Περιφέρεια

Γ. Χατζημάρκος: Το γεγονός ότι η Προγραμματική Σύμβαση για την Μεσαιωνική Πόλη βρίσκεται στην Δι@ύγεια ανηρτημένη, δεν σταμάτησε κάποιους από το να αυτοξεφτελίζονται

“Έχω ξαναμιλήσει για την απώλεια της δυνατότητας συλλογικής χαράς, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν αλλάζουμε ρότα”, δηλώνει ο Περιφερειάρχης

Για αυτοεξευτελισμό όσων ισχυρίστηκαν ότι Περιφέρεια και Δήμος Ρόδου κράτησαν μυστικό το περιεχόμενο της Προγραμματικής Σύμβασης για την Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου (ανακοίνωση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ), παρότι έχει αναρτηθεί στην Δι@υγεια, κάνει λόγο ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, σε ανάρτησή του στα social media.
H ανάρτηση έγινε με αφορμή την επίσκεψη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Γάκη, που ο κ. Χατζημάρκος δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του (βλέπε σχετικό άρθρο)  και στον οποίον παρέδωσε αντίγραφο της Προγραμματικής. Στη συνάντηση διαπιστώθηκαν πολλά σημεία συμφωνίας, όπως ο Περιφερειάρχης αναφέρει, χαρακτηρίζοντάς την χρήσιμη και την συμφωνία απόψεων  σημαντική για την μακρά συνέχεια του θέματος.
Ο Περιφερειάρχης πάντως σημειώνει ότι στα όσα φαιδρά διακινήθηκαν μέσω των σχετικών ανακοινώσεων (της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ),  θα απαντήσει  με το πέρας των εορταστικών ημερών, αφού ακόμα και αυτού του τύπου ο δημόσιος διάλογος δίνει πληροφορίες στην κοινωνία περί των κινήτρων του καθενός, όπως σημειώνει.
Ολόκληρο το κείμενο της ανάρτησης του Περιφερειάρχη:
Στον Βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Γάκη παρέδωσα σήμερα αντίγραφο της Προγραμματικής Σύμβασης, που υπεγράφη, προ ημερών, για την Προστασία & Ανάδειξη της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου. Ταυτόχρονα, μας δόθηκε η ευκαιρία να κάνουμε και μια συζήτηση, πάντα χρήσιμη, πάνω στα ζητήματα που αυτή η συμφωνία πραγματεύεται. Οπως ήταν, μάλλον, αναμενόμενο, υπάρχουν και πολλά σημεία συμφωνίας και κρατάω αυτό ως σημαντικό και για τη μακρά συνέχεια του θέματος.
Το γεγονός τώρα οτι αυτή η Σύμβαση βρίσκεται και στην Δι@ύγεια ανηρτημένη, δεν σταμάτησε κάποιους από το να εξαπολύσουν επίθεση, και ας αυτοξεφτελίζονται, περί δήθεν μυστικοπάθειας.
Δεν μπορώ λόγω των ημερών να σχολιάσω και τα λοιπά φαιδρά των σχετικών ανακοινώσεων, αλλά δεν θα παραλείψω να το κάνω με το πέρας των εορταστικών ημερών αφού ακόμα και αυτού του τύπου ο δημόσιος διάλογος δίνει πληροφορίες στην κοινωνία περί των κινήτρων του καθενός.
Εχω ξαναμιλήσει για την απώλεια της δυνατότητας συλλογικής χαράς, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν αλλάζουμε ρότα. Παραμένουμε σταθερά και διαχρονικά αρωγοί και σε ζητήματα που δεν είναι της αρμοδιότητας μας και αυτό ανεξαρτήτως πολιτικού ή μικροπολιτικού περιβάλλοντος.