Τουρισμός

Στη Ρόδο ο Ολλανδός blogger Bas Wannoij του δημοφιλούς ταξιδιωτικού ιστότοπου Griekenland.ne

Στη Ρόδο βρέθηκε στο διάστημα από 29 Απριλίου έως 6 Μαΐου 2023 ο εκδότης, ταξιδιωτικός συντάκτης και blogger Bas Wannoij, ιδιοκτήτης και διαχειριστής του ταξιδιωτικού ιστότοπου Grieckenland.net.

Το Griekenland.net ιδρύθηκε το έτος 2001 από τον Bas Wannoij και σήμερα αποτελεί το κορυφαίο portal/ blog για την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό στην Ολλανδία και στο Βέλγιο, έχει ετησίως 2.7 εκατομμύρια επισκέπτες, 51.000 followers στο Facebook και 2.129 followers στο Twitter.

Η δραστηριότητα κοινοποιείται και στα κοινωνικά δίκτυα LinkedIn και Instagram ενώ κάθε εβδομάδα το newsletter αποστέλλεται σε 10.000 αναγνώστες του blog στην Ελλάδα. Ο ίδιος έχει αποσπάσει σημαντικά βραβεία, όπως το Travvies Travel Website Award.

Ο Bas Wannoij εκδίδει σε πέντε χιλιάδες αντίτυπα και το ετήσιο καλαίσθητο έντυπο περιοδικό Kala, μία έκδοση με σαράντα οκτώ σελίδες όπου παρουσιάζονται στο αναγνωστικό κοινό τουριστικοί προορισμοί από όλη την Ελλάδα. Το συγκεκριμένο έντυπο που έχει μία διαφορετική προσέγγιση από τα κλασσικά ταξιδιωτικά περιοδικά, δημιουργώντας στους αναγνώστες του την επιθυμία να επισκεφθούν τους προορισμούς στην Ελλάδα που προτείνει, συμμετέχει κάθε χρόνο στη διεθνή τουριστική έκθεση Vakantiebeurs, η οποία διεξάγεται στην Ουτρέχτη τον Ιανουάριο κάθε έτους.

Το Grieckenland.net εστιάζει στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που αναπτύσσονται σε κάθε τουριστικό προορισμό, καθώς στόχος της προσπάθειας αυτής είναι η προσέλκυση τουριστών που επιθυμούν να γνωρίσουν καλύτερα τη χώρα που επισκέπτονται και να έχουν εμπειρίες που διαφοροποιούνται από το κλασικό μοτίβο Ήλιος και Θάλασσα καθώς και η επέκταση της τουριστικής περιόδου.

Για τον λόγο αυτό, ο Bas Wannoij επέλεξε να επισκεφθεί τη Ρόδο την περίοδο αυτή, καθώς είχε προγραμματίσει να συμμετάσχει στον διεθνή μαραθώνιο Rhodes Marathon 2023, με το σκεπτικό να προταθεί η δραστηριότητα αυτή στους Ολλανδούς σε συνδυασμό με οικογενειακές διακοπές, καθώς το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για την Ολλανδία είναι περίοδος διακοπών.

Φανατικός υποστηρικτής των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, περιηγήθηκε σε ορεινά παραδοσιακά χωριά της Ρόδου, επισκέφθηκε όλα τα κάστρα του νησιού και απόλαυσε τις φημισμένες παραλίες του. Συγκεκριμένα περιηγήθηκε στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, στη σύγχρονη πόλη της Ρόδου, επισκέφθηκε το πάρκο του Ροδινιού, τις Πηγές Καλλιθέας, το Φαληράκι, τις παραλίες Antony Quinn, Λαδικό, Τραουνού, Αγάθη και Άγιος Γεώργιος, τα χωριά Κοσκινού, Ψίνθος, Μαριτσά, Παστίδα, Αφάντου, Κολύμπια, Απόλλωνα, Λάερμα, Ασκληπιείο, Χαράκι, Λαχανιά, Κατταβιά, Απολλακιά, Μονόλιθος, Σιάννα, Έμπωνας και Κρητηνία, το σπήλαιο του

