TUI: Κρήτη, Κέρκυρα, Κως και Ρόδος σημείο αναφοράς για τους ταξιδιώτες
Τουρισμός

TUI: Κρήτη, Κέρκυρα, Κως και Ρόδος σημείο αναφοράς για τους ταξιδιώτες

Η Ελλάδα παραμένει και φέτος αγαπημένος προορισμός για τους Γερμανούς παραθεριστές, με τις κρατήσεις της TUI για την Κρήτη, την Κέρκυρα, την Κω και τη Ρόδο να διαμορφώνονται σε υψηλά επίπεδα.

Ενώ, την ίδια στιγμή, μικρότεροι ελληνικοί προορισμοί, όπως η Ζάκυνθος, η Κάρπαθος, η Σαντορίνη και η Χαλκιδική, καθώς και η Δυτική Πελοπόννησος, απολαμβάνουν επίσης ζωηρή ζήτηση, σύμφωνα με τον κορυφαίο τουριστικό οργανισμό.

Η TUI συνεχίζει να επεκτείνει την προσφορά της, στη χώρα μας, όπως διαβεβαιώνει ο επικεφαλής πωλήσεων και μάρκετινγκ της TUI Γερμανίας, Benjamin Jacobi, ο οποίος χαρακτηρίζει την Ελλάδα “In”.

Φέτος ανοίγει το τεσσάρων αστέρων TUI Suneo Althea Village, κοντά στα Χανιά της Κρήτης στα περίχωρα του Κάτω Δαράτσου, το TUI Suneo Niriides Beach Hotel, στο Ψαλίδι της Κω, νότια της πόλης της Κω.

Η μεγαλύτερη προσφορά για διακοπές στην Ελλάδα από ποτέ

Η TUI διακινεί στην Ελλάδα τους περισσότερους ταξιδιώτες από όλους τους tour operators και προσφέρει περισσότερα από 4.500 ξενοδοχεία σε 24 ελληνικές περιοχές, τόσο στην ηπειρωτική χώρα, όσο και στη νησιωτική. Το χαρτοφυλάκιο των δικών της ξενοδοχειακών σημάτων και concept στην Ελλάδα επεκτείνεται συνεχώς, με τους επισκέπτες να μπορούν να επιλέξουν από συνολικά 49 ξενοδοχεία της TUI με τα εμπορικά σήματα TUI Kids Club, TUI Blue, TUI Magic Life, Robinson, TUI Suneo και Atlantica, όπως λέει ο κ. Jacobi.

Με 144 πτήσεις την εβδομάδα, η Ελλάδα είναι επίσης ένας από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς για την TUI fly. Οι περισσότερες πτήσεις αφορούν στο Ηράκλειο (53) και ακολουθούν η Ρόδος (35) και η Κως (35).

Επίσης, η TUI Cruises προσφέρει κρουαζιέρες σε διάφορες διαδρομές, συνδυάζοντας επισκέψεις σε διάφορα ελληνικά νησιά με την ηπειρωτική χώρα, καθώς και σε λιμάνια άλλων μεσογειακών χωρών. Στις 11 Ιουνίου, για παράδειγμα, το Mein Schiff 5 σαλπάρει για την κρουαζιέρα “7 Νύχτες – Ανατολική Μεσόγειος με Κέρκυρα”.

Από την Κρήτη, η κρουαζιέρα κατευθύνεται στο λιμάνι του Πειραιά, στη συνέχεια στην Κέρκυρα και τη Σικελία και τέλος στη Μάλτα.

Πληθώρα εμπειριών και δραστηριοτήτων

Για την πλειονότητα των επισκεπτών, οι διακοπές ολοκληρώνονται με εκδρομές που προσφέρουν εξαιρετικές εμπειρίες. Η TUI προσφέρει περίπου 900 εμπειρίες και δραστηριότητες στην Ελλάδα για ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων. Ενώ οι λάτρεις του πολιτισμού προτιμούν μια μέρα στο μουσείο ή μια επίσκεψη σε ιστορικά αξιοθέατα, οι εξερευνητές προτιμούν να απολαμβάνουν τη φύση, να διασχίζουν εντυπωσιακά φαράγγια, να αφήνουν τους ντόπιους να τους ξεναγούν στις πιο όμορφες γωνιές των πόλεων και των χωριών ή να γνωρίζουν όμορφους κόλπους και νησιά σε ημερήσιες κρουαζιέρες. Για τους καλοφαγάδες, το πρόγραμμα της TUI περιλαμβάνει μαθήματα μαγειρικής, γαστρονομικές περιηγήσεις, γευσιγνωσίες κρασιού και μελιού και πολλά άλλα.

Μια δημοφιλής εκδρομή της TUI Collection, για παράδειγμα, είναι η “Εκδρομή με τοπικό ξεναγό για φαγητό και κρασί στη Ρόδο”. Συνδυάζει την επίσκεψη σε γοητευτικά χωριά και τα ιστορικά κτίρια στην ενδοχώρα με τη δοκιμή τοπικού ελαιόλαδου σε κοντινό ελαιοτριβείο. Το μεσημεριανό γεύμα σερβίρεται σε μια οικογενειακή ταβέρνα που δεν χρησιμοποιεί πλαστικό, σερβίρει τοπικά προϊόντα και ακόμη και νερό από το τοπικό πηγάδι. Μια εμπειρία που καθιστά απτή την πορεία προς τον βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

Πρότυπο βιώσιμου τουρισμού η Ρόδος

Το νησί της Ρόδου εξελίσσεται σε “φάρο” βιώσιμου τουρισμού από την TUI, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, την ελληνική κυβέρνηση και το TUI Care Foundation στο πλαίσιο του “Rhodes Co-Lab“.

Οι εταίροι του έργου εστιάζουν στη βιώσιμη ανάπτυξη της Ρόδου που εξοικονομεί πόρους και παράλληλα προωθεί τη συμμετοχή των κατοίκων του νησιού. Στην πορεία, το οικολογικό αποτύπωμα του τουρισμού στο νησί πρόκειται επίσης να μειωθεί μαζικά μέσω νέων αντιλήψεων για την ενέργεια, το νερό ή τη διαχείριση των αποβλήτων.

Επιπλέον, το Rhodes Co-Lab θα συνεργαστεί με τοπικούς εταίρους για την προώθηση σύγχρονων αντιλήψεων κινητικότητας στο νησί. Πρόκειται για το πρώτο έργο στον κόσμο στο οποίο η τοπική τουριστική βιομηχανία και διεθνείς εταίροι συνεργάζονται για την ανάπτυξη λύσεων που θα χρησιμεύσουν ως πρότυπο για άλλους προορισμούς.

Πηγή money-tourism.gr