Πολιτική

Ν.Ε. Δωδ/σου ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: «Στις 21 Μαΐου έχεις τη δύναμη να κάνουμε μαζί την Αλλαγή δυνατή!»

Δελτίο Τύπου Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νοτίων Δωδεκανήσων

Η Ελλάδα χρειάζεται σχέδιο. Ένα σχέδιο για ένα κράτος, που λειτουργεί με αξιοπιστία, διαφάνεια και αξιοκρατία. Τρείς αρχές, που αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο για κάθε κοινωνία που θέλει να προοδεύσει κοινωνικά, οικονομικά και να δώσει ελπίδα στις επόμενες γενιές.

 

Αυτές τις αρχές επαναφέρουμε στο προσκήνιο ως εφαλτήριο για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο που μας οδήγησαν οι τελευταίες Κυβερνήσεις που έπληξαν την αξιοπιστία της χώρας και διακινδύνεψαν το μέλλον όλων μας στο βωμό του λαϊκισμού και χαρακτηρίστηκαν από την έλλειψη διαφάνειας και αξιοκρατίας.

 

Η χώρα βρίσκεται σε αδιέξοδο, τόσο πολιτικό όσο και αξιών. Είναι γνώρισμα της εποχής οι συνεχείς κρίσεις. Οι οικονομικές κρίσεις υπήρχαν, και θα υπάρξουν ξανά, όμως οφείλει μια χώρα να είναι όσο το δυνατό πιο προστατευμένη από όλους τους εξωγενείς παράγοντες που θα κλονίσουν την ζωή όλων των πολιτών αυτής και των επόμενων γενεών. Η πιο πρόσφατη υγειονομική κρίση, στοίχισε τη ζωή σε χιλιάδες συμπολίτες και συνανθρώπους μας και ανέδειξε ζητήματα ασφάλειας καθώς και διαχείρισης του κράτους. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά έχουν λύσεις.

 

Εμείς, πάνω στις αρχές και στις αξίες θα οικοδομήσουμε ξανά το παραγωγικό μοντέλο της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ έχει πρόγραμμα και θέσεις σε όλα τα καίρια ζητήματα της χώρα για το σήμερα και το αύριο. Όμως πρώτο ζήτημα στην πολιτική ατζέντα ενός βαθιά προοδευτικού δημοκρατικού και κοινωνικά αλληλέγγυου κόμματος όπως το ΠΑΣΟΚ, είναι η αντιμετώπιση της κρίσης των αξιών. Είναι να πειστεί ο ελληνικός λαός, πως μέσα από διαφανείς διαδικασίες θα επικρατήσει η αξιοκρατία και θα μπορεί πια να πιστέψει πως υπάρχει επιλογή, υπάρχει ο πολιτικός του εκφραστής ο οποίος του εμπνέει αξιοπιστία και ο οποίος θα υπερασπιστεί το συμφέρον της χώρας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό περιβάλλον αυτής.

 

Διανύοντας αυτή την περίοδο προς τις εθνικές εκλογές, ας αναλογιστούμε όλοι αν αξίζει στη χώρα μας να βρίσκεται δέσμια πολιτικών που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν να αλλάξουν προς το καλύτερο την πορεία της χώρας και των πολιτών της. Ας αναλογιστούμε λοιπόν αν αξίζει στην χώρα μας μια αλλαγή. Μια θεσμική αλλαγή με στοχοθέτηση και πρόγραμμα. Ας κάνουμε την ελπίδα δύναμη αλλαγής και τότε, ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ μπορεί να οδηγήσει τη χώρα έξω και πέρα από τα όποια αδιέξοδα την ταλανίζουν. Το ΠΑΣΟΚ ως κίνημα έδωσε τις λύσεις στο παρελθόν, και μπορεί να το κάνει και σήμερα. Με όραμα, ελπίδα και αίσθημα ευθύνης.

 

Ρόδος, 2 Μαΐου 2023

Γραφείο Τύπου ΝΕ