Πολιτική

Αντώνης Γιαννικουρής, ένας παθιασμένος νησιώτης… «πρέπει να εκλεγεί γιατί είναι χρήσιμος για τα Δωδεκάνησα»

Εντυπωσιακή, τόσο σε όγκο όσο και σε παλμό, ήταν η κεντρική προεκλογική ομιλία στην Ρόδο, του υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατία στα Δωδεκάνησα Αντώνη Γιαννικουρή, με τις στιγμές ενθουσιασμού και συγκίνησης να εναλλάσσονται στην πανηγυρική ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί στον Ροδιακού Ομίλου Αντισφαίρισης.

Κλίμα διθυραμβικό και ιδιαίτερα φορτισμένο, με τον ίδιο τον Αντώνη να δηλώνει συγκινημένος για τους πάνω από 500 Ροδίτες και Ροδίτισσες που έδωσαν το παρών κι ενώθηκαν σαν κύμα αισιοδοξίας, στέλνοντας έτσι παντού το μήνυμα νίκης της Νέας Δημοκρατίας την Κυριακή των εκλογών.

Ήταν αξιοσημείωτο ότι ταξίδεψαν, για λίγες ώρες στην Ρόδο από την Αθήνα, ο Προέδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του μεγαλύτερου επιστημονικού και επαγγελματικού φορέα της χώρας Γιώργος Στασινός, ο Κυβερνήτης District-25 της ΑΧΕΠΑ Hellas, μια από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες ομογενειακές οργανώσεις Κωνσταντίνος Βαρσάμης και η ακαδημαϊκή ερευνήτρια και γενική γραμματέας των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca με έδρα το Βατικανό Βίκυ Μπαφατάκη, μόνο και μόνο για να τιμήσουν τον Αντώνη και να δηλώσουν, με τον πιο ηχηρό τρόπο, την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του.

Επίσης, ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Άγιος Εφραίμ, Φιλήμων Νικολάου και ο πρόεδρος του Ροδιακού Συλλόγου Αυτοκίνησης Τάσος Αρνάς ανέβηκαν στο βήμα και μίλησαν θερμά για το πείσμα, την μαχητικότητα και την προσφορά του Αντώνη στην τοπική κοινωνία. Υπογράμμισαν ότι είναι άνθρωπος με σπάνιο ήθος και αξίες και κάλεσαν τους Ροδίτες να τον στηρίξουν, τονίζοντας ότι η κεντρική πολιτική σκηνή του ανήκει δικαιωματικά.

Είπαν μεταξύ άλλων για τον Αντώνη:

Γιώργος Στασινός: «Όταν ψηφίζουμε, πρέπει να ψηφίζουμε ανθρώπους ικανούς, όπως ο Αντώνης, που μπορούν να προσφέρουν ουσιαστικά στον τόπο γιατί μετά εμείς διαμαρτυρόμαστε γιατί δεν μπορούν να προσφέρουν και να κάνουν αυτά που πρέπει. Εμείς οι ίδιοι είμαστε υπεύθυνοι κι εμείς οι ίδιοι θα πρέπει να ψηφίζουμε σωστά»

Κωνσταντίνος Βαρσάμης: «Εκείνο που χαρακτηρίζει τον Αντώνη είναι ότι αγαπά με πάθος, σχεδόν με εμμονή τον τόπο του, τα Δωδεκάνησα»

Βίκυ Μπαφατάκη: «Ο Αντώνης είναι ένας άνθρωπος γεμάτος φως. Είναι αυτό που ερμηνεύεται ως πολιτική ηθική : αξίες, ηθική, ευγένεια, καλλιέπεια κι αγάπη για τον τόπο του.»

Φιλήμων Νικολάου: «Ο Αντώνης είναι άνθρωπος με Α κεφαλαίο, αναδεικνύει συνεχώς τον εθελοντισμό και την φιλανθρωπία, είναι καταδεκτικός, πρακτικός, ουσιαστικός, κρατά τον λόγο του, κάνει πράξη ό,τι υπόσχεται. Είναι άνθρωπος που έχει αποδείξει ότι αξίζει να μας αντιπροσωπεύσει στη Βουλή.»

Τάσος Αρνάς: “Είναι μια ξεχωριστή περίπτωση, έχει σκέψεις, ιδέες, όραμα. Έχει αυτό που λείπει απ’ όλους που είναι τώρα στη Βουλή!”.

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η παρουσία του 17άχρονου Θωμά Σάββενα, που με τον αυθορμητισμό και θέρμη της νιότης του άγγιξε τους πάντες : «Μου είναι δύσκολο και πρωτόγνωρο να μιλάω μπροστά σε τόσο πολύ κόσμο. Είναι η πρώτη φορά που ψηφίζω. Ο Αντώνης μου έδωσε την ελπίδα ότι μπορεί να κάνει πολλά, κατανοώντας τις αγωνίες, τους προβληματισμούς και τα όνειρά μου. Όποιος τον γνωρίζει, καταλαβαίνει ότι θα τον έχει πλάι του ανά πάσα στιγμή. Θέλω, αν πιστεύετε στις αγνές σκέψεις μου, να στρέψετε το βλέμμα ψηλά, στον καταγάλανο ουρανό και να στηρίξετε με σιγουριά τον Αντώνη Γιαννικουρή», κατέληξε κερδίζοντας το χειροκρότημα του κοινού.

