Πολιτική

Φώτης Χατζηδιάκος: Η παρουσία σας δίνει αξία στον αγώνα μας στη νέα πορεία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Ανακοίνωση αναφορικά με τη χθεσινή προεκλογική ομιλία του εξέδωσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ κ. Φώτης Χατζηδιάκος. 

Η αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ ήρθε!!! Στην προεκλογική συγκέντρωση του ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ, υποψήφιου Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στα ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης, 16 Μάϊου στην κατάμεστη αίθουσα του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ του Δήμου Ρόδου.

Πλήθος κόσμου μέσα και έξω.Άνθρωποι από όλες τις ηλικίες, με κοινές πολιτικές αφετηρίες, αλλά και άνθρωποι με διαφορετικές κοινωνικές αφετηρίες έδωσαν το παρόν στην μεγαλειώδη αυτή προεκλογική συγκέντρωση, με το σύνθημα «Για τα ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ, που ζούμε, που αγαπάμε, που ονειρευόμαστε».

Ο υποψήφιος βουλευτής, ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ, συγκινημένος από την ανταπόκριση του κόσμου απευθύνθηκε στο κοινό, τονίζοντας, ότι: «Η παρουσία σας δίνει αξία στον αγώνα μας στη νέα πορεία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δώσουμε και πάλι ισχυρή παρουσία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, για το μέλλον της Δωδεκανήσου.»

Στη συνέχειαο υποψήφιος βουλευτής έκανε σκληρή κριτική «στην αναποτελεσματική καιανάλγητη πολιτική της Ν.Δ. στους τομείς της οικονομίας, στην ακρίβεια, στον πληθωρισμό, στην κατάρρευση του Ε.Σ.Υ. στην διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, στην υπερσυγκέντρωση της εξουσίας, στηνποδηγέτηση της ενημέρωσης και στην κατασπατάλησητων πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης σε μεγάλες επιχειρήσεις και σε εταιρείες συμβούλων αλλά και στην βαθιά θεσμική-πολιτική κρίση αλλά και στον λαϊκισμό και στους ιδεοληπτικούς προσανατολισμούς του ΣΥΡΙΖΑ».Επισήμανε τα προβλήματα και τις ανησυχίες των κατοίκων των νησιών και ανέλυσε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για τις νησιωτικές πολιτικές. Τόνισε τηναπόλυτη δέσμευση του για την επίλυση των θεμάτων,

Βέβαια απηύθυνε ευχαριστίεςστους παρευρισκόμενους και πρωτίστως στον πρώην Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην Δήμαρχο Ρόδου, Στάθη Κουσουρνά, «για τα λόγια πολιτικής ευθύτητας που απηύθυνε στον Φώτη Χατζηδιάκογια την αποτελεσματική παρουσία τουστην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για την εμπειρία, την γνώση και την κινητικότητα του».

Ευχαρίστησε όλα τα ιστορικά στελέχη της παράταξης του, που ήταν όλοι παρόντες, για τους οποίους είπε για την καταλυτική τους παρουσία και το ισχυρό αποτύπωμα αυτοπροσφοράςτους στον τόπο μας.Ευχαρίστησε τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δωδεκανήσου, αλλά και τους συνυποψήφιους του στο ψηφοδέλτιο, αναφέροντας, ότι «όλες και όλοι είναι αξιόλογες προσωπικότητες».

Όπως είπε: «Μαζίμε την νεολαία μας, θα δώσουμε για την αναγέννηση της παράταξης μας και είμαι σίγουρος, ότι απόψε η ΦΩΦΗ και ο Δημήτρης Κρεμαστινός είναι κοντά μας. Η μνήμη τους… μας δίδει δύναμη και μας υπενθυμίζουν να #Συνεχίσουμε ΜΑΖΙ», για την αναζωογόνηση της παράταξης μας.»

Ευχαρίστησε τα ΜΜΕ, όπως είπε «εκείνα, τα οποία στήριξαν το δίκιο και την αλήθεια». Ευχαρίστησε την οικογένεια του, τους συνεργάτες του στην Αυτοδιοίκηση και τους φίλους του, την συνάδελφο και συγχωριανή του Άννα- Μαρία Διακομιχάλη, η οποίασκιαγράφησε το προσωπογράφηματου Φώτη Χατζηδιάκου ως ανθρώπου, ως Δημάρχου και προβλήθηκε ένα συνοπτικό video από την πολιτική του διαδρομή.

