Δήμος

Άνοιγμα του Δήμου Ρόδου στην τουριστική αγορά της Μαλαισίας και των Φιλιππίνων

Τη Ρόδο επισκέφθηκαν την Κυριακή 7 και τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2023 τουριστικοί πράκτορες από τη Μαλαισία και τις Φιλιππίνες.

Οι Lim Chee Tong, Mei Lee (Mrs Lim), Koh Jia Yong του τουριστικού πρακτορείου Jebsen Travel & Tours, Kathleen Kiener Javellana και Dennis D. Javellana του τουριστικού πρακτορείου Jebsen D&K, Selina Tan και Chuah Teong Huat του τουριστικού πρακτορείου MB Fleet Services, David B. C. Lim του τουριστικού πρακτορείου Client, Chew Ling Ping του τουριστικού πρακτορείου Ezz Travel SDN BHD, Chay NG του τουριστικού πρακτορείου Forerank Travel και Koh Jia Yon εκπρόσωπος του γραφείου εκμετάλλευσης αεροπορικών εταιριών AA Aviation SDN BHD με τους συνεργάτες τους, αφίχθησαν στη Ρόδο στο πλαίσιο μιας κρουαζιέρας που πραγματοποίησαν με το κρουαζιερόπλοιο Star Pride της εταιρίας Wind Star, η οποία είχε ως αφετηρία την Κωνσταντινούπολη.

Στόχος των τουριστικών πρακτόρων ήταν να γνωρίσουν από κοντά τη Ρόδο ώστε να εγκαινιάσουν μία νέα αγορά για τη χώρα τους, καθώς, μετά την περίοδο Covid προσανατολίζονται σε μια προσέγγιση νέων αγορών και στις προθέσεις τους είναι πέρα από την Ασία και η νότια Ευρώπη. Επομένως, η Ρόδος θεωρείται γι΄ αυτούς ένας άκρως ενδιαφέρων προορισμός.

Οι τουριστικοί πράκτορες έφθασαν στη Ρόδο στις 08:00 το πρωί της Κυριακής, όπου τους παρέλαβε ο τέως πρόξενος της Ελλάδας στη Μαλαισία την περίοδο 1988-2020, Εμμανουήλ Νιοτής, ο οποίος τους έκανε περιήγηση, με τη βοήθεια ξεναγού, στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, στη σύγχρονη πόλη της Ρόδου και στη Λίνδο.

Οι τουριστικοί πράκτορες δήλωσαν ενθουσιασμένοι και γοητευμένοι με το νησί, τις ομορφιές, την ιστορία, τον πολιτισμό και την καθαριότητα του και διατύπωσαν την πρόθεσή τους να εντάξουν τη Ρόδο στους προορισμούς που επιλέγουν να προτείνουν στους πελάτες τους. Επιπρόσθετα, εξήραν τη φιλική αντιμετώπιση που είχαν από τους ντόπιους κατοίκους, ενώ βρήκαν πολύ νόστιμη και προσφιλή στις γεύσεις τους την ελληνική κουζίνα.

Τη δυσκολία πρόσβασης των Μαλαισιανών και Φιλιππινέζων τουριστών στη Ρόδο, έχει την πρόθεση σύντομα να λύσει μια ιδιωτική αεροπορική εταιρία η οποία σύντομα θα ξεκινήσει τις διαδικασίες ένταξης πτήσεων charters από την Κουάλα Λαμπούρ της Μαλαισίας προς τη Ρόδο.

