Πολιτική

Θερμή υποδοχή της Ελευθερίας Φτακλάκη στην Αστυπάλαια

Την Αστυπάλαια, επισκέφθηκε την Τρίτη 9 Μαΐου, η Ελευθερία Φτακλάκη, υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας. Η κα Φτακλάκη έτυχε εγκάρδιας υποδοχής από τον κόσμο, στην «πεταλούδα» του Αιγαίου, δείχνοντας τη στήριξή τους στο πρόσωπό της, στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου.

Η υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου συναντήθηκε με κατοίκους, επιχειρηματίες και αυτοδιοικητικούς, καθώς και με την Δημοτική Τοπική Οργάνωση (ΔΗΜ.Τ.Ο.) Αστυπάλαιας της ΝΔ.

Ο Δήμαρχος Νικόλαος Κομηνέας την καλωσόρισε στο νησί, συζήτησαν θέματα της Αυτοδιοίκησης και αναφέρθηκαν διεξοδικά στην πορεία υλοποίησης του πρωτοποριακού έργου αναβάθμισης του νησιού μέσω του καινοτόμου προγράμματος «Astypalea: smart & sustainable island» (Αστυπάλαια: έξυπνο και βιώσιμο νησί) από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Αστυπάλαιας. Το πρότυπο πρόγραμμα έχει ως στόχο τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων μέσω της μετατροπής της Αστυπάλαιας σε υπόδειγμα πράσινης κινητικότητας και κυκλικής οικονομίας, τόσο σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις, όσο και στο σκέλος της παραγωγής ενέργειας, δίνοντας παράλληλα νέα ταυτότητα στον τουρισμό του νησιού.

«H Aστυπάλαια σημαντικό παράδειγμα των προσπαθειών της ελληνικής κυβέρνησης για καινοτομία και πράσινη ενέργεια. Αυτό το οποίο γίνεται σε αυτό το όμορφο νησί της Δωδεκανήσου, που πρωταγωνιστεί παγκοσμίως, έχει πολύ μεγάλη σημασία, για όσα επιτεύχθηκαν. Αυτά που γίνονται στην Αστυπάλαια που πρωτοπορεί, δεν γίνονται σε πολλά μέρη του κόσμου. Τα νησιά της Δωδεκανήσου (Ρόδος, Αστυπάλαια, Τήλος, Χάλκη) και γενικότερα του Νοτίου Αιγαίου κάνουν άλματα στον τομέα της πράσινης μετάβασης και της βιώσιμης ανάπτυξης την τελευταία τετραετία, με τα πρωτοπόρα προγράμματα που «τρέχουν». Γιατί μέσω των συνεργασιών σε όλα τα επίπεδα μπορεί η ελληνική περιφέρεια και ειδικά μια νησιωτική περιφέρεια, να προχωρήσει στο μέλλον με αλματώδεις ρυθμούς, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων και τις παροχές των επισκεπτών. Και όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτό που συντελείται στην Αστυπάλαια, είναι επανάσταση», τόνισε χαρακτηριστικά η κα Φτακλάκη.

Στην τελική ευθεία προς τις κάλπες, η κα Φτακλάκη ζήτησε συστράτευση στον αγώνα της Νέας Δημοκρατίας, ψήφο εμπιστοσύνης και αυτοδυναμία από την πρώτη Κυριακή, ώστε να μην οδηγηθεί η χώρα σε παλινωδίες.