Η συντονίστρια της εκδήλωσης, δημοσιογράφος και τέως βουλευτής Νατάσα Ράγιου, μιλώντας από καρδιάς, υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

«Είμαι εδώ, συνειδητά, για έναν άνθρωπο που πιστεύω ότι ξεχωρίζει και αξίζει. Τον στηρίζω γιατί είναι νέος, έντιμος, αξιόπιστος, αποφασιστικός και αποτελεσματικός.

Γιατί αγωνίζεται και θέλει με πάθος να ασχοληθεί με τα κοινά

Γιατί όλη του την ζωή δουλεύει και προσφέρει

Γιατί είναι βαθιά δημοκράτης και πιστεύει στην αξιοκρατία

Γιατί είναι τεχνοκράτης και ξέρει τι σημαίνει δομή, κατασκευή, χτίσιμο

Γιατί είναι καλής πάστας άνθρωπος και οι καλές πάστες λείπουν από την κεντρική πολιτική σκηνή, σας το λέω εγώ, που έχω θητεύσει στη Βουλή και γνωρίζω τι κυκλοφορεί εκεί.

Με τον Αντώνη συμβαίνει το εξής δραστικό τρίπτυχο : «τον γνωρίζεις, τον αγαπάς, τον ψηφίζεις», είπε, ξεσηκώνοντας τον κόσμο.

«Ο Αντώνης Γιαννικουρής πρέπει να εκλεγεί. Όχι γιατί είναι φίλος μου και φίλος σας . Ή γιατί είναι καλό παιδί. Πρέπει να εκλεγεί γιατί είναι χρήσιμος. Για την κοινωνία, για τα Δωδεκάνησα, για την Ελλάδα του αύριο . Γιατί λέει αυτά που εννοεί και εννοεί αυτά που λέει.

Στην ομιλία του, ο Αντώνης Γιαννικουρής, αναφέρθηκε «στην Ελλάδα που θυμάται, που δεν θέλει στασιμότητα, ερασιτεχνισμούς και πειράματα. Και που μετά από τέσσερα χρόνια κρίσεις και περιπέτειες στάθηκε όρθια, γιατί την κράτησαν δυνατά και ικανά πολιτικά χέρια.»

«Θεωρώ χρέος και τιμή μου, σε καιρούς δύσκολους για την πατρίδα μου, να δηλώσω ΠΑΡΩΝ σε μια εθνική προσπάθεια, αρκεί να είναι καθαρή και έντιμη. Πιστεύω σε εκείνους που δεν έχουν ανάγκη την πολιτική, αλλά θέλουν να συμβάλουν με τις γνώσεις και την όρεξή τους, στην πρόοδο και την προκοπή. Δυστυχώς μέχρι στιγμής, δεν είναι αρκετοί. Γι’ αυτό δεν κάνουν την διαφορά. Στο χέρι σας είναι να γίνουν περισσότεροι.

Πιστεύω βαθιά ότι οι πολίτες είναι έτοιμοι να επιλέξουν και νέους και ικανούς ανθρώπους, που έχουν δοκιμαστεί στην επαγγελματική τους πορεία και έχουν αποδεδειγμένα ένσημα.

Πιστεύω στην Ελλάδα που μάχεται, που αγωνίζεται, με ανθρώπους δημιουργικούς, που δεν συμβιβάζονται με την μετριότητα, που πορεύονται με αλήθειες, που εργάζονται οργανωμένα και συστηματικά για ένα καλύτερο αύριο.

Το χρέος προς τα Δωδεκάνησα είναι τόσο μεγάλο όσο και η τιμή που αξίζει στα νησιά μας.

Δεν υπόσχομαι τίποτα που δεν μπορώ να τηρήσω. Είναι η μόνη ξεκάθαρη και τίμια πολιτική δέσμευση απέναντι σε εσάς αλλά και στον εαυτό μου.»

Η εκδήλωση της Τρίτης θα μείνει σίγουρα χαραγμένη στο μυαλό όσων ήταν εκεί. Έδειξε ότι οι νησιώτες θέλουν να στείλουν τον Αντώνη Γιαννικουρή στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, ο πρώην βουλευτής Βασίλης Χρύσης , οι αντιδήμαρχοι Τάσος Σπανός, Τηλέμαχος Καμπούρης, Αλέξης Κολιάδης, Κώστας Ταρασλιάς, οι αντιπεριφερειάρχες Χαρούλα Γιασιράνη, Κάλλιστος Διακογεωργίου, Χρήστος Ευστρατίου, Χρήστος Μπάρδος και ο εντεταλμένος της Περιφέρειας Κώστας Χρυσοχοίδης, ο επικεφαλής της Παράταξης «Ρόδος Αξιών» γιατρός Δημήτρης Κρητικός, ο πρόεδρος ΔΗΜΤΟ ΝΔ Ρόδου Αντώνης Αρφαράς, ο χειρουργός Κώστας Κουτσόπουλος ήταν μεταξύ των παρισταμένων στην ομιλία του Αντώνη Γιαννικουρή.

Οι εκπλήξεις της βραδιάς:

– Το μήνυμα του πρώην υπουργού και εκ νέου υποψηφίου Μάνου Κόνσολα ο οποίος, μέσω στενού συνεργάτη του που παρέστη στην εκδήλωση. Μετέφερε φωνή ενότητας και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Αντώνη, σημειώνοντας ότι «η συνεργασία με νέους και δυναμικούς ανθρώπους, μόνο θετικά μπορεί να φέρει στα Δωδεκάνησα.»

– ένα συγκινητικό φινάλε: Μετά το τέλος της ομιλίας, η συνύπαρξη στην σκηνή, δίπλα στον Αντώνη, του μικρότερου και του μεγαλύτερου ψηφοφόρου του, 17 και 92 ετών αντίστοιχα !