 

 

Ολόκληρη η ομιλία του κ. Χατζηδιάκου:

Φίλες και Φίλοι, συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,

Σας καλωσορίζω στην κεντρική μου ομιλία, για να #Προχωρήσουμε ΜΠΡΟΣΤΑ# στη νέα πορεία της Δημοκρατικής μας Παράταξης, ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Η ανταπόκριση σας με συγκινεί και η παρουσία σας δίνει αξία στον αγώνα μας.

Ευχαριστώ τον καθένα χωριστά για την στήριξη, την ενθάρρυνση, την ενδυνάμωση, που μου παρέχει σε κάθε βήμα μου, στο κάθε μετερίζι της δημόσιας συμμετοχής μου. Ευχαριστώ την ΄Αννα- Μαρία για την δική της εκτίμηση στο πρόσωπο μου.

Ευχαριστώ θερμά τον αγαπητό φίλο και συνοδοιπόρο μου, Στάθη Κουσουρνά για τα λόγια καρδιάς και πολιτικής ευθύτητας, που καταθέτει για μένα, για την πορεία μου, για την παρουσία μου. Μια σχέση με τον Στάθη εκτίμησης, ανεκτίμητης φιλίας, ακατάλυτης στον χρόνο, μιας κοινής πορείας.

Ευχαριστώ τα ιστορικά στελέχη της παράταξης μας, τους συνοδοιπόρους σ’ αυτή την διαδρομή των κοινών μας αγώνων, των προσπαθειών, των κοινών στόχων, των κοινών οραμάτων, που με ανιδιοτέλεια, θάρρος, δύναμη, με καταλυτική παρουσία και ισχυρό αποτύπωμα αυτοπροσφοράς στα κοινά, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, στήριξαν στα δύσκολα τον πολιτικό μας χώρο και στάθηκαν όρθιοι στο «άθλημα αυτό αντοχής». Γιατί η δημόσια συμμετοχή είναι μία άσκηση αντοχής.

Ευχαριστώ τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δωδεκανήσου, αλλά και τους συνυποψήφιους μου στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, όλες και όλοι αξιόλογες προσωπικότητες και σας εύχομαι καλό μας αγώνα, σύμπνοια, δύναμη.

Η επιτυχία διεκδικείται και είναι άμεσα συνυφασμένη με την προσπάθεια και τον αγώνα, που μαζί με την νεολαία μας θα δώσουμε για την αναγέννηση της παράταξης μας.

Είμαι σίγουρος, ότι απόψε η ΦΩΦΗ και ο Δημήτρης Κρεμαστινός είναι κοντά μας. Η μνήμη τους… είναι εδώ ζωντανή, μας δίδει δύναμη και μας υπενθυμίζουν να #Συνεχίσουμε ΜΑΖΙ», με Αξιοπρέπεια, Αλληλεγγύη, Ισότητα, Δικαιοσύνη, Αξιοκρατία, Διαφάνεια, με προσήλωση στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ για την αναζωογόνηση της παράταξης μας.

Στους δικούς μου προσωπικούς αγώνες, στοιχίζονται μεγάλες και μικρές ιστορίες, τα σημαντικά, μα και τα καθημερινά, αλλά κυρίως τα πρόσωπα της ζωής μου, οι μικροί και οι μεγάλοι της οικογένειας μου, οι φίλοι μου, οι συνεργάτες μου, αλλά και τα ΜΜΕ, εκείνα, τα οποία δεν άφησαν να επηρεάσουν το λόγο και τις πράξεις τους οι δημοσιολογούντες με εύκολες γενικεύσεις, ατεκμηρίωτες κριτικές και επιφανειακά συμπεράσματα, αλλά στήριξαν το δίκιο και την αλήθεια. Τους ευχαριστώ από καρδιάς για την συμπαράσταση σε όλη αυτή την διαδρομή των επιλογών μου.

#Συνεχίζουμε όλοι ΜΑΖΙ# με ενότητα και συλλογικότητα, μακριά από διαχωριστικές πρακτικές και προσεγγίσεις του παρελθόντος, που πλήγωσαν την παράταξη μαςκαι συνεργαζόμαστε προς την ίδια κατεύθυνση, που η ιστορική μας παράταξη μας καλεί.

