Περιφέρεια

Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για το Νότιο Αιγαίο, ύψους 120 εκατ ευρώ, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης

Έπιασαν τόπο οι πιέσεις του Περιφερειάρχη για την αποκατάσταση της υποχρηματοδότησης του Νοτίου Αιγαίου – Δικαιούχος του Προγράμματος η Περιφέρεια για να διασφαλιστεί η απορρόφηση των πόρων

Την ενίσχυση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου στα 120 εκατ. ευρώ, από 52 εκατ. το 2017, ανακοίνωσε σήμερα ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης, στο πλαίσιο της παρουσίασης του αναπτυξιακού κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου.

Της Ρένας Παυλάκη

Η αύξηση των πόρων για το Νότιο Αιγαίο, αποτελεί ένα πάγιο και διαρκές αίτημα του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, που σε όλους τους τόνους και σε κάθε ευκαιρία θέτει προς την κυβέρνηση, προκειμένου να αποκατασταθεί η ανισότητα του Νοτίου Αιγαίου ως προς τις χρηματοδοτήσεις, αφού είναι η πλέον υποχρηματοδοτημένη Περιφέρεια της χώρας, παρά το γεγονός ότι συνεισφέρει τα μέγιστα στον Εθνικό κορβανά.

Ο κ. Χατζημάρκος έθεσε και σήμερα το ίδιο θέμα, ενώπιον του πολυμελούς κυβερνητικού κλιμακίου, ενώ χαριτολογώντας «απείλησε» τον Υφυπουργό Ανάπτυξης ότι θα δυσκολευτεί να φύγει από το νησί, αν δεν ικανοποιήσει το αίτημά του.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

 

Ο  Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης ανακοίνωσε την γενναία αύξηση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου στα 120 εκατ. ευρώ από το ΠΔΕ και μάλιστα πρόσθεσε ότι δικαιούχος στο εξής του Προγράμματος θα είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που διαθέτει την Διοικητική και Τεχνική Επάρκεια για να εντάξει έργα κλίμακας που έχουν ανάγκη τα νησιά.

Σημειώνεται ότι στην αρχική του μορφή του το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα   Νοτίου Αιγαίου  των 52 εκατ. ευρώ, είχε ως δικαιούχους τους Δήμους των μικρών νησιών οι οποίοι δεν διαθέτουν τεχνική επάρκεια, με αποτέλεσμα η απορρόφηση του Προγράμματος, μέχρι σήμερα να μην υπερβαίνει το 20%.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

&nbsp

Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, με τον Υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, συντονιστή της παρουσίασης του Αναπτυξαικού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου
Πηγή RealVoice