Basket League: Ο Παναθηναϊκός κέρδισε (85-76) τον Κολοσσό Ρόδου
Αθλητικά

Basket League: Ο Παναθηναϊκός κέρδισε (85-76) τον Κολοσσό Ρόδου και έκανε το πρώτο βήμα για πρόκριση στην τετράδα

Το 1-0 στη σειρά έκανε ο Παναθηναϊκός νικώντας με 85-76 τον ανταγωνιστικό Κολοσσό H Hotels στο ΟΑΚΑ για την πρώτη αγωνιστική της Α’ φάσης των Play Offs της Basket League.

Με τους Παπαγιάννη, Ουίλιαμς, Λι και Μπέικον να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με θετικό αποτέλεσμα στα Play Offs. Από την ομάδα της Ρόδου κορυφαίοι ήταν οι Κόφεϊ και Γιαννόπουλος με 18 πόντους.

 

Mε επιθετικές αιχμές τους Ντέρικ Ουίλιαμς και Γιώργο Παππαγιάννη ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο πρώτο μέρος, με τον Κολοσσό H Hotels να μην επιτρέπει στους γηπεδούχους ν’ ανοίξει η διαφορά. Με πίεση από το ξεκίνημα της αναμέτρησης οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με διψήφια διαφορά (18-8) στο 6’, έπειτα από καλάθι του Ματέους Πονίτκα.

Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου έμειναν στο πλάνο τους με κορυφαίο τον Κρις Κόφεϊ που είχε 12 πόντους μέχρι το ημίχρονο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα, η εικόνα της αναμέτρησης να παραμένει αμφίρροπη και τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 45-36 στο πρώτο μέρος.

Με τον Παπαγιάννη να συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό, οι γηπεδούχοι μπήκαν στην επανάληψη με επιμέρους σκορ 7-2 ανεβάζοντας τη διαφορά στους 14 (52-38) στο 23’. Ξεκινώντας από την άμυνα τους οι παίκτες του «τριφυλλιού» μεγάλωναν την απόσταση από την ομάδα της Ρόδου με συνέπεια να φτάσει στη μεγαλύτερη τιμή της (66-51) και κάπως έτσι να ολοκληρωθεί η τρίτη περίοδος (68-55) με τον Παναθηναϊκό να οδεύει στην πρώτη νίκη στη σειρά.

 

O Koλοσσός H Hotels βέβαια, δεν επέτρεψε να χαθεί το ενδιαφέρον καθώς στο τελευταίο δεκάλεπτο φρόντισε να καλύψει μεγάλο μέρος από την απόσταση που τον τον χώρισε με τον Παναθηναϊκό. Με επιμέρους σκορ 12-4 μέχρι το 35’ οι «θαλασσί» μείωσαν στους πέντε με τρίποντο του Γιανγκ (72-67). Oι γηπεδούχοι απάντησαν σε αυτό το ξέσπασμα των «θαλασσί», με συνέπεια να φτάσουν στην επικράτηση.

 

Tα δεκάλεπτα: 24-18, 45-36, 68-55, 85-76