Οι Ασιάτες τουρίστες ενδιαφέρονται κυρίως για την ιστορία, τα αρχαιολογικά μνημεία, τους αρχαιολογικούς χώρους, τον πολιτισμό, την κουλτούρα των ντόπιων κατοίκων και τη γαστρονομία κάθε τουριστικού προορισμού που επισκέπτονται. Έτσι, προτιμούν να επισκέπτονται τουριστικούς προορισμούς σε περιόδους low και off season, αφού οι πελάτες τους δεν επιθυμούν ειδικά τον ήλιο και το κολύμπι στη θάλασσα, αλλά αναζητούν περισσότερη ηρεμία, ποιότητα υπηρεσιών, καλό φαγητό και απόλαυση εμπειριών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης τους στη Ρόδο, οι Μαλαισιανοί και Φιλιππινέζοι τουριστικοί πράκτορες είχαν τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2023, στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Ρόδου, μια εθιμοτυπική συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Ρόδου Αθανάσιο Βυρίνη, παρουσία του Εμμανουήλ Νιοτή και του Ρόδιου τουριστικού πράκτορα Γεωργίου Ιακώβου Ιωαννίδη. Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν δώρα, ενώ σε όλους τους επισκέπτες δόθηκαν τσάντες με έντυπο υλικό, παραδοσιακά γλυκά και δώρα από τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου.

Καλωσορίζοντας τους επισκέπτες, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων, Θανάσης Βυρίνης, δήλωσε: «Εκ μέρους του Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη σας καλωσορίζω στη Ρόδο και είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να γνωρίσετε και να απολαύσετε τη διαμονή σας και τις εμπειρίες που προσφέρει αυτό το υπέροχο νησί. Είστε τυχεροί που επιλέξατε μια από τις πιο όμορφες και πλούσιες σε ιστορία και πολιτισμό περιοχές της Ελλάδας.

Η Ρόδος είναι γνωστή για τις όμορφες παραλίες της, το μεσαιωνικό της κάστρο, το εντυπωσιακό λιμάνι, την υπέροχη ατμόσφαιρα και τους φιλόξενους κατοίκους της. Εδώ θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για να χαλαρώσετε, να διασκεδάσετε και να μάθετε περισσότερα για την ελληνική κουλτούρα και παράδοση.

Χαίρομαι που σας βλέπω εδώ από τη Μαλαισία και τις Φιλιππίνες. Γνωρίζω ότι αυτές οι χώρες έχουν επίσης μεγάλη ποικιλία φυσικών και πολιτιστικών αξιοθέατων και ότι οι λαοί σας φημίζονται για την εκτίμησή τους. Ελπίζω να νιώσετε σαν στο σπίτι σας εδώ στο νησί μας.

Η ιδιότητά σας, ως ταξιδιωτικοί πράκτορες, είναι σημαντικό και δύσκολο επάγγελμα, αφού απαιτεί να είστε άριστοι γνώστες των προορισμών που προωθείτε και διαπιστώνω ότι η ευγένειά σας και το ενδιαφέρον σας πιστοποιούν την ποιότητα των υπηρεσιών σας. Θα ήθελα να συνεισφέρω στο έργο σας, προσφέροντάς σας χρήσιμες πληροφορίες, υποδείξεις και προτάσεις για το Νησί των Ιπποτών».

Στη συνέχεια έδωσε απαντήσεις στις ερωτήσεις που αφορούσαν την ιστορία της Ρόδου, τον σχεδιασμό της βιωσιμότητας μέσα και από τις δυνατότητες εναλλακτικού τουρισμού, τον αριθμό των επισκεπτών και τις κύριες αγορές από τις οποίες προέρχονται, λεπτομέρειες που αφορούν τις κρουαζιέρες, τα αξιοθέατα και τις υποδομές που διαθέτει το νησί, καθώς και τις περιόδους υψηλής προσέλευσης.

Χαιρετισμό και θερμό καλωσόρισμα απηύθυνε και ο αντιδήμαρχος Τύπου, Επικοινωνίας και Εθιμοτυπίας Κώστας Ταρασλιάς, ο οποίος προέτρεψε τους επισκέπτες να εξερευνήσουν τη Ρόδο.

Συζητώντας με τη διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου και τους προϊστάμενους των δυο Τμημάτων, συμφωνήθηκε πολύ σύντομα να πραγματοποιηθεί ένα fam trip για τους παριστάμενους, ώστε να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα το νησί και τις ευκαιρίες που δίνει στους επισκέπτες του.