Με επιτυχία η παρουσίαση του Φωτογραφικού Λευκώματος «ΠΙΣΤΕΥΩ» του Γιώργου Πάττα
Εκδηλώσεις

Με επιτυχία η παρουσίαση του Φωτογραφικού Λευκώματος «ΠΙΣΤΕΥΩ» του Γιώργου Πάττα

Ο Γιώργος Πάττας με την στήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Παστίδας «Καμάρι», πραγματοποίησε την παρουσίαση του Φωτογραφικού Λευκώματος “ΠΙΣΤΕΥΩ” στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, το Σάββατο 8 Απριλίου 2023.

Για το βιβλίο μίλησαν ο γνωστός δημοσιογράφος Αριστείδης Μιαούλης που ήταν και ο συντονιστής της εκδήλωσης, ο Ιωσήφ Σιαλούπ- Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παστίδας «Καμάρι», ο Χρήστος Μπάρδος-Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Δωδεκανήσου, η Τσαμπίκα Κιαχαγιά-Μαγιόγλου-Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ρόδου που ήταν και οι κύριοι ομιλητές ενώ τον λόγο πήραν στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς και ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. και υποψήφιος Βουλευτής Δωδεκανήσου Αντώνης Γιαννικουρής.

Το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Νίκος Παπασταματίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Δωδεκανήσου (και υποστηρικτής του «ΠΙΣΤΕΥΩ») Νίκος Νικολής, ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Στέφανος Δράκος, ο Αιδεσιμότατος Μακάριος Σκόνης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παστίδας Ειρήνη Αυγενικού-Πάττα, ο κινηματογραφιστής Γιώργος Τζεδάκης, οι γονείς και η οικογένεια του Γιώργου Πάττα, φίλοι, συνάδελφοι κ.α.

Όλα τα έσοδα από την πώληση των βιβλίων, θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Παστίδας.

Ο Γιώργος Πάττας αναφέρει συγκεκριμένα:

«Κατ’αρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους μίλησαν για το «ΠΙΣΤΕΥΩ» και για εμένα προσωπικά.

Φίλοι εκλεκτοί και πολύτιμοι όπως είναι ο γνωστός δημοσιογράφος Αριστείδης Μιαούλης, ο κουμπάρος-αδερφός Ιωσήφ Σιαλούπ Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παστίδας «Καμάρι»-του Συλλόγου της καρδιάς μου, ο Χρήστος Μπάρδος Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Δωδεκανήσου, η Τσαμπίκα Κιαχαγιά-Μαγιόγλου-Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ρόδου, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς, ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. και υποψήφιος Βουλευτής Αντώνης Γιαννικουρής, μου χάρισαν σήμερα μοναδικές στιγμές χαράς και συγκίνησης και φυσικά οφείλω θερμές ευχαριστίες στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλο για τα καλά του λόγια.

Ειλικρινά με συγκινήσατε όλοι σας και τα λόγια σας ανεκτίμητος θησαυρός φυλαγμένος στο πιο απόρθητο θησαυροφυλάκιο, στην ψυχή μου.

Το Φωτογραφικό λεύκωμα με τίτλο «Πιστεύω» είναι μία μικρή περιήγηση με φωτογραφίες από θρησκευτικές γιορτές που λαμβάνουν χώρα στο νησί της Ρόδου (και όχι μόνο) περικλειόμενες με εδάφια από τα Ευαγγέλια αλλά και με τροπάρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κυρίλλου, υπό την επιμέλεια του Αρχιμανδρίτη Μαξίμου Παναγιώτου. Είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου πρωτίστως ότι θα δημιουργούσα το πρώτο μου βιβλίο – φωτογραφικό λεύκωμα με την βοήθεια του Θεού, κάτι που έχει πάρει σάρκα και οστά με τίτλο «ΠΙΣΤΕΥΩ». Χάρη στον φίλο-αδελφό Νίκο Χατζηκαλημέρη αυτό το όνειρο ζωής έγινε πραγματικότητα. Όσα ευχαριστώ και να πω σε αυτόν τον άνθρωπο θα είναι λίγα !!! Οφείλω πολλά ευχαριστώ στον πνευματικό μου π.Μάξιμο Παναγιώτου που επιμελήθηκε το λεύκωμα και στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλο που μου επέτρεψε να συμπεριλάβω κάποια δικά του τροπάρια.

Το «Πιστεύω» το αφιερώνω στους γονείς μου Ιορδάνη και Τσαμπίκα, που με έφεραν στην ζωή και με έκαναν άνθρωπο καθώς και στη σύζυγό μου Άννα και στα παιδιά μου Ιορδάνη και Γεώργιο-Κωνσταντίνο, που στηρίζουν τις επιλογές και τις αποφάσεις μου τόσα χρόνια.

Αρκετές φορές ένιωσα στη ζωή μου την παρουσία του Θεού, της Παναγίας, του Χριστού και των Αγίων της Εκκλησίας μας φωτίζοντας έτσι την ταπεινή μου ζωή με το φως, που δεν σβήνει ποτέ, διώχνοντας το σκοτάδι της άγνοιας.

Σαν μία ελάχιστη ανταπόδοση, αποτύπωσα στον φωτογραφικό φακό διάφορες στιγμές, μικρές και μεγάλες, που έχουν να κάνουν με την πίστη και την συμμετοχή των ανθρώπων στα μυστήρια της Εκκλησίας μας.

Σε μία εποχή όπου όλα τείνουν να σβήσουν στο όνομα της παγκοσμιοποίησης, εγώ… Πιστεύω !!!!!

Πολλές ευχαριστίες για την πολύτιμη στήριξη:

  1. Νικολής Νικόλαος Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Δωδεκανήσου.
  2. Οικονόμου Παναγιώτης και ΣΙΑ Ο.Ε., Χρώματα, σιδηρικά, υδραυλικά, ηλεκτρολογικά, πλακάκια, είδη υγιεινής, μηχανήματα, πόμολα, είδη οικιακής χρήσεως – Πανορμίτη Ράμου 32, Αφάντου Ρόδος, τηλ.: 2241052034.
  3. ACS – Σπανός Βασίλης, υπεύθυνος καταστήματος Ρόδου, Αυστραλίας 60, Ρόδος, τηλ.:2241027000.
  4. Παραδοσιακό μανάβικο «Σκόνης», Βιολογικά και παραδοσιακά προϊόντα Ρόδου-Καλύμνου-Κρήτης, Καναδά 37, Ρόδος, τηλ.:2241021779.
  5. Τηλεόραση «ΘΑΡΡΙ».
  6. «Τυπογραφείο 1985» – Νίκος Χατζηκαλημέρης.
  7. Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
  8. Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας «Καμάρι».
  9. Εκτελεστικός Γραμματέας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Νίκος Παπασταματίου.
  10. Υπάλληλοι Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Γκίκας Αντώνης και Κούκου Βάσω.

Μία υπέροχη βραδιά που θα μείνει ανεξίτηλα γραμμένη στην καρδιά μου με τα πιο έντονα χρώματα.

Σας ευχαριστώ».