«World Food Gift Challenge 2023»
Περιφέρεια

Επίσημη τελετή απονομής βραβείων στον 4ο διαγωνισμό «World Food Gift Challenge», στο Κτήμα «Ακράνι» στην Κω

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ολοκληρώθηκε χθες η πρώτη ημέρα του διεθνούς διαγωνισμού γαστρονομίας «World Food Gift Challenge 2023», με την επίσημη απονομή βραβείων, όπως τα αποφάσισε η διεθνής κριτική επιτροπή.

Μια διοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου-Ευρωπαϊκής Περιφέρειας Γαστρονομίας 2019 σε συνεργασία με το Διεθνές Δίκτυο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού IGCAT.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κτήμα «Ακράνι» της οικογένειας Τριανταφυλλόπουλου και κέρδισε τις εντυπώσεις από την άρτια διοργάνωση, την εντυπωσιακή μεγάλη οθόνη, με όλα τα βίντεο αφιερώματα από τον γαστρονομικό πλούτο των νησιών μας.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος επεσήμανε:

«Η Γαστρονομία υπήρξε βαριά επένδυση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και η σύνδεση του πρωτογενούς με τον τουριστικό τομέα ένας από τους αποδοτικότερους στόχους που υπηρετήσαμε. Πιστεύουμε στην αξία και το έργο των μικροπαραγωγών μας και τους υποστηρίζουμε με πράξεις».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, με την πολλαπλή της ιδιότητα ως Πρόεδρος στην Εθνική Επιτροπή Οινοτουρισμού καθώς και στην Ένωση Οινοποιών Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου αλλά και ως Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω και του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνoυ.

Συγκεκριμένα, η Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου αποτελεί τον σύνδεσμο και την υπεύθυνη του έργου για την Κω, ενώ το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου πλαισίωσε τη διοργάνωση με δράσεις που προωθούν τους τοπικούς παραγωγούς και τα προϊόντα τους.