#Συζητάμε ΜΑΖΙ#, και αναμετριόμαστε με πολιτικές και επιχειρήματα με ένα πρόγραμμα γνήσια προοδευτικό, οπλισμένοι με την εμπειρία του παρελθόντος, για να αντιμετωπίσουμε, με δύναμη, με ευελιξία, αλλά και προσαρμοστικότητα τις προκλήσεις και τις μεταβολές των οικονομικών, γεωπολιτικών, πολιτισμικών συνθηκών και συγκυριών της πατρίδας μας.

Η αναζωογόνηση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι αναγκαία. Ο προγραμματικός του λόγος ενέχει τις προϋποθέσεις να αναδιατάξει τον δικομματισμό και να διεκδικήσει με επιτυχία τον πολυδύναμο ζωτικό του χώρο, προκειμένου να αντιμετωπίσει την νεοφιλελεύθερη πολιτική της Ν.Δ., αλλά και τον λαϊκισμό και τους ιδεοληπτικούς προσανατολισμούς του ΣΥΡΙΖΑ. Το εγχείρημα, που επωμίζεται, ο Πρόεδρος μας, Νίκος Ανδρουλάκης είναι να επανασυνδέσει τις γέφυρες επικοινωνίας με τους κεντρώους και κεντροαριστερούς ψηφοφόρους μας και να εστιάσει σε μια σύγχρονη και δημιουργική αντιπολίτευση.

Μετά τις κρίσεις του 2008, του 2015, η χώρα μας βιώνει μια νέα κρίση οικονομική, κοινωνική και πολιτική. Η Κυβέρνηση της ΝΔ μετατοπίζει τα βάρη στις πλάτες της μεγάλης πλειοψηφίας, εξυπηρετεί σκοπιμότητες και συμφέροντα των ισχυρώνστα ζητήματα της οικονομίας και αυξάνει τις ανισότητες, αρνούμενη, με διάφορες δικαιολογίες να ενισχύσει το κοινωνικό κράτος.

H ακρίβεια και ο πληθωρισμός αποδυναμώνει τα εισοδήματα των πολιτών και ιδιαίτερα των πιο αδύναμων συμπολιτών μας. Έχουμε πληθωρισμό από τους υψηλότερους στην Ευρωζώνη. Ένας στους τρεις Έλληνες αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Καμία πρόβλεψη πόρων για το μεγάλο ζήτημα της κοινωνικής στέγασης, του δημογραφικού προβλήματος και για την ενίσχυση του δοκιμαζόμενου Εθνικού Συστήματος Υγείας, το οποίο η Κυβέρνηση Μητσοτάκη εφαρμόζοντας τις πιο νεοφιλελεύθερες πολιτικές της οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση. Η υποστελέχωση όλων των δημόσιων νοσοκομείων και των δομών της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αλλά και οι συνθήκες εργασίας των γιατρών και των υγειονομικών στελεχών, οδηγούν το Ε.Σ.Υ. στην αποδυνάμωση του.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, οι παραιτήσεις γιατρών από νησιωτικά νοσοκομεία και περιφερειακά ιατρεία και η φυγή γιατρών από τις άγονες περιοχές ή η απροθυμία προσέλευσής τους σε αυτές, έχουν ως αποτέλεσμα να μεγαλώνει η ανασφάλεια των νησιωτών.

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ είναι να δοθούν στους υπηρετούντες γιατρούς οικονομικά, φορολογικά, στεγαστικά, μισθολογικά, επιστημονικά και διοικητικά κίνητρα για την προσέλκυση και παραμονή τους στις νησιωτικές περιοχές.

Οι δυνατότητες της νέας γενιάς, της γενιάς με την καλύτερη επιστημονική συγκρότηση, αλλά με τις πιο ματαιωμένες προσδοκίες θυσιάζονται και αποτυπώνονται στην οικονομική και επαγγελματική τους ζωή, με αποτέλεσμα την μείωση του παραγωγικού δυναμικού της χώρας μας.

Είναι γνωστό, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat το ποσοστό των νέων, που κινδυνεύουν από φτώχεια στην Ελλάδα έφθασε στο 20,1%. Η κυβέρνηση της Ν.Δ., κινούμενη ψηφοθηρικά, απαντά με προεκλογικού τύπου εξαγγελίες για την αντιμετώπιση των υλικών και κοινωνικών στερήσεων των νέων με την χορήγηση στεγαστικών δανείων μέσω του προγράμματος «Σπίτι μου», με ευνοϊκά επιτόκια, αλλά με τέτοια εισοδηματικά κριτήρια και με προϋποθέσεις, που ασφαλώς η ένταξη τους θα αφορά ένα ελάχιστο αριθμό νέων.

