Ρόδος: Η στιγμή που αναποδογυρίζουν και σπάνε αυτοκίνητα της Uber
Βίντεο Ρόδος

Ρόδος: Η στιγμή που αναποδογυρίζουν και σπάνε αυτοκίνητα της Uber (video)

Στα άκρα η διαμάχη ταξιτζήδων με οδηγούς αυτοκινήτων της Uber λίγο πριν το φετινό καλοκαίρι. Ανάστατη η Ρόδος από τις αντιδράσεις και τις ζημιές των τελευταίων ημερών…

Οι οδηγοί ταξί καταγγέλλουν αθέμιτο ανταγωνισμό και ζητούν από την εταιρεία να φύγει από το νησί πριν το καλοκαίρι.

Κάποιοι για να το πετύχουν προχωρούν σε ακρότητες και προκάλεσαν καταστροφές σε οχήματα της Uber.

Το θερμόμετρο της έντασης είχε αρχίσει να ανεβαίνει επικίνδυνα λίγο νωρίτερα. Στην περιοχή του Ροδινιού καταγγέλθηκε ότι οδηγός της Uber προέβη σε άσεμνη χειρονομία κατά οδηγών ταξί. Στη συνέχεια συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα για τα περαιτέρω.

Την ίδια μέρα (26-04-2023) οδηγήθηκαν στην αστυνομία και άλλοι δύο οδηγοί της Uber που καταγγέλθηκαν ότι χρέωναν χαμηλότερα κόμιστρα από τα προβλεπόμενα και συγκεκριμένα 20 ευρώ από την Καλλιθέα στο αεροδρόμιο της Ρόδου, ενώ το ελάχιστο προβλεπόμενο κόμιστρο της Uber ανέρχεται στα 36 ευρώ.

Αγανακτισμένοι ταξιτζήδες πήγαν στην οδό Ηλία Βενέζη και προκάλεσαν ζημιές σε οχήματα της εταιρείας. Τα μέλη του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου δηλώνουν αποφασισμένα να συνεχίσουν τον αγώνα για να αποτρέψουν την παραμονή της Uber στη Ρόδο, η οποία, όπως σημειώνουν, θα αυξήσει κατακόρυφα τον αθέμιτο ανταγωνισμό σε ένα προορισμό όπου το μεταφορικό έργο έχει έντονα χαρακτηριστικά εποχικότητας. Από τον κλάδο των ταξί ζουν περισσότερες από 700 οικογένειες στη Ρόδο.

Ανακοίνωση για τα επεισόδια στη Ρόδο εξέδωσε η Uber

Στην ανακοίνωση αναφέρει:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τα συγκεκριμένα περιστατικά βίας στη Ρόδο. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την άσκηση βίας και υπό οποιαδήποτε συνθήκη δεν θα πρέπει να υπάρχει ανοχή σε απειλές. Θα συνεργαστούμε με τις αρμόδιες Αρχές με όποιο τρόπο μπορούμε ώστε να συνδράμουμε στον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης.

Θα στηρίξουμε τον τοπικό συνεργάτη μας, ώστε να προβεί σε οποιαδήποτε νομική ενέργεια εναντίον των υπευθύνων των επιθέσεων. Παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να στηρίζουμε, μέσω της συνεργασίας μας μαζί τους, τους οδηγούς ταξί στην Ελλάδα, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που προσφέρει ο εγχώριος και διεθνής τουρισμός», δήλωσε η Σαρίτα Βαρούχ, Γενική Διευθύντρια της Uber Greece.

Ιδιοκτήτες ταξί: Αποφασισμένοι να διώξουν την Uber

Τα μέλη του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου δηλώνουν αποφασισμένα να συνεχίσουν τον αγώνα για να αποτρέψουν την παραμονή της UBER στη Ρόδο  η οποία όπως σημειώνουν θα αυξήσει κατακόρυφα τον αθέμιτο ανταγωνισμό σε ένα προορισμό όπου το μεταφορικό έργο έχει έντονα χαρακτηριστικά εποχικότητας. Από τον κλάδο των ταξί ζουν περισσότερες από 700 οικογένειες στη Ρόδο.

«Πράγματι τα πράγματα είναι τεταμένα. Όλοι οι συνάδελφοι είναι θορυβημένοι από την αιφνιδιαστική και μη αναμενόμενη δραστηριοποίηση της UBER στη Ρόδο, σε ένα νησί που ζει από τον τουρισμό και όπου ο κλάδος μας δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ το χειμώνα υπολειτουργούμε. Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να δικαιωθούμε», είπε ο πρόεδρος του συνδέσμου ιδιοκτητών ταξί Ρόδου, Θεοδόσης Καστανίδης, όπως αναφέρει η Δημοκρατική.

Σημειώνεται ότι  η υπηρεσία Uber Taxi είναι διαθέσιμη στη Ρόδο και στην Κέρκυρα από την 25η Απριλίου ακολουθώντας την παρουσία της υπηρεσίας στην Σαντορίνη από το 2021, στην Μύκονο από το 2022, στην Θεσσαλονίκη από το 2021 και στην Αθήνα από το 2014.

Με πληροφορίες από newsit και Ροδιακή