Δήμος

Απάντηση από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ρόδου σε Σάββα Διακοσταματίου

Απάντηση στον Σάββα Διακοσταματίου εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου του  Δήμου Ρόδου

Λυπάμαι πραγματικά που ο κ. Διακοσταματίου αντί να ταχθεί υπέρ των κατοίκων της Ρόδου, υιοθετεί τις θέσεις εκείνων που επιχειρούν να εκβιάσουν το νησί μας.

Για να γνωρίζουν οι πολίτες τι ακριβώς συμβαίνει:

  • Η Συμφωνία Πλαίσιο Καθαριότητας είναι σε ισχύ και αυτός που κωλυσιεργεί στην υλοποίησή της, είναι ο ανάδοχος του έργου, ο οποίος επιδιώκει να αποσπάσει παράνομα περισσότερα οφέλη.
  • Τα ποσά που δαπανώνται για την καθαριότητα είναι απείρως μικρότερα από εκείνα που χρέωνε τους δημότες ο κ. Διακοσταματίου, ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου. Εφέτος σε 6 μήνες έχουν δοθεί σε ιδιώτη (μέσω διεθνούς διαγωνισμού) 1.250.000 ευρώ συν ΦΠΑ, ενώ επί ημερών του κ. Διακοσταματίου έδινε 5.400.000€ το χρόνο.

Καλούμε συνεπώς τον κ. Διακοσταματίου, να μην ψεύδεται και να μην παραπληροφορεί. Και κυρίως να μας απαντήσει με ποιου το συμφέρον τάσσεται: του Δήμου Ρόδου, ή του εργολάβου που επιχειρεί να καταστήσει ομήρους τους κατοίκους της Ρόδου, για να αποσπάσει περισσότερα οφέλη, καταστρατηγώντας μια απολύτως νόμιμη και διαφανή σύμβαση, την οποία έχει δεσμευτεί με υπογραφές, με σφραγίδες και εγγυητικές επιστολές να υλοποιήσει;

Ως Δήμαρχος αυτού το περήφανου νησιού, θέλω να διαβεβαιώσω όλες και όλους τους συμπολίτες μας, ότι η Ρόδος δεν εκβιάζεται. Θα προασπίσουμε τα συμφέροντα του Δήμου μας και των κατοίκων του και είμαστε βέβαιοι ότι η Δικαιοσύνη θα μας δικαιώσει και πάλι.

Όσο για την γνωστή παρέα των εργολάβων, ας γνωρίζει καλά ότι δεν θα επιβάλλουν τους όρους τους και δεν θα καταφέρουν “να παρέμβουν” στις εκλογές, όπως δημοσίως καυχώνται. Οι εποχές που η Ρόδος ήταν τσιφλίκι μιας διαπλεκόμενης παρέας, έχει περάσει οριστικά και αμετάκλητα.

 

Τι είχε αναφέρει ο Σάββας  Διακοσταματίου

Σάββας Διακοσταματίου: «Τελικά τι γίνεται με την καθαριότητα στο νησί της Ρόδου;»

«Τελικά τι γίνεται με την καθαριότητα στο νησί της Ρόδου;»

Η δημοτική αρχή του Αντώνη Καμπουράκη, απέδειξε για πολλοστή φορά ότι δεν έχει καταφέρει να κάνει τη Ρόδο να ‘‘λάμπει από καθαριότητα’’!

Στο έργο της αποκομιδής, όχι μόνο κωλυσιεργούσε από την ανάληψη των καθηκόντων του και κατά τη διάρκεια της πανδημίας της Covid-19 που είχε και περισσότερο χρόνο για να προετοιμάσει τις κινήσεις της δημοτικής αρχής αλλά ακόμη και μετά τη λήξη της πανδημικής κρίσης, δεν έχει καταφέρει να βρει μια άκρη με τους διαγωνισμούς. Ανάμεσα στις απ ευθείας αναθέσεις και στις νομικές διαδικασίες, δεν μπορεί να λάβει μία πολιτική απόφαση για να δώσει διέξοδο στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Τελικά τι γίνεται με την καθαριότητα στη Ρόδο; Πέρασαν τέσσερα χρόνια, οδεύουμε προς το τέλος της θητείας της Δημοτικής Αρχής και το αποτέλεσμα είναι να ξοδεύονται πάρα πολλά χρήματα χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Επιτέλους, πριν να φύγετε, αποφασίστε τι θα κάνετε και πώς θέλετε την καθαριότητα στη Ρόδο. Αυτή η εικόνα δεν τιμά καθόλου το νησί μας αφού παντού υπάρχουν διάσπαρτες εστίες μόλυνσης.

Είναι, τελικά και ζήτημα πολιτικής βούλησης! Ας αποφασίσει ο Δήμαρχος εάν και πότε η Ρόδος, θα ‘‘λάμψει από καθαριότητα’’ και ας μην επιβαρύνει τους δημότες με επιπλέον δαπάνες που θα τους καλέσει να πληρώσουν από την τσέπη τους.

Είναι η ώρα, να γίνει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο για να μπορέσουν να τοποθετηθούν όλες οι παρατάξεις επί των εξελίξεων.