηση από τα στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, στα οποία οφείλουμε αιώνια ευγνωμοσύνη και τιμή για τις υπηρεσίες τους στην Πατρίδα.”