Πολιτική

Ο Γιάννης Παππάς στην υποδοχή του Blue Star Chios στην Η.Ν Κάσο

Στην υποδοχή του Blue Star Chios στην Ηρωική Νήσο Κάσο, παρευρέθη ο υποψήφιος Βουλευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ. κ. Γιάννης Παππάς, όπου μαζί με τους κατοίκους υποδέχθηκαν το σύγχρονο, γρήγορο πλοίο, που με την άφιξή του, ανακούφισε και έδωσε ελπίδες για νέες προοπτικές στα νησιά Κάσο και Κάρπαθο.

Έκδηλη ήταν η χαρά, φορέων, επιχειρηματιών και κατοίκων, ο οποίοι, επί δεκαετίες ταλαιπωρούντο με το άλυτο πρόβλημα της  κατά καιρούς έλλειψης πλοίου. Στη συνέχεια ο κ. Παππάς ταξίδεψε με το πλοίο για την Κάρπαθο όπου έτυχε ανάλογης θερμής υποδοχής από τους κατοίκους.

Για το σημερινό εξαιρετικά σημαντικό γεγονός για τα  δύο νησιά, ο Γιάννης Παππάς δήλωσε: «με συναίσθηση μεγάλης ευθύνης υποδεχόμαστε στην Η. Ν. Κάσο και την Κάρπαθο  ένα γρήγορο και σύγχρονο πλοίο Β΄ κατηγορίας το  Blue Star Chios, το οποίο από σήμερα, αντικαθιστά το πλοίο «Πρέβελης».

Ήταν μια δίκαιη απαίτηση των κατοίκων, που αυτή τη στιγμή, γίνεται πράξη. Δεν σας κρύβω, την προσωπική μου  χαρά και ανακούφιση, καθώς όλος αυτός ο κόσμος, καταγράφει τη σημερινή ημέρα, στη σκέψη του, ως ξεχωριστή, περιμένοντας από εδώ και πέρα, να βελτιωθεί η καθημερινότητά τους. Από σήμερα, ανοίγει η αγορά, ανοίγει ο τουρισμός, ανοίγει η επιχειρηματικότητα, μετριάζονται τα προβλήματα υγείας, ουσιαστικά, ανοίγουν τα μέχρι τώρα «κλειστά θαλάσσια σύνορα» γύρω από τα νησιά Κάσο και Κάρπαθο.

Νοιώθω απέραντη χαρά και υπερηφάνεια, αφού, κατά τη διάρκεια της θητείας μου και μετά από σειρά διαβουλεύσεων, δίνεται λύση, σε αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα, το οποίο ευθύς εξαρχής, είχα μεταβιβάσει στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη. Αυτή η χαρά, αυτό το αίσθημα αναγνώρισης και ελπίδας που σήμερα αντικρύζω στα πρόσωπα των κατοίκων, είναι η καλύτερη ανταμοιβή».