Τουρισμός

Κικίλιας: «Στη Ρόδο είχαμε το πρώτο 10ημερο του Απριλίου 221 διεθνείς πτήσεις με 96% πληρότητα»

Για τις εξαιρετικές προοπτικές της φετινής σεζόν, την τουριστική περίοδο 2023, μίλησε το πρωί της Τετάρτης 12/4 ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Αναλυτικότερα, ο κ.Κικίλιας μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι» αναφέρθηκε στην πληρότητα που παρατηρήθηκε στο νησί της Ρόδου, η οποία έφτασε σε ποσοστό 96% μόνο το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Κικίλιας: «Στη Ρόδο είχαμε το πρώτο 10ημερο του Απριλίου 221 διεθνείς πτήσεις με 96% πληρότητα»

Ο υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι σε συνεργασία με την ΕΣΕΕ προχωρά σε νέα καμπάνια για το shopping in Greece

«Από την 1η ως τις 10 Απριλίου είχαμε στη Ρόδο 221 διεθνείς πτήσεις με πληρότητα πάνω από 96%, ενώ στην Αθήνα ο τουρισμός δεν σταμάτησε καθόλου.

Είναι γεμάτα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα ξενοδοχεία και η βραχυχρόνια μίσθωση», δήλωσε και πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με την ΕΣΕΕ προχωρά σε νέα καμπάνια για το shopping in Greece με σκοπό την ενίσχυση της σύνδεσης του εμπορίου με τον τουρισμό, όπως συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως το Παρίσι, το Μιλάνο και η Ρώμη.

«Ο τουρισμός αποτελεί τη λαϊκή οικονομία της χώρας και αυτό αποδείχθηκε “με τη βούλα” το 2022» συμπλήρωσε ο υπουργός Τουρισμού, υπογραμμίζοντας ότι και το 2023 ο Τουρισμός θα στηρίξει περαιτέρω τον εμπορικό κόσμο και τη μέση ελληνική οικογένεια, και θα συμβάλει ακόμα περισσότερο στην ανάπτυξη της χώρας.

Σχετικά με το θέμα των πολεοδομικών παρανομιών στη Μύκονο, υπογράμμισε ότι «εμένα η δουλειά μου είναι να φέρνω ταξιδιώτες και να αυξάνεται το ΑΕΠ της χώρας και τα έσοδα των Ελλήνων. Αυτό περνάει από τους “brandαρισμένους” προορισμούς και από τους εναλλακτικούς προορισμούς. Δεν θα ήθελα να γίνεται συζήτηση αυτή την εποχή για έναν προορισμό με τόσο ισχυρό brand, ομοίως, όμως, δεν μπορώ να δεχθώ ότι κάποιοι μπορεί να σκέφτονται ότι είναι υπεράνω του Nόμου. Άρα προσυπογράφω αυτό το οποίο έκανε ο Πρωθυπουργός, μάζεψε τους υπουργούς που έχουν τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες και κινήθηκαν οι διαδικασίες για πολλούς και για πολλά».

Σημείωσε, ωστόσο, ότι η όλη συζήτηση «δεν αφορά μόνο το νησί, καλό είναι να δούμε σε όλη την Ελλάδα τι γίνεται. Και επίσης νομίζω ότι το timing πρέπει να είναι σωστό, προκειμένου να κινηθεί κανείς προς αυτή την κατεύθυνση. Δηλαδή με ένα οργανωμένο σχέδιο. Και αυτό είναι και το διακύβευμα της επόμενης μέρας, δηλαδή ποιες είναι οι υποδομές που πρέπει να φτιάξουμε στη χώρα, στερεά απόβλητα, υδάτινοι πόροι, παρκινγκ, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».