Επίσης η κατ΄ επίφαση αύξηση του κατώτατου μισθού από 1η Απριλίου 2023, ο οποίος στην ουσία στην Ελλάδα, σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ μειώθηκε κατά 7,4% το 2022 λόγω του πληθωρισμού και της φορολογικής επιβάρυνσης.

Το ΠΑΣΟΚ επενδύει στους νέους ανθρώπους και προτείνει κίνητρα και μέτρα για την δημιουργία ενός ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος, την δημιουργία θέσεων εργασίας και την εξασφάλιση επαρκούς εισοδήματος.

Η αύξηση του ενεργειακού κόστους αντιμετωπίζεται με επιδοτήσεις δήθεν για τη στήριξη των καταναλωτών. Στην πραγματικότητα, η Κυβέρνηση, επιδοτεί τα υπερκέρδη των μεγάλων παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας, αδιαφορώντας για τις δημοσιονομικές επιπτώσεις και αποτυγχάνοντας να λύσει το πρόβλημα της ακρίβειας και του πληθωρισμού.

Η πολυδιαφιζόμενη ηλεκτρονική διακυβέρνηση του κ.Πιερρακάκη είναι αρκετά πίσω από τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες, όπως προκύπτει από μελέτες και έρευνα της Διανόεσις, αλλά όπως επισημάνθηκε και από την ΜαργκρέτεΒεστάγκερ,Εκτελεστική Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με χαρτοφυλάκιο «Ευρώπη έτοιμη για την Ψηφιακή Εποχή»σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής στις 14-02-2023 παρουσία του Πρωθυπουργού και του αρμόδιου Υπουργού. Συγκεκριμένα είπε, ότι «η χώρα σας έχει φθάσει στο 20% σε σχέση με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες, υπολείπεστε ακόμη το 80%.»

Η πολυπόθητη ανάπτυξη αποτελεί ζητούμενο και φαντάζει ως ανέκδοτο διότι ανάπτυξη χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά με συνεχή διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων δεν μπορεί να υπάρξει.

Η Κυβέρνηση με την ανάλγητη πολιτική της αγνοεί την ανάγκη για την επέκταση του επιδόματος ανεργίας των εποχικά απασχολούμενων στον τουρισμό.

Για το ΠΑΣΟΚ το εργατικό δυναμικό της χώρας αποτελεί την κινητήριο δύναµη της οικονοµικής και κοινωνικής προκοπής. Στους ανθρώπους αυτούς, οι οποίοι είναι οι βασικοί συντελεστές στήριξης του σημαντικού αυτού πυλώνα της οικονομίας πρέπει να δοθούν τα κίνητρα αυτά ενίσχυσης και ενδυνάμωσης, προκειμένου να συνεχίσουν εργάζονται στον τουριστικό τομέα και να σταματήσει η μαζική εισροή εργαζομένων από τρίτες χώρες, προκειμένου να καλύψουν τα κενά που δημιουργούνται.

Είναι γνωστές οι κινητοποιήσεις του Εργατικού Κέντρου Ρόδου και της πλειοψηφίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων των τουριστικών περιοχών, προκειμένου να επιτύχουν την επέκταση του επιδόματος του Ταμείου Ανεργίας και την τήρηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας, τα οποία στηρίζει το ΠΑΣΟΚ.

Στους τομείς της οικονομίας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών το συνολικό δημόσιο χρέος της χώρας, τον περασμένο Δεκέμβριο εκτινάχθηκε στο ποσό των 400,28 δισ. Ευρώ και φυσικά η ελληνική οικονομία παραμένει ευάλωτη πάλι στις αγορές. Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η νέα αυτή αύξηση του δημοσίου χρέους προέρχεται από νέο δανεισμό. Το γεγονός αυτό αποτελεί πηγή ανησυχίας, η οποία κλονίζει την ανθεκτικότητα της οικονομίας.