Κούμελλου στον Αρχάγγελο, το οινοποιείο της Αναστασίας Τριανταφύλλου, τις περιοχές Ιαλυσός και Ιξιά, τον Προφήτη Ηλία, το Μοναστήρι Παναγία Τσαμπίκα Ψηλή, τα Στεγνά, τον Αρχάγγελο, τη Λίνδο, το Πρασονήσι, την Κάμειρο Σκάλα και το κάστρο της Κρητηνίας.

Εντυπωσιασμένος από τις ομορφιές της εναλλακτικής Ρόδου, σε αναρτήσεις που ήδη έχει κάνει στα social media, προτρέπει όσους έχουν προγραμματίσει να επισκεφθούν το νησί να ενοικιάσουν ένα αυτοκίνητο και να εξερευνήσουν την ορεινή Ρόδο με τις πράσινες διαδρομές και την πανέμορφη φύση της.

Στο πλαίσιο του press trip που πραγματοποίησε στο νησί, ο Bas Wannoij είχε συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων Αθανάσιο Βυρίνη με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις και σκέψεις για την προώθηση του νησιού σε επισκέπτες που ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν την άγνωστη Ρόδο. Ο αντιδήμαρχος δήλωσε τα εξής: «Η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου εργάζεται εντατικά με στόχο την προβολή των απεριόριστων δυνατοτήτων του νησιού και συγκεκριμένα των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που σταθερά αναπτύσσονται και συνεχώς κερδίζουν έδαφος στις επιλογές των επισκεπτών της. Ευχαριστούμε τον Bas Wannoij για την αγάπη του στη Ρόδο και για τα αφιερώματα που ήδη κάνει στα social media και στην ιστοσελίδα του. Οι Ολλανδοί είναι από τους επισκέπτες που σταθερά επιλέγουν το νησί μας για τις διακοπές τους, εκτιμώντας τη φυσική ομορφιά και την κουλτούρα του. Απόδειξη, οι ισχυροί δεσμοί που συνδέουν πολλούς συμπατριώτες του με ντόπιους κατοίκους της Ρόδου».

Οι Ολλανδοί αποτελούν μια συνεχώς αναπτυσσόμενη για το νησί μας αγορά. Οι αφίξεις των Ολλανδών τουριστών αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο με γεωμετρική πρόοδο. Το έτος 2022, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα «Διαγόρας» της Ρόδου, 95.871 Ολλανδοί τουρίστες επισκέφθηκαν τη Ρόδο, κατατάσσοντας τη χώρα στη δέκατη θέση της σειράς κατάταξης των επισκεπτών της Ρόδου. Φέτος, ο αριθμός αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερος. Αξίζει να αναφερθεί ότι η πόλη της Ρόδου έχει ψηφισθεί ως η πιο αγαπημένη ελληνική πόλη των Ολλανδών για το έτος 2023 σε διαδικτυακή έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο τέλος του 2022 από το blog.

Σημειώνεται ότι στην ετήσια διαδικτυακή έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον ιστότοπο Grieckenland.net, η πόλη της Ρόδου επιλέχθηκε από τους Ολλανδούς ως η αγαπημένη τους πόλη στην Ελλάδα για το έτος 2023, λαμβάνοντας το 17% του συνόλου των ψήφων.

Οι χορηγοί που στήριξαν τη φιλοξενίας του Bas Wannoij ήταν οι τοπικές επιχειρήσεις Mitsis La Vita Beach Hotel, Melenos Art Boutique Hotel, Hijet Rent a Car, Pizanias Kyriakos The Sea Star, Nisos Restaurant, Hellas Pefki Restaurant, Akres Lindos Restaurant, Kalypso Restaurant στη Λίνδο, Thrones of Helios: The History of Rhodes 9 D Experience και RhodEscape Outdoor Experience.