Δήμος

Στέφανος Δράκος: «Μας προκαλεί έκπληξη η προσπάθεια καπήλευσης της δουλειάς άλλων»

Απάντηση στη Ν.Ε. Νότιας Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, με το οποίο επιχειρείται η «πολιτικοποίηση» της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης για τη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, που υπεγράφη την Παρασκευή 07η Απριλίου 2023, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Ρόδου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων, με τίτλο: «Προστασία και Ανάδειξη της Μεσαιωνικής πόλης Ρόδου», προς ενημέρωση και προστασία του Ροδιακού λαού από την παραπληροφόρηση, γνωστοποιούμε τα κάτωθι:

1. Η Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης δεκαετούς (10) διάρκειας για τη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, συντάχθηκε από τους συμβαλλόμενους φορείς και από καμία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

2. Καμία σκληρή δουλειά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν «θάφθηκε» από τους συμβαλλόμενους φορείς, όπως αναφέρουν στο Δελτίο Τύπου τους, τουναντίον με την ανακοίνωσή τους αυτή – που μας προκαλεί έκπληξη – επιχειρείται η καπήλευση της δουλειάς των συμβαλλόμενων φορέων που εργάστηκαν καθημερινές, ΣΚ και αργίες τα τελευταία τρία (3) έτη για τη μελέτη, σύνταξη και ολοκλήρωση της Προγραμματικής Σύμβασης.

3. Σε ότι αφορά στο επικαλούμενο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, τους καλούμε εάν υπάρχει, να το δώσουν στη δημοσιότητα (!) για να το κρίνει και να το αξιολογήσει ο Ροδιακός λαός και όχι εμείς. Εάν αναφέρονται σε προσχέδιο που υπήρχε στο Δήμο Ρόδου το έτος 2019, το οποίο ΔΕΝ είχε εγκριθεί και ΔΕΝ είχε προχωρήσει και εάν αυτό το σχέδιο θεωρούν ως σχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και εάν ΔΕΝ το έχουν στη διάθεσή τους, μπορούμε να το δώσουμε εμείς στη δημοσιότητα ώστε να το ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ και να το ΚΡΙΝΕΙ ο Ροδιακός λαός (!)

4. Αναφορικά με τους ισχυρισμούς περί της αναπτυξιακής πολιτικής του ΟΔΑΠ, λυπούμαστε που θα τους στεναχωρήσουμε, αλλά ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Β. Καμπουράκης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος, που εργάζονται χωρίς φαμφάρες και προεκλογικές … ταμπέλες (!) έχουν γνωστοποιήσει εγγράφως προ μηνών την πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής του Αντώνη Β. Καμπουράκη αναφορικά με την αξιοποίηση των ακινήτων του ΟΔΑΠ (πρώην ΤΑΠΑ) στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου προς όφελος της μόνιμης κατοικίας.

Εν κατακλείδι καλούμε τη Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ αντί να επιδιώκει την καπήλευση του κόπου άλλων και αντί να διαχωρίζει τους πολίτες και τα οφέλη του τόπου βάσει κομματικών ταυτοτήτων, να συγχαρεί τους συμβαλλόμενους φορείς για τα όσα ιστορικά εξασφάλισαν και εξασφαλίζουν για τον τόπο μας!

 

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης

Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος Δρ.

Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