Στην οικονομική και κοινωνική κρίση προστίθεται και η βαθιά θεσμική-πολιτική κρίση. Το Επιτελικό κράτος της ΝΔ, που απέτυχε στην αντιμετώπιση της ακρίβειας και του πληθωρισμού, αρίστευσε στην υπερσυγκέντρωση της εξουσίας, στην ποδηγέτηση της ενημέρωσης και στην κατασπατάληση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης σε μεγάλες επιχειρήσεις και σε εταιρείες συμβούλων, ενώ δεν έχει προσφέρει ενισχύσεις στον πρωτογενή τομέα, αλλά ούτε και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Πρόσφατα, μετά τις καταγγελίες του Προέδρου μας, αποκαλύφθηκε η παρακολούθηση πολιτικών προσώπων. Δυστυχώς, κυριαρχούν αντιλήψεις και πρακτικές ελέγχου των δομών της κρατικής εξουσίας με στόχο την διαιώνιση της εξουσίας του κ. Μητσοτάκη. Ασφαλώς το θέμα αυτό άπτεται της δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος και του Κοινοβουλίου και εκθέτει την χώρα μας στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Είμαι εδώ μαζί σας για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να προχωρήσουμε με συνδετικό κρίκο και σταθερή πυξίδα μας: Τη ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟ. Για το παρόν και το μέλλον της.

Είναι γνωστή η πολυεπίπεδη παρουσία και ενασχόληση μου, τόσο στον πρώτο βαθμό Αυτοδιοίκησης ως Δήμαρχος Ρόδου, όσο και στον Δεύτερο Βαθμό από τις γνωστές αιρετές μου θέσεις.

Κατά την διάρκεια των Αυτοδιοικητικών περιόδων του Β΄ βαθμού (Αιρετής Νομαρχίας Δωδεκανήσου και Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου), είναι γνωστά τα πολλά και σύνθετα προβλήματα, που λύσαμε, για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη της Δωδεκανήσου, ως ενιαίας οικονομικής, περιβαλλοντικής, πολιτιστικής, γεωπολιτικής και αναπτυξιακής οντότητας.

Κατά την διάρκεια της θητείας μου ως Δήμαρχος Ρόδου υλοποιήσαμε έργα και προωθήσαμε δράσεις για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της Ρόδου, για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της εποχής, για την αναπτυξιακή προοπτική της Ρόδου.

Ο απολογισμός αυτός αφορά έργα και δράσεις στις υποδομές, στην κοινωνική πολιτική, τον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στην πολιτική προστασία, στο περιβάλλον, στην διαχείριση στερεών αποβλήτων, στα αντιπλημμυρικά, στην αγροτική οδοποιία, στην οικονομική εξυγίανση και αναζωογόνηση του Δήμου μας. ΄Ενα έργο μετρήσιμο, γνωστό και αυταπόδεικτο.

Είμαι εδώ και σας απευθύνω πρόσκληση να στηρίξετε με την ψήφο σας την απόφαση μου για την συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

Με τον πολιτικό χώρο, μέσα στον οποίο μεγαλώσαμε και γαλουχηθήκαμε με τις προοδευτικές πολιτικές και τις κοινωνικές κατακτήσεις, που εφάρμοσε στα χρόνια της διακυβέρνησης του για την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, την στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, την καθιέρωση και ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τον εκδημοκρατισμό θεσμών και δομών, την καθιέρωση του κράτους πρόνοιας και δικαίου.

Είμαι εδώ, οπλισμένος με την γνώση και την εμπειρία του παρελθόντος να προωθήσω στοχευμένες εθνικές και ευρωπαϊκές πολιτικές, που να αντισταθμίζουν οποιεσδήποτε αρνητικές συνέπειες στην οικονομική, κοινωνική και εδαφική συνοχή των νησιών μας.

Τα Δωδεκάνησα συνδυάζουν τον εξαιρετικό πλούτο της βιοποικιλότητας των οικοσυστημάτων τους, την ιδιαίτερη πολιτιστική τους ταυτότητα, την γεωπολιτική τους ιδιαιτερότητα, αλλά και μόνιμα φυσικά μειονεκτήματα, τα οποία έχουν σχέση με το νησιωτικό χαρακτήρα, την εξάρτηση από θαλάσσιες και εναέριες μεταφορές, την πληθυσμιακή συρρίκνωση των μικρών νησιών, την υγειονομική περίθαλψη, την επιχειρηματικότητα, την αυξημένη συχνότητα των φυσικών καταστροφών, τα προβλήματα απερήμωσης με αρνητικές επιπτώσεις στη γεωργία.

