Ο Μάριος Κλωνάρης, από τη Ρόδο, υποψήφιος με τον Γιώργο Χατζημάρκο
Περιφέρεια Πολιτική

Ο Μάριος Κλωνάρης, από τη Ρόδο, υποψήφιος με τον Γιώργο Χατζημάρκο

Ακόμα μία υποψηφιότητα στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές,  ανακοινώνει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”, αυτή τη φορά για την Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου, αυτή του Μάριου Κλωνάρη.

 

Ο κ. Κλωνάρης, στη δήλωσή του, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να συμπορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο, αναφέρει:

 

«Είναι μεγάλη η χαρά και η τιμή μου να συστρατευτώ με τον Γιώργο Χατζημάρκο. Πιστεύω ακράδαντα ότι η αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να ποδηγετείται κομματικά, αλλά επίσης και ότι η άσκηση πολιτικής δεν μπορεί να προκρίνει τα συμφέροντα των ιδιοτελών και όχι τους πολίτες και τον τόπο μας. Οι επιλογές που έχω κάνει διαχρονικά έχουν στο κέντρο τους τον άνθρωπο. Από την θέση του γιατρού, του αντιπροέδρου του Ιατρικού Συλλόγου και του τομεάρχη υγείας. Ως γονιός καταρχήν και ως ενεργός πολίτης θεωρώ χρέος μου να παραδώσουμε το Νότιο Αιγαίο  πιο ισχυρό και πιο ανθρώπινο στην επόμενη γενιά. Με αυτές τις σκέψεις, αποφάσισα να δώσω αυτήν την μάχη στο πλευρό του Γιώργου Χατζημάρκου, ενός ξεχωριστού πολιτικού που έχει προσφέρει στις Κυκλάδες  και στα Δωδεκάνησα πολλά, μαζί με τους άξιους συνεργάτες του.»

 

Βιογραφικό

 

Ο Μάριος Κλωνάρης είναι χειρουργός ορθοπεδικός, Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου και τομεάρχης Υγείας της ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας.

Γεννήθηκε το 1973 και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στην Ρόδο.

Το 1996 αποφοίτησε με άριστα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου «Κάρολ Νταβίλα» στο Βουκουρέστι. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στη Σύμη και τη Ρόδο και παρείχε τις υπηρεσίες του ως αγροτικός ιατρός στα Περιφερειακά Ιατρεία του Καστελλορίζου και Κοσκινού. Θήτευσε ως ειδικευόμενος στην Β’ Πανεπιστημιακή Χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Αλεξανδρουπόλεως και συνέχισε το 2002 έως 2007 στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ΚΑΤ την ειδικότητα του ως Χειρουργός Ορθοπεδικός.

Το 2008 ξεκίνησε την ενεργό σταδιοδρομία του στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αρχικά ως Επικουρικός Επιμελητής Ορθοπεδικής στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου έως το 2010, παρέχοντας παράλληλα τις υπηρεσίες του στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου και στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου. Έκτοτε, τοποθετήθηκε σε θέση μόνιμου Επιμελητή Β’. Από το 2016 μέχρι σήμερα εργάζεται ως Επιμελητής Α’ στην Ορθοπεδική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.

Χρημάτισε από το 2014 έως το 2018 ως Ταμίας του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου και από το 2018 μέχρι σήμερα ως Αντιπρόεδρος του ιδίου Ιατρικού Συλλόγου.

Το 2022 επιλέχθηκε ως Τομεάρχης Υγείας της ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι παντρεμένος με την Ευαγγελία Μ. Κακά και έχουν 2 παιδιά, τον Γιώργο και την Ελένη-Άννα.