Πολιτική

Γιάννης Παππάς από Τήλο: «συνεργός της συνέπειας στην υπόσχεση για την ανάπτυξη των μικρών νησιών»

Θερμή υποδοχή, με εκφράσεις συγκίνησης και ελπίδας δέχθηκε ο υπ. Βουλευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ. στο νησί της Τήλου. Οι Τηλιακοί, αναφέρθηκαν με τα καλύτερα λόγια στα έργα που έγιναν τα τελευταία χρόνια, γι΄ αυτό και το αίσθημα της εγκατάλειψης, άρχισε σιγά – σιγά να υποχωρεί, παρά τα προβλήματα που ακόμα αντιμετωπίζουν.

«Η Πολιτεία μας, οφείλει σαφώς να ενισχύσει όσο το δυνατόν περισσότερο τα νησιά αυτά με υποδομές, ώστε να γίνονται ελκυστικά και να δημιουργούνται νέοι ορίζοντες εργασίας, που να συγκρατούν τους νέους. Προσπαθούμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ακόμη και βέβαια, δεν είναι λίγα.

Προσωπικά, έχω μεγάλη αδυναμία στα μικρά νησιά και είναι εμφανές αυτό. Γι΄αυτό και θα συνεχίσω να φροντίζω για τη συγκοινωνία, την εργασία και τις τοπικές δομές υγείας. Είμαι εδώ, είμαι ανάμεσά σας και χαίρομαι ιδιαίτερα, όταν ένας δήμαρχος μικρού νησιού με τοποθετεί «συνεργό» του στην ανάπτυξη του τόπου του. Χαίρομαι, όταν γίνομαι μέρος αυτής της συνέπειας, στην προσωπική και πολιτική υπόσχεση για την ανάπτυξη των δυνατοτήτων του κάθε νησιού. Νοιώθω ιδιαίτερη υπερηφάνεια, όποτε διαπιστώνω ότι, μικρά νησιά, με ειδικές δυσκολίες, αλλά με αναπτυξιακές δυνατότητες, κάνουν την αρχή, για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων, όπως π.χ. τη μετάβαση στην πράσινη ανάπτυξη ή την εκμετάλλευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αξιοποιεί όλα τα Προγράμματα που αφορούν στην πρόοδο των νησιών, όπως π.χ. το Φιλόδημος ΙΙ, Τρίτσης (με εκπροσώπηση των νησιών από υπουργεία μέσω ΕΣΠΑ) πρόσθετες χρηματοδοτήσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και το καινοτόμο Πρόγραμμα ΝΕΑΡΧΟΣ για δημόσια έργα σε νησιωτικούς δήμους, σε μονάδες αφαλάτωσης, σε διαμόρφωση λιμανιών, επομένως  αναφέρεται στις ΔΕΥΑ και στα Λιμενικά Ταμεία.

Είναι ευκαιρία μεγάλη. Και θα στηρίξουμε τον κάθε αυτοδιοικητικό που θα καινοτομήσει, διότι καμία από αυτές τις λύσεις που προτείνουμε, δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς τη  στήριξη της τοπικής κοινωνίας και της αυτοδιοίκησης.

Οι ευκαιρίες για τα νησιά, άνοιξαν αυτά τα χρόνια από τη Ν.Δ. και αυτό είναι γεγονός. Το αν θα συνεχιστούν δυναμικά, εξαρτάται, από το αν εσείς το θέλετε. Προσωπικά, έχω ως αρχή να στηρίζω τον κάθε δήμαρχο που θέλει να δουλέψει δυναμικά για τον τόπο του, με αυτά τα νέα δεδομένα» τόνισε ο κ. Παππάς.