Επίσης η ευρύτερη γεωπολιτική αστάθεια και οι άνευ προηγουμένου προκλήσεις και απειλές της Τουρκίας, διαμορφώνουν ένα πολιτικό τοπίο γκρίζο και σκοτεινό, με άμεσο αντίκτυπο στο νησιωτικό μας σύμπλεγμα. Η χώρα μας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων αυτών, πρέπει να θέτει τα όρια εκείνα, τα οποία με βάση τις αρχές και τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, θα διασφαλίζουντην ειρήνη και την σταθερότητα, όπως έπραξε ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει επεξεργασμένες προτάσεις, που απαντούν με δίκαιο τρόπο στα προβλήματα των νησιωτών στους τομείς της οικονομίας, του περιβάλλοντος και της ίδιας της κοινωνίας.

Προτείνουμε την μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και ένα νέο ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους ενώ θέτουμε επιτακτικά την ανάγκη για φορολόγηση των υπερκερδών των λίγων.

Προτείνουμε την επιβολή πλαφόν στη λιανική, ώστε να πληρώνουν και οι εταιρείες ενέργειας ένα κόστος και ζητήσαμε η στήριξη να δίνεται με κίνητρα εξοικονόμησης ώστε να μειωθεί η κατανάλωση.

Προτείνουμε την ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας με στήριξη του ΕΣΥ και της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, την βελτίωση των υποδομών υγείας και την στελέχωση των δομών υγείας με γιατρούς ΕΣΥ πλήρους αποκλειστικής απασχόλησης, με αύξηση των αποδοχών τους ανάλογα με την αύξηση του πληθωρισμού και με την επαναφορά 13ου -14ου μισθού τους. Επίσης την κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και την αύξηση των θέσεων εργασίας στους επιμέρους τομείς Υγείας.

Στοχεύουμε στην αντιμετώπιση του Δημογραφικού προβλήματος, με ένα πρόγραμμα κοινωνικής στέγασης και στήριξης των νέων ανθρώπων, που θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις να παραμείνουν στην πατρίδα μας.

Για την τουριστική Πολιτική και Ανάπτυξη των Δωδεκανήσων θεωρούμε αναγκαίο για την βιωσιμότητα του τουρισμού στα νησιά μας την εφαρμογή οικολογικών και ψηφιακών λύσεων, που συνάδουν με τους στόχους της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, την προώθηση της έξυπνης χρήσης των ενεργειακών πόρων, της διαχείρισης του νερού, των αποβλήτων και της προστασίας της χλωρίδας και πανίδας. Την προσαρμογή δηλαδή στον «βιώσιμο αειφόρο τουρισμό», μία σύγχρονη τάση διεθνώς, που συνοψίζεται στη διατήρηση των φυσικών και πολιτισμικών πόρων, στη μείωση της εποχικότητας και στην ανάπτυξη της οικονομίας, με βάση τους στόχους και τις πρακτικές βιωσιμότητας, μέσα από το τρίπτυχο: «Αγροτική παραγωγή – μεταποίηση – διασύνδεση με τον τουρισμό».

Επίσης με δεδομένο την μικρή και περιορισμένη εδαφική έκταση των νησιών μας είναι αναγκαία η αύξηση του ποσοστού δόμησης σε ποσοστό 15-20% σε νέες αλλά και σε υφιστάμενες ξενοδοχειακές μονάδες. Ένα αναπτυξιακό κίνητρο, το οποίο αποδυνάμωσε η Κυβέρνηση της Ν.Δ. με τον περιορισμό της δόμησης, σύμφωνα με τη πρόσφατη θεσπισθείσα κατάργηση όλων των κατά παρέκκλιση άρτιων και οικοδομήσιμων γηπέδων.

Επίσης είναι αναγκαία η ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου και των δασικών χαρτών και η στελέχωση του Κτηματολογίου Ρόδου, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι χιλιάδες κτηματολογικές εγγραφές για την διευκόλυνση των μεταβιβάσεων, των αδειοδοτήσεων, των δανειοδοτήσεων. Ένα αναπτυξιακό εργαλείο για την εύρυθμη συναλλακτική αξιοπιστία και την προώθηση των επενδύσεων.

Θέλουμε οι πολίτες να επιλέξουν το πρόγραμμα μας. ΄Ενα πρόγραμμα, γνήσια προοδευτικό, που θα υπηρετεί την κοινωνική δικαιοσύνη, την δημοκρατία και την ευημερία, με την αλλαγή του παλαιού παραγωγικού μοντέλου και την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης.

~Με περισσότερες και ποιοτικότερες επενδύσεις για την μετάβαση της χώρας στην ψηφιακή και στην πράσινη ανάπτυξη.

~Με κίνητρα ενίσχυσης των παραγωγικών επενδύσεων και χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

~Με επενδύσεις σε υποδομές και μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

~ Με την στήριξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους αγοράς λιπασμάτων, αγροτικών εφοδίων, καυσίμων, την αδυναμία δανειοδότησης, την καθυστέρηση ένταξης και πληρωμής των νέων αγροτών, την αδυναμία καταβολής ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΦΚΑ αλλά και των οξυμένων προβλημάτων των παράκτιων επαγγελματιών αλιέων, όπως τα αυξημένα φορολογικά τους βάρη, οι ακριβές λιμενικές υπηρεσίες και γενικά τα οικονομικά βάρη, που αντιμετωπίζουν, λόγω του αυξημένου ενεργειακού κόστους, με τις δέουσες πολιτικές παρεμβάσεις, για την χορήγηση αποζημιώσεων και την ελάφρυνση του λειτουργικού κόστους των αλιευτικών τους επιχειρήσεων.

~Με τηνεπαναφορά της προστασίας της πρώτης κατοικίας και την επικαιροποίηση των κριτηρίων του νόμου του ΠΑΣΟΚ από το 2010. Με την απόλυτη προστασία της αγροτικής γης για να αποφύγουμε τον αφελληνισμό της ελληνικής οικονομίας.

Απέχουμε πολύ ιδεολογικά από τη λογική ενός κράτους που διχάζει την κοινωνία και πλήττει τη δημοκρατία.

Στο σημείο αυτό θέλω να αναφερθώ στην πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη για συγκυβέρνηση είτε με τη Ν.Δ., είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά χωρίς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργό, η οποία έχει οδηγήσει σκοπίμως σε λανθασμένες ερμηνείες, γιατί δεν έχουν μελετηθεί οι όροι τους οποίους έθεσε, προκειμένου να μην υπάρξει πολιτική αστάθεια.

Πρώτον, να πάρει το ΠΑΣΟΚ ισχυρό διψήφιο ποσοστό.

Δεύτερον, να υπάρξει προγραμματική συμφωνία στην οποία να γίνουν αποδεκτές ορισμένες βασικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ. Ρύθμιση χρεών, προστασία πρώτης κατοικίας, αυξήσεις μισθών, αναδιανομή του Ταμείου Ανάκαμψης, στήριξη του ΕΣΥ .

Τρίτον, με βάση την προγραμματική συμφωνία που θα προκύψει να επιλεγεί και ο πρωθυπουργός που θα την υπηρετήσει.

Επιπλέον αν κανένα κόμμα δεν έχει την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή και ο κ. Μητσοτάκης, παραδώσει την διερευνητική εντολή στο δεύτερο κόμμα για σχηματισμό Κυβέρνησης, αλλά ο κ. Τσίπρας δεν την αποδεχθεί, αν δεν είναι πρώτο κόμμα (όπως είπε), που θα οδηγηθούμε;;;

Οι πολίτες κουρασμένοι και απογοητευμένοι αγωνιούν για τη ζωή τους αλλά και για το μέλλον τους.

Είμαι εδώ μαζί σας για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δώσουμε και πάλι ισχυρή παρουσία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, για το μέλλον της Δωδεκανήσου, για όλα όσα μας απασχολούν, για όλα όσα δικαιούμαστε αλλά δεν είχαμε τώρα την κοινοβουλευτική παρουσία να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ ενωμένο και αποφασισμένο να αγωνιστεί, για να δώσει ξανά ελπίδα και προοπτική στους πολίτες και στην Χώρα.

Πρόσκληση για την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Μια πρόταση για το μέλλον της Δωδεκανήσου και της χώρας μας και:

Προχωράμε ΜΑΖΙ.

Για τα ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ, που ονειρευόμαστε.

Για τα ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ, που ζούμε.

Για μια ΕΛΛΑΔΑ με οικονομική ανάπτυξη, με κοινωνική δικαιοσύνη, για ένα σύγχρονο κράτος δικαίου.

Με τιμή

ